Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1893)

 

 

Έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στην Κορινθία παρουσίασε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η βουλευτής του νομού μας, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη.

Αναλυτικότερα, παρευρέθηκε στο 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην στο Ξυλόκαστρο, όπου και απένειμε τιμητικές πλακέτες στους αθλητές. Η βουλευτής, συνεχάρη τους διοργανωτές και τους αθλητές για τον αγώνα τους, και δήλωσε ότι «κάθε αθλητικό γεγονός στον Τόπο μας δίνει το έναυσμα στα παιδιά μας αλλά και σε όλους εμάς να έρθουμε πιο κοντά σε ένα πιο ποιοτικό τρόπο ζωής».

           Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, η βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, μετείχε σε συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας κο Θανάση Μανάβη καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού κο Βαγγέλη Πιτσούνη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Βέλου Βόχας. Η βουλευτής ευχαρίστησε θερμά την Υφυπουργό κα Έλενα Ράπτη και τον Δήμαρχο Βέλου - Βόχας κο Θαναση Μανάβη για την παραγωγική συνάντηση, και δήλωσε ότι η συνεργασία ήταν και θα είναι πάντα ο πιο αποδοτικός τρόπος επίτευξης αποτελεσμάτων προς όφελος όλων των πολιτών.

           Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, η βουλευτής μας παρευρέθηκε στα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Ξυλόκαστρο. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Χρήστος Κολοκυθάς, σε συνεργασία με εθελόντριες και συνεργάτες του, ανακαίνισε τον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προσθέτοντας και κοινωνική ιματιοθήκη. Η βουλευτής τους συνεχάρη για το πνεύμα αγάπης, αλληλεγγύης, προσφοράς και σεβασμό για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, που τους διακατέχει.

             Η βουλευτής του νομού μας, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024,  Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, επισκέφθηκε την Αρχαία Σικυώνα, ένα πανέμορφο τοπόσημο της Κορινθίας που κοσμεί την μοναδική πολιτισμική μας ταυτότητα. Η βουλευτής δήλωσε ότι αξίζει να την επισκεφτούμε και να ταξιδέψουμε στην γνώση της ιστορικής πορείας του Τόπου μας.

Την ίδια ημέρα, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της κας Μαργαρίτας Σταυροπούλου με τίτλο "Αρχαίες πόλεις και Αγορές" στον πάντα φιλόξενο χώρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος. Η βουλευτής δήλωσε ότι «το εξαιρετικό πάνελ της παρουσίασης, η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου κα Κατερίνα Παπανικολάου και ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ κος Ιωσήφ Στεφάνου, καθώς και η συγγραφέας μας,  χάρισαν ένα όμορφο ταξίδι γνώσης, ιστορίας και πολιτισμού».

Τέλος, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, διοργανώθηκαν τα "Κυριακίδεια 2024" προς τιμήν του μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη που κέρδισε τον μαραθώνιο της Βοστώνης, το 1946. Η βουλευτής, κατά την παρουσία της εκεί, δήλωσε ότι «Τιμώντας ένα μεγάλο αθλητή δημιουργούμε πρότυπα για τα παιδιά μας προκειμένου να στραφούν στον αθλητισμό. Συγχαρητήρια στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο για την άψογη διοργάνωση του αγώνα δρόμου στον όμορφο Πύργο Κορινθίας».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, παρευρέθηκε σε Ιατρική Ενημερωτική Ημερίδα, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι, και η οποία αφορούσε την Πρόληψη, Διάγνωση, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση του Καρκίνου του Μαστού, με κεντρικούς ομιλητές τους κ. Ρομίνα Αλεβίζου (Ειδική Χειρούργο Μαστού, Μοριακή Βιολόγο, Επιμελήτρια Β΄ Κλινικής Μαστού), κ. Στυλιανό Πασσά (Παθολόγο, Ογκολόγο, Δ/ντη Β΄Ογκολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ) και τον κ. Δημήτριο Γκρίτζαλη (Πλαστικό Χειρούργο, Επιστημονικό Συνεργάτη Μαιευτηρίου Ρέα και Ομίλου Ιασώ). Η βουλευτής κ. Σούκουλη, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους, τόνισε την ιδιαίτερη αξία του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ» παρά του «ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ», και ανέλυσε τον εθνικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, σχετικά με το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», που παρουσιάστηκε πριν 20 ημέρες στην Αθήνα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, και η κ. Σούκουλη, ήταν  παρούσα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια