Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1894)

 

 

 

Να αποσβεστούν παγωμένες πιστώσεις των Δήμων

Όλοι οι Έλληνες, μηδενός εξαιρουμένου, με την αποδοχή ένταξης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που μας έβαλε με αμφισβητούμενα στατιστικά στοιχεία ο τότε Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Α. Παπανδρέου, γίναμε θύματα στην επέλαση της πανδημίας, στην πτώχευση. Όπως προείπα ούτε το ίδιο το κράτος δεν απέφυγε την πτώχευση. Η ΤΡΟΪΚΑ  μας πήρε και τα εσώρουχα. Κρατικές επιχειρήσεις, Αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα φιλέτα του δημόσιου πλούτου άλλαξαν χέρια και μας άφησαν γυμνούς να βολοδέρνουμε, μπας και καταφέρουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Αυτά τα ολίγα, αλλά με μεγάλο περιεχόμενο, στον Δημόσιο τομέα. Εκεί που κτυπήθηκαν αλύπητα ήταν οι παράπλευρες απώλειες. Μέσα στα σχέδια των μεγάλων ήταν η γενικότερη φτωχοποίηση με στόχο τη μεσαία και την μικρομεσαία τάξη των επιχειρήσεων, μηδέ των μισθωτών και των συνταξιούχων εξαιρουμένων. Αφού η ΤΡΟΪΚΑ με τα τρωκτικά του δημόσιου βίου, που κυβερνούσε την χώρα, ροκάνισαν μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματικές υποχρεώσεις, οδήγησαν σε λουκέτο χιλιάδες επιχειρηματίες σε πανελλαδική κλίμακα. Ρίξτε μια ματιά στο κέντρο της Κορίνθου και θα δείτε να ανθούν τα λουκέτα και τα ενοικιαστήρια καταστημάτων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ακολούθησε το κερασάκι στην τούρτα υπό κορφή «Πανδημίας» του κορωνοϊού, που ακόμη κλαίνε τους αδικοχαμένους φίλους και συγγενείς οι επιζήσαντες από την τρομάρα που ενέσπειραν τα «Συστημικά» ΜΜΕ για να χειραγωγηθεί ο «άνθρωπάκος» στα κελέσματα του «Διευθυντηρίου». Πολλά έχουν δει τα μάτια μας και ακόμη περισσότερο φως έχει χυθεί στην όλη λεγόμενη πανδημία. Πέτυχαν τον σκοπό τους και τώρα μας φοβίζουν με άλλα….

Αν ο κάθε Δήμαρχος της χώρας έβλεπε τα οικονομικά του θα διαπίστωνε πως οι Δήμοι έχουν μεγάλα αποθεματικά στο λογιστικό τους ισοζύγιο. Συνδιαλέγομαι με ευηπόλυπτους πολίτες και αποκαρδιώνομαι από τη δυνή θέση που πολλοί από αυτούς βρίσκονται. Η ζωή απλών ανθρώπων, με τη σύμπραξη της πτώχευσης που προανέφερα, τον εθισμό της καλής ζωής και την ακρίβεια που μαστίζει τον τόπο έχει γίνει ανυπόφορη. Οφείλουν στους δήμους δημοτικά τέλη, Κοιμητήρια, νερό ύδρευσης και άλλες οφειλές, που δεν έχουν να πληρώσουν. Για τους Δήμους οι οφειλές είναι παγωμένες πιστώσεις, που δύσκολο είναι να εξοφληθούν.

Ιδού η κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών και των Δήμων. Να αποσβέσουν τα χρέη τώρα που ο κόσμος βρίσκεται σ΄αυτή την άθλια κατάσταση, χωρίς να είναι ο κύριος ένοχος. Θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;    

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια