Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1892)

 

Νίκος Ταγαράς: Μπήκαν οι υπογραφές για τις 3 διαδοχικές συμβάσεις με τις οποίες ξεκινά το έργο της αποχέτευσης στο Ανατολικό Μέτωπο του νομού μας, προϋπολογισμού 18,1 εκατ. €

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκου, του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη, του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη, του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑ Κορίνθου, Μιχαήλ Χατζή και των 3 εργολάβων που αναδείχθηκαν με διαγωνιστική διαδικασία, υπεγράφησαν σήμερα, στο Δημαρχείο Κορίνθου, οι 3 διαδοχικές συμβάσεις για την έναρξη του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων Ανατολικού Μετώπου Νομού Κορινθίας (Σαρωνικού)».

Ειδικότερα υπεγράφησαν οι εξής 3 συμβάσεις:

« Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων των οικισμών Γαλατακίου, Λουτρών Ωραίας Ελένης & Κάτω Αλμυρής»

« Έργα αποχέτευσης ακαθάρτων Ισθμίας»

« Έργα μεταφοράς λυμάτων Λουτρών Ωραίας Ελένης – Κάτω Αλμυρής και Ισθμίων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ. Αγίων Θεοδώρων».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς από σήμερα ξεκινά ένα μείζονος σημασίας έργο υποδομής για την περιοχή του Ανατολικού Μετώπου του νομού μας με συνολικό προϋπολογισμό 18,1 εκατ. € που εξασφαλίσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και  Ενέργειας από κοινοτικούς πόρους.

Εξασφαλίσαμε ουσιαστικά την εξαρχής κατασκευή των εσωτερικών δικτύων συλλογής ακαθάρτων στους οικισμούς Γαλατακίου, Αλμυρής και Λουτρών Ωραίας Ελένης του Δήμου Κορινθίων και στον οικισμό της Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, όπως και τη μεταφορά των λυμάτων των παραπάνω οικισμών προς στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αγίων Θεοδώρων.

Σημειώνω ότι για το Γαλατάκι, την Κάτω Αλμυρή και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης πρόκειται να κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους πάνω από 32 χλμ. επί του οποίου θα γίνουν περί τις 1.500 ιδιωτικές συνδέσεις. Η Ισθμία και το Καλαμάκι πρόκειται να αποκτήσουν επίσης αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 19 χλμ., επί του οποίου θα γίνουν περί τις 500 ιδιωτικές συνδέσεις.

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς μήκους 15 χλμ. που θα μεταφέρει τα λύματα από την Ισθμία, το Καλαμάκι, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Κάτω Αλμυρής στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει συνυπολογιστεί χρηματοδότηση για τις όποιες αρχαιολογικές εργασίες και απαλλοτριώσεις ενδεχομένως απαιτηθούν κατά την εκτέλεση του έργου.

Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη άριστη συνεργασία μας στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκο, καθώς και στους Δημάρχους Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη.

Με όραμα, μεθοδικότητα, γνώση και επιμονή, Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση υπηρετούμε τον κοινό μας σκοπό: ανεβάζουμε το επίπεδο της ζωής των συμπολιτών μας. Ανεβάζουμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά!».

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος δήλωσε:

«Άλλο ένα μεγάλο έργο διαχείρισης αστικών λυμάτων στην Κορινθία, μετά από αυτό της κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Ξυλόκαστρο που ήδη κατασκευάζεται. Η αξία των έργων αυτών είναι πολύ σημαντική για τους πολίτες και το περιβάλλον. Είναι έργα ποιότητα ζωής και πολιτισμού, που προσφέρουν σημαντική περιβαλλοντική προστασία.

Σήμερα στην πατρίδα μας με ευρωπαϊκούς πόρους, κατασκευάζονται πάνω από 200 έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων. Ο αριθμός των έργων που εκτελούνται πιστοποιούν ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη διαχείριση του χθες και περνά σε σύγχρονη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Μάλιστα ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε και τις απαιτήσεις της νέας οδηγίας, που προβλέπει ακόμα αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, αλλά και επαναχρησιμοποίηση του νερού για αρδευτικές ανάγκες.

Ευχαριστώ τις τοπικές αρχές για τη συνεργασία τους, ώστε να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Σημειώνω επίσης τη σημαντική βοήθεια του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά, που με ιδιαίτερη μέριμνα, λόγω και της αρμοδιότητάς του, βοήθησε να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα, όχι μόνο σε αυτά τα έργα του τόπου καταγωγής του, αλλά και σε όλη τη χώρα.».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα για τον Δήμο Κορινθίων, για τη Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού και τη Δημοτική Κοινότητα Γαλατακίου. Υπογράψαμε τις συμβάσεις με τους εργολάβους των έργων Αποχέτευσης λυμάτων Αλμυρής, Λουτρών, Γαλατακίου, προϋπολογισμού 6.500.000 €, της Ισθμίας , Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προϋπολογισμού 4.600.000€, καθώς και του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού από την Αλμυρή μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό των Αγ. Θεοδώρων προϋπολογισμού 6.500.000€. Είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 18,1 εκατ. €, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά για την υπερπροσπάθειά του να ενταχθεί το σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο για τον Σαρωνικό, αλλά και για να σωθεί η χρηματοδότηση. Σε λίγες ημέρες  ημέρες ο εργολάβος ξεκινά τις εργασίες».   

 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκο Ταγαρά για την καθοριστική συμβολή του στην χρηματοδότηση ενός ακόμη σημαντικού έργου που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας. Η αμέριστη στήριξή του στην υλοποίηση έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι έμπρακτη και συνεχής.

Με την υλοποίησή του, κατασκευάζουμε ένα σύγχρονο αποχετευτικό σύστημα που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων, εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών στα Ίσθμια και το Καλαμάκι, αναβαθμίζει τους οικισμούς μας και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και αειφόρου περιβάλλοντος, για εμάς και τις επόμενες γενεές»._

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

«𝚫𝛒ά𝛔𝛆𝛊ς 𝚿𝛈𝛗𝛊𝛂𝛋𝛐ύ 𝚳𝛆𝛕𝛂𝛔𝛘𝛈𝛍𝛂𝛕𝛊𝛔𝛍𝛐ύ 𝛕𝛐𝛖 𝚫ή𝛍𝛐𝛖 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛚𝛎»

 

Ο Δήμος Κορινθίων πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του σε ποσοστό 𝟭𝟬𝟬%  με το ποσό  του 𝟭.𝟮𝟵𝟮.𝟰𝟮𝟰,𝟬𝟬 €, για την υλοποίηση του έργου: «𝚫𝛒ά𝛔𝛆𝛊ς 𝚿𝛈𝛗𝛊𝛂𝛋𝛐ύ 𝚳𝛆𝛕𝛂𝛔𝛘𝛈𝛍𝛂𝛕𝛊𝛔𝛍𝛐ύ 𝛕𝛐𝛖 𝚫ή𝛍𝛐𝛖 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛚𝛎» στα πλαίσια της Πρόσκλησης με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» του Προγράμματος Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου αφορά:

𝚼𝚷𝚶𝚬𝚸𝚪𝚶 𝟏:

 «𝚫𝛒ά𝛔𝛆𝛊ς 𝚿𝛈𝛗𝛊𝛂𝛋𝛐ύ 𝚳𝛆𝛕𝛂𝛔𝛘𝛈𝛍𝛂𝛕𝛊𝛔𝛍𝛐ύ 𝛕𝛐𝛖 𝚫ή𝛍𝛐𝛖 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛚𝛎»

𝟏. Έ𝛏𝛖𝛑𝛎𝛆ς 𝛔𝛕ά𝛔𝛆𝛊ς 𝚳𝚳𝚳

𝟐. Έ𝛏𝛖𝛑𝛎𝛆ς 𝛅𝛊𝛂𝛃ά𝛔𝛆𝛊ς 𝛑𝛆𝛇ώ𝛎 𝛋𝛂𝛊 𝛗𝛊𝛌𝛊𝛋ές 𝛑𝛒𝛐ς 𝚨𝚳𝚬𝚨

𝟑. 𝚺𝛖𝛔𝛕ή𝛍𝛂𝛕𝛂 𝛆𝛎𝛈𝛍έ𝛒𝛚𝛔𝛈ς 𝛄𝛊𝛂 𝛋𝛖𝛋𝛌𝛐𝛗𝛐𝛒ί𝛂 𝛋𝛕𝛌.

𝟒. Έ𝛏𝛖𝛑𝛎𝛂 𝛔𝛖𝛔𝛕ή𝛍𝛂𝛕𝛂 𝛆𝛎𝛆𝛒𝛄𝛆𝛊𝛂𝛋ής 𝛅𝛊𝛂𝛘𝛆ί𝛒𝛊𝛔𝛈ς 𝛅𝛈𝛍𝛐𝛕𝛊𝛋ώ𝛎 𝛋𝛂𝛊 𝛔𝛘𝛐𝛌𝛊𝛋ώ𝛎 𝛋𝛕𝛊𝛒ί𝛚𝛎

𝟓. Έ𝛏𝛖𝛑𝛎𝛐ς 𝚶𝛅𝛈𝛄ός 𝚷ό𝛌𝛈ς / 𝚫ή𝛍𝛐𝛖 𝛍𝛆 𝛋𝛂𝛕𝛂𝛄𝛒𝛂𝛗ή 𝛕𝛐𝛑𝛊𝛋ώ𝛎 𝛆𝛑𝛊𝛘𝛆𝛊𝛒ή𝛔𝛆𝛚𝛎 𝛋𝛂𝛊 𝛂𝛎ά𝛅𝛆𝛊𝛏𝛈 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛗𝛐𝛒ώ𝛎

𝟔. 𝚿𝛈𝛗𝛊𝛂𝛋ή 𝚷𝛌𝛂𝛕𝛗ό𝛒𝛍𝛂 𝛅𝛊𝛂𝛘𝛆ί𝛒𝛊𝛔𝛈ς 𝛆𝛖𝛑𝛂𝛉ώ𝛎 𝛐𝛍ά𝛅𝛚𝛎

𝟕. 𝚺ύ𝛔𝛕𝛈𝛍𝛂 𝛅𝛊𝛂𝛘𝛆ί𝛒𝛊𝛔𝛈ς 𝛂𝛔𝛕𝛊𝛋𝛐ύ 𝛑𝛒𝛂𝛔ί𝛎𝛐𝛖 𝛋𝛂𝛊 𝛋𝛐𝛊𝛎𝛐𝛘𝛒ή𝛔𝛕𝛚𝛎 𝛘ώ𝛒𝛚𝛎

𝟖. 𝚼𝛌𝛐𝛑𝛐ί𝛈𝛔𝛈 𝛅𝛈𝛍ό𝛔𝛊𝛚𝛎 𝛅𝛆𝛊𝛋𝛕ώ𝛎 𝛍έ𝛕𝛒𝛈𝛔𝛈ς 𝛂𝛑ό𝛅𝛐𝛔𝛈ς 𝛔ύ𝛍𝛗𝛚𝛎𝛂 𝛍𝛆 𝐈𝐒𝐎 𝟑𝟕𝟏𝟐𝟐, 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛂𝛒𝛍𝛐𝛔𝛍έ𝛎𝛐 𝛔𝛕𝛊ς 𝛆𝛌𝛌𝛈𝛎𝛊𝛋ές 𝛔𝛖𝛎𝛉ή𝛋𝛆ς

𝟗. 𝚶𝛌𝛐𝛋𝛌𝛈𝛒𝛚𝛍έ𝛎𝛈 𝛖𝛑𝛐𝛅𝛐𝛍ή 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛕𝛂𝛔ί𝛂ς 𝛂𝛑ό 𝛋𝛖𝛃𝛆𝛒𝛎𝛐𝛆𝛑𝛊𝛉έ𝛔𝛆𝛊ς (𝐍𝐞𝐭𝐰𝐨𝐫𝐤 𝐅𝐢𝐫𝐞𝐰𝐚𝐥𝐥,𝐄𝐧𝐝𝐩𝐨𝐢𝐧𝐭 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐲, 𝛋𝛌𝛑) 𝛋𝛂𝛊 𝛑𝛂𝛒𝛐𝛘ή 𝛔𝛖𝛔𝛕ή𝛍𝛂𝛕𝛐ς 𝛕𝛈𝛌𝛆-𝛆𝛒𝛄𝛂𝛔ί𝛂ς

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου ανέφερε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά Εύη Παντελέων Αναπληρ. Προισταμένη και τα λοιπά στελέχη του Τμήματος πληροφορικής  του Δ.ξμου Κορινθίων, το 𝛔𝛕έ𝛌𝛆𝛘𝛐ς 𝛕𝛐𝛖 𝚨𝛖𝛕𝛐𝛕𝛆𝛌𝛐ύς 𝚪𝛒𝛂𝛗𝛆ί𝛐𝛖 𝚷𝛒𝛐𝛄𝛒𝛂𝛍𝛍𝛂𝛕𝛊𝛔𝛍𝛐ύ 𝛕𝛐𝛖 𝚫ή𝛍𝛐𝛖 𝛋𝛂 𝚨𝛌𝛆𝛏ά𝛎𝛅𝛒𝛂 𝚨𝛒𝛕𝛐𝛑𝛐𝛊ά𝛅𝛐𝛖, τον π. Γ.Γ. του Δήμου ΚορινθίωνΝεκτάριο Σπηλιόπουλο   και τον εξωτερικό σύμβουλο  𝗠𝗘.𝗖.𝗜. Μεσογειακό κέντρο καινοτομίας, για την άψογη συνεργασία τους σε όλα τα στάδια της εξαιρετικά επίπονης προσπάθειας, από την ωρίμανση, την συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων, την υποβολή, τη συνεχή υποστήριξη στη διαδικασία αξιολόγησης του χρηματοδοτικού αιτήματος και εν τέλει την επιτυχή ένταξη και χρηματοδότηση.

Ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει με όραμα, σχέδιο, συνέπεια, πολλή δουλειά και λίγα λόγια, να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις από κάθε ενεργό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για την παραγωγή έργων και υπηρεσιών που θα κάνουν την καθημερινότητα του δημότη καλύτερη και θα βελτιώνουν ημέρα με την ημέρα την ποιότητα ζωής του».

 

 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Υποβολή αίτησης στην Κτηματική Υπηρεσία για απλή χρήση αιγιαλού

 


 Σας ενημερώνουμε για την αίτηση που πρέπει να υποβάλλεται στην κτηματική υπηρεσία του Νομού Κορινθίας, προκειμένου να μισθώσετε χώρο για απλή χρήση αιγιαλού για την επιχείρηση σας (σύμφωνα  με τις νέα  νομοθεσία Ν.5092/2024).

Στη συνημμένη αίτηση αναφέρονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε μαζί σας για την κατάθεση της αίτηση στην κτηματική  υπηρεσία Κορινθίας (Άρατου 42- Κόρινθος).

Ειδικότερα το απόσπασμα του ορθοφωτοχάρτη θα είναι θεωρημένο από ιδιώτη  μηχανικό και  θα πρέπει  να αποτυπώνεται η γραμμή του αιγιαλού.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Κτηματική Υπηρεσία Νομού Κορινθίας

Τηλέφωνο : 2741364209

Email : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Δήμος Βέλου - Βόχας

ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ

Mε την έμπρακτη στήριξη του δήμου Βέλου-Βόχας σήμερα το πρωί στην παραλία στο Βραχάτι, έγινε μία όμορφη και συγκινητική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στον σύλλογο "Φλόγα".

Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων Βέλου, Στιμάγκας και Κοκκωνίου-Πουλίτσας, με την υποστήριξη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, άπλωσαν τα μπλουζάκια της ευτυχίας, για λογαριασμό των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Τα παιδιά άπλωσαν – σαν σε μπουγάδα- άσπρα μπλουζάκια που έφεραν από το σπίτι τους, αφού πρώτα ζωγράφισαν ή έγραψαν πάνω τους με μαρκαδόρους, πως νιώθουν αυτά την ευτυχία.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, κος Θανάσης Μανάβης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τα παιδιά μας έδειξαν τον δρόμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

 

Δήμος Βέλου - Βόχας

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

 

 

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες ηλικίας 40 και άνω & δωρεάν τεστ Παπανικολάου.

Η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας θα βρίσκεται στο Βέλο από την Τετάρτη, 15 Μαϊου .

Τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο του Δήμου Βέλου-Βόχας: 2741 360523 (09:00 - 14:00).

 

 

Δήμος Βέλου-Βόχας

Το παλιό δίκτυο αμιάντου, στο οποίο δυστυχώς είναι ακόμα συνδεδεμένα αρκετά σπίτια του Βέλου, δεν άντεξε την πίεση, που ασκήθηκε λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού με το οποίο ενισχύθηκαν οι δεξαμενές του Βέλου και δημιουργήθηκε εκτεταμένη βλάβη, την Κυριακή το απόγευμα.

Επί τόπου έφτασαν τα συνεργεία του δήμου και διέκοψαν την λειτουργία του, γιατί υπήρχε κίνδυνος για ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, από τις μεγάλες ποσότητες νερού, που πλημμύριζαν την περιοχή.

Η βλάβη δεν μπορεί να αποκατασταθεί μέχρι αύριο, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων μας.

Στην περιοχή που έχει σημειωθεί η βλάβη, τα περισσότερα σπίτια εξυπηρετήθηκαν γρήγορα από το νέο δίκτυο .

Ο δήμαρχος κ.Αθανάσιος Μανάβης, έδωσε εντολή στην υπηρεσία ύδρευσης, άμεσα να συνδεθούν όλα τα σπίτια στο Βέλο με το νέο δίκτυο και να σταματήσει για 𝚷𝚨𝚴𝚻𝚨, η λειτουργία του δικτύου αμιάντου, που είναι ιδιαίτερα επιβλαβές και διαρκώς παρουσιάζει βλάβες.

Η δημοτική αρχή, τις ημέρες του Πάσχα, πέτυχε όλα τα χωριά μας να έχουν υπερεπάρκεια νερού και να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Ο σχεδιασμός και τα δίκτυα μας αντεπεξήλθαν πλήρως στις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, που φέτος κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον δήμο μας.

Με σχέδιο, νοικοκυριό και προσπάθεια αξιοποιήσαμε στον μέγιστο βαθμό τα νερά των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ και το αποτέλεσμα το βίωσαν οι πολίτες.

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών του Βέλου, που έμειναν, λόγω τη βλάβης, χωρίς νερό και τους εγγυόμαστε ότι είναι η τελευταία φορά που συνέβη αυτό.


 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου στην 198η Επέτειο για τις εορτές Εξόδου του Μεσολογγίου

 

 

13 Μαΐου 2024

Στην 198η Επέτειο για τις Εορτές Εξόδου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έλαβε μέρος τμήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 και το πρωί της Κυριακής 28 Απριλίου 2024. 

Από την Μπάντα ακούστηκαν τα θρησκευτικά εμβατήρια "Άγιος Μηνάς" του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη, "Παναγία Τρυπητή" του Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, κ. Παναγιώτη Παναγάκου, και το κλασικό έργο του Hans Zimmer "Gladiator" σε διασκευή για Μπάντα του Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης" κ. Δημήτρη Μίχαλου, υπό τη διεύθυνση της Αρχιμουσικού κ. Μιρένας Βαβαρέτου.

Ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας τους Δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. 

Τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την τιμητική πρόσκληση προς τη Φιλαρμονική μας να συμμετέχουμε και τις δυο μέρες της πομπής, πρόσκληση που απευθύνεται για πρώτη φορά σε Φιλαρμονική του Δήμου μας, αλλά και για την υπέροχη φιλοξενία του αυτές τις δύο μέρες. 

Τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για την αμέριστη στήριξη και τη βοήθειά του ! Ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής - Παιδείας & Δια βίου Μάθησης κύριο Χρήστο Κολοκυθά που ανέλαβε τις διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή μας.

Επίσης, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία στον συντονιστή της Φιλαρμονικής μας για την πομπή του Σαββάτου, τον γνωστό Σεφ κύριο Γιώργο Παπαγιάννη, στον συντονιστή μας για την πομπή της Κυριακής, κύριο Λάμπρο Λιάπη, αλλά και στον τελετάρχη της πομπής κύριο Ασημάκη Γιώτη! 

Θερμές ευχαριστίες στο ξενοδοχείο "Liberty", στο coffee, bar & restaurant "Plaza Messolonghi" και στην ταβέρνα "Γρίβας" για τη φιλοξενία !

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εξασφαλίσαμε τους:

Αιχμή news, Nafpaktia news, Fotis Ntofo, Νίκος Παπαλέξης, Τηλέμαχος Παππάς, Νεκταρία Αλετρά, Λίλιαν Καλοειδά, Ευγενία Βιλαδέρη

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στους μουσικούς της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου που υπερέβαλαν εαυτούς για τη διπλή εμφάνισή μας, οι οποίοι όμως ανταμείφθηκαν από τον ενθουσιασμό του κόσμου απέναντί τους και τις δύο μέρες. 

 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε το Open βαθμολογούμενο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Ε3 κατηγορίας U14

 

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου "Ο Σύθας" :

Ολοκληρώθηκε σήμερα το Open βαθμολογούμενο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Ε3 κατηγορίας U14 το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη μας το τριήμερο 11-13/05.

Συγχαρητήρια στους νικητές-τριες!

Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές και τους γονείς -  συνοδούς για τη μεγάλη συμμετοχή στο τουρνουά.

Θερμές ευχαριστίες και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και την πραγματοποίηση του τουρνουά: τη ΣΤ' Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου, τους πολύτιμους συνεργάτες μας: τον επιδιαιτητή Γιάννη Μαυρίδη, τη βοηθό επιδιαιτητή Σοφία Μπόμπολα και του ιατρό Παναγιώτη Παπαδόπουλο, καθώς και τη Δημοτική Αρχή για τη βοήθειά της. 

Ευχόμαστε να τα ξαναπούμε σύντομα!

 

 

Στο Λουτράκι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης U15 – Πάνω από 1000 επισκέπτες στην πόλη

 

 

Η πόλη του Λουτρακίου, φιλοξενεί αυτές τις ημέρες, τη μεγάλη γιορτή της πάλης. Το Σαββατοκύριακο, διεξήχθη το Grappling, με τη συμμετοχή 150 εφήβων παλαιστών, ενώ από την Τετάρτη 15/4 έως το Σάββατο 18/4, θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για ηλικίες κάτω των 15 ετών..

“Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πως ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων είναι ένας φιλόξενος αθλητικός προορισμός με πολλές δυνατότητες καθώς διαθέτει υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου”, ανέφερε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης.

Παράλληλα, τόνισε ότι “το πρώτο Πρωτάθλημα που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες  με τη συμμετοχή νέων αθλητών από όλη την Ευρώπη ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας. Το Λουτράκι φιλοξένησε 150 έφηβους παλαιστές και απέδειξε την ικανότητά του να διοργανώνει και να φιλοξενεί τέτοιες μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Και τώρα, ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο Πρωτάθλημα, το U15 EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2024, όπου πάνω από 900 νεαροί παλαιστές από περισσότερες από 35 χώρες θα συγκεντρωθούν για μια εβδομάδα γεμάτη αθλητισμό και υγιή ανταγωνισμό”.

Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς συνολικά θα έρθουν στη πόλη του Λουτρακίου, περισσότεροι από 800 αθλητές και θα προσπαθήσουν στην χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.

 


 


 






 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια