Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1892)

 















 

 

Η Σκοπιανή Πρόεδρος ορκίστηκε στο όνομα «Μακεδονία»

"Αν όσα ακούστηκαν προεκλογικά, Αναφέρει το 5Apostagma.gr της Κυριακής, στη Β. Μακεδονία, ακουστούν και μετεκλογικά θα έχουμε ζητήματα" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επικράτηση του VMRO-DPMNE - Τα ζητήματα είναι ήδη ... εδώ! Ορκίστηκε, το μεσημέρι, πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής. Η Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο απήγγειλε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η τελευταία αποκάλεσε κατά την ορκωμοσία της τη χώρα ως «Μακεδονία», παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εξελέγη πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Τετάρτη 8 Μαϊου, ως υποψήφια του VMRO-DPMNE, επικρατώντας, με ποσοστό 65%, του μέχρι σήμερα προέδρου της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι.

Παράλληλα με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών διεξήχθησαν στη χώρα και οι βουλευτικές εκλογές, στις οποίες το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE κατήγαγε μεγάλη νίκη, καταλαμβάνοντας 58 εκ των 120 εδρών της Βουλής. Το κόμμα αυτό ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον συνασπισμό των αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων «Αξίζει» για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Για την επικράτηση του VMRO στη Β. Μακεδονία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: "Παρακολουθώ με προβληματισμό κάποιες από τις δηλώσεις αξιωματούχων του VMRO και θα περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού για να δω πώς θα αναφερθεί στην ονομασία της χώρας του. Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δέχθηκα, όμως, τη συμφωνία στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους και αναγνώρισα ότι, παρά τη διαφωνία μου, οφείλω να τη σεβαστώ. Οι ίδιες απαιτήσεις υπάρχουν και τώρα από την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.  Θέλω να ελπίζω ότι αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά, δεν θα ακουστούν και μετεκλογικά. Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε ζητήματα.    Δεν απομένει παρά να δούμε τι θα επακολουθήσει τόσο από απόψεως Σκοπίων, όσο και από άποψη Ελλάδας, που δεν μπορεί να ανεχθεί αυτήν την ύβρη…  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Από πολλά χρόνια μπορώ να ισχυριστώ ότι στη ζωή μου έχω ζηλέψει δύο κράτη. Το ένα είναι το Ισραήλ, ένα κράτος με προϊστορία που αναφέρεται στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη, αλλά και το μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο νεοσύστατο κράτος. Στις 14 Μαΐου 1948, μία ημέρα πριν λήξει η βρετανική Εντολή στην περιοχή, το ανώτατο εβραϊκό συμβούλιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του Ισραήλ και όρκισε πρόεδρο τον Χάιμ Βάιζμαν και πρωθυπουργό τον σιωνιστή ηγέτη, Νταβίντ Μπεν Γκουριόν. Στα 70 χρόνια του ο πληθυσμός του Ισραήλ κοντεύει να φτάσει τα δέκα εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία. Δεκαπλασιάστηκε από τον Μάιο του 1948, όταν ο πληθυσμός ανερχόταν σε 806,000 άτομα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα διατηρείται αναλλοίωτη η θρησκεία, η γλώσσα, εφαρμόζοντα οι νόμοι και εφαρμόζει Εθνική Εξωτερική πολιτική.

Το δεύτερο κράτος είναι η Τουρκία. Η Συνθήκη της Λοζάνης της 24ης Ιουλίου 1923 οδήγησε στη διεθνή αναγνώριση της κυριαρχίας της νεοσύστατης Τουρκίας, ως κράτους-συνέχειας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  Η Τουρκία, αν και έχασε μετά από αιματηρούς πολέμους Ανεξαρτησίας των Λαών που δυνάστευε, ως νεοσύστατο κράτος πορεύεται με οδηγό τον λεγόμενο Εθνικό Όρκο.

Ο τουρκικός εθνικός όρκος είναι διακήρυξη έξι σημείων που ψήφισε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις αρχές του 1920, με αναφορά τις αποφάσεις της συνελεύσεων των Τούρκων εθνικιστών στο Ερζερούμ και στη Σεβάστεια. O όρκος έθεσε τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκικής Δημοκρατίας, στη βάση των πρόσφατων συνόρων της, ηττημένης στον Α΄ Παγκόσμιο ΠόλεμοΟθωμανικής Αυτοκρατορίας, συμπεριλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης».  Ειδικά όσον αφορά τα αραβικά εδάφη, ο Όρκος αρχικά είχε θεωρηθεί ότι κατά βάση τα απεμπολούσε, η σύγχρονη όμως έρευνα έδειξε ότι είναι σχετική η σημερινή «Γαλάζια Πατρίδα».

Ως ενεργός και σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης, αναρωτιέμαι γιατί εμείς οι Έλληνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας φτάσαμε σ΄αυτή την εδαφική και πληθυσμιακή  συρρίκνωση; Θα μου πείτε ότι σε όλα φταίει η υποτέλεια της Ελλάδας αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία και μετά το 1948 στις ΗΠΑ και αναρωτιέμαι. Τι εμπόδισε τις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις να ενισχύουν το δημογραφικό, να μην υποβαθμίζουν τη γλώσσα, την θρησκεία, την Ιστορία και τη Αρχαία Ελληνική Γραμματεία; Να Έχουν Εθνική Πολιτική; Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 



Πρωταθλήτρια  στις καισαρικές η Ελλάδα

 

Στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν την Ελλάδα να είναι πρώτη στις καισαρικές τομές σε όλο τον κόσμο. Το φαινόμενο αυτό σε συνδυασμό με την πτωτική τάση του δημογραφικού θα έπρεπε να κτυπήσει κόκκινο συναγερμό στα πολιτικά κόμματα της χώρας μας. Σε επίκαιρη ερώτηση για τα αυξημένα ποσοστά καισαρικών τομών στην Ελλάδα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει από το 2017, ότι το ποσοστό καισαρικών τομών στην Ελλάδα είχε ανέλθει στο 56,8%, όταν σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 15%.

Χαρακτηριστικά είχε επισημάνει ότι σε μερικές περιπτώσεις είχε φτάσει στο 83%. Πραγματικά η εικόνα αυτή με τα πολλαπλάσια αυξημένα ποσοστά σε σχέση με το ανώτατο όριο των 15% που ισχύει, δεν περιποιεί τιμή, ούτε για το σύστημα υγείας ούτε για τους επιστήμονες, ενώ προφανώς θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο και τις εγκύους, επιβαρύνοντας και οικονομικά το ΕΣΥ. Προφανώς υπάρχουν τα οικονομικά κίνητρα, και τα κίνητρα ευκολίας στους γυναικολόγους, αλλά και η αίσθηση στις γυναίκες ότι είναι πιο φιλική, πιο εύκολη και λιγότερο οδυνηρή η καισαρική τομή.

Από τότε δεν υπήρξε κάποια κυβερνητική παρέμβαση για να αναστραφεί η εικόνα αυτή με τη συμβολή και των μαιών, ο ρόλος των οποίων έχει ενισχυθεί. Υπάρχουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι οποίες υποχρεούνται να ελέγχουν αν τηρείται το διεθνές πρωτόκολλο, αλλά και να ζητούν από τους γιατρούς να τεκμηριώνουν την προσφυγή στη καισαρική.

Οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων πρέπει, όχι απλώς να ελέγχουν αν τηρείται το πρωτόκολλο, αλλά να ελέγχουν και τα οικονομικά κριτήρια. Δεν μπορεί σε ένα μόνο δημόσιο νοσοκομείο, να έχουν γίνει 12 γέννες σε μια μέρα και οι 11 να γεννάνε με καισαρική τομή και να εκδίδεται τιμολόγιο με επιπλοκές. 

 

Βρέθηκαν κλινικές να κάνουν 80% καισαρικές και το 100% να έχουν επιπλοκές. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη διασπάθιση του ΕΟΠΥ, κερδοσκοπία. Η Οικονομική εκμετάλλευση είναι φανερή σε ορισμένες περιπτώσεις. Υπάρχουν τεκμήρια και οφείλει το Υπουργείο Υγείας να ελέγχει. Η απάντηση λοιπόν στο φαινόμενο αυτό, είναι ο έλεγχος για την πιστή εφαρμογή των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Ο ΕΟΠΥΥ να ελέγχει τις πλασματικές επιπλοκές που καταγράφονται στις καισαρικές τομές για να μην αυξάνεται το κόστος, αλλά να προστατεύονται και οι γυναίκες. Υπάρχουν ευθύνες. Κάποιοι καρεκλοκένταυροι καλύπτουν τις κομπίνες; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






Η «Ειρηνική κατάληψη της Ελλάδας»

Εκρηκτικές διατάσεις έχει λάβει το ζήτημα της εισροής παράνομων μεταναστών στην χώρα μας σύμφωνα με την καθημερινότητα, την οποία μάλιστα μας κρύβουν οι Κυβερνήσεις, ενώ το επόμενο διάστημα το φαινόμενο θα οξυνθεί. Οι μεγάλες εισροές είχαν επισυμβεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 και γενικά επί κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μιλάμε για μια έξαρση, η οποία είχε προαναγγελθεί από πολιτικούς παράγοντες της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Επίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τουρκία βρίσκονται περί τα τέσσερα εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες, Ασιάτες και Αφρικανοί, ενώ οι μισοί από αυτούς είναι στα παράλια. Το σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι οι πρόσφυγες «πρέπει να πάνε προς όλες τις χώρες της Ευρώπης με διαδικασίες φαστ – τράκ να βγάλουν 3μηνες άδειες παραμονής για να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν, ώστε να μη γίνει η χώρα μας θέατρο μαζικής μετάβασης των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από Συρία, έπεσε στο κενό. Έχει ήδη υλοποιηθεί επί Τσίπρα, με τη δική του ευθύνη και των μετέπειτα Κυβερνήσεων η Ειρηνική Κατάληψη της Ελλάδας.

Το είδαμε, το ζήσαμε πριν λίγες ημέρες από τις ιταμές προκλήσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού και τις ορδές των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Το Δόγμα Οζάλ, ο οποίος είχε ισχυρισθεί παλαιότερα τα “Περί Διάλυσης της Εθνολογικής και Κοινωνικής συνοχής. της Ελλάδος”, βρίσκεται από ετών σε πλήρη εφαρμογή. Πρόκειται για εφαρμογή στην πράξη του δόγματος Οζάλ, ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς». Το βαθύ τουρκικό κράτος έχει άλλωστε ιστορική ειδίκευση σε κάθε τύπου εθνοκαθάρσεις. Πότε με ομαδικές εκτελέσεις, άλλοτε με εκτοπίσεις Λαών και σήμερα με την πιο δόλια παρεμβολή στα εσωτερικά ενός γειτονικού Κράτους. Εκατοντάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες έρχονται απρόσκλητοι στην ελληνική επικράτεια χωρίς κανέναν Χριστιανό.. Δυστυχώς, το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, δεν αγγίζει περιπτώσεις Εθνικών εγκλημάτων όπως είναι αυτό της αποδοχής Συνθήκης Σέγκεν και Δουβλίνου. Όλες, μα όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις αποφεύγουν, εδώ και τώρα να προβούν σε μονομερή καταγγελία των παραπάνω συνθηκών, για τις οποίες δεν ρωτήθηκε ποτέ ο Ελληνικός Λαός...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια