Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1891)

 

Γέροντας της Αριζόνας Εφραίμ:

Γιατί έχουμε τόσες αρρώστιες;

 

 

Ο Θεός λένε κάποιοι είναι σκληρός. Εμείς τις δημιουργούμε τις αρρώστιες, Εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε τους πολέμους. Εμείς αφήνουμε στην Αφρική να πεθαίνουν δύο χιλιάδες παιδιά την ημέρα από την πείνα και την δίψα. Είδα με τα μάτια μου μεταξύ Αμερικής και Καναδά όπου πήγαινα στον Νιαγάρα να τον δω για πρώτη φορά. Είδα απέραντες εκτάσεις, χιλιάδες στρέμματα από καλαμπόκι να καίγονται και ρώτησα, γιατί;

Μου είπαν, για να μην πέσει η τιμή. Αυτή είναι η Αμερική, να μην πέσει η τιμή του καλαμποκιού. Αναρωτήθηκα γιατί δεν το μάζευαν να το στείλουν στην Αφρική να φάνε τα πεινασμένα παιδιά και ύστερα μου λένε φταίει ο Θεός της Αγάπης.

Φταίει ο Θεός για τις τριακόσιες χιλιάδες εκτρώσεις που έχουμε κάθε χρόνο στην Αμερική ή αυτό γίνεται από τον άνθρωπο ακόμα και από παιδιά 14- 14 χρόνων, όπως ομολόγησε γυναικολόγος; Συγγνώμη που ήμουν αψύς λιγάκι, αλλά αυτές είναι οι αρρώστιες που πονάνε όλους.

Ο Γέροντας Εφραίμ είχε ειλικρινή και διαφανή Αγάπη προς όλους. Όταν έμπαινε ένας άνθρωπος για να εξομολογηθεί στο Άγιον Ορός αρχικά και αργότερα στο Μοναστήρι της Ερήμου της Αριζόνας, καταλάβαινε ότι είχε απέναντί του έναν άνθρωπο της Αγάπης που τον συμπαθούσε σαν αμαρτωλό, ως ασθενή και αυτός, ως γιατρός, προσπαθεί να τον θεραπεύσει.

Με πολύ Αγάπη, με πολύ Στοργή και με πολύ Προσευχή…      

 

ΒΔΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια