Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1889)

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων τίμησε τους πρωτομάστορες Ούγγρους μηχανικούς της Διώρυγας, Istvan Turr και Bela Gerster

 

Σε μια σεμνή τελετή στο Ουγγρικό Μνημείο που βρίσκεται στον Ισθμό της Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση Στεφάνων από τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ουγγαρίας – Ελλάδος κ. István Hiller, και τον Γενικό Διευθυντή της Α.Ε.Δ.Ι.Κ. κ. Γιώργο Ζουγλή, το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024.

Η τελετή ήταν αφιερωμένη στους πρωτομάστορες Ούγγρους αρχιτέκτονες και μηχανικούς István Türr και Béla Gerster που ηγήθηκαν του μεγάλου τεχνικού έργου της Διώρυγας του Ισθμού, στη δεκαετία του 1880.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τη σημασία και τους συμβολισμούς του Ουγγρικού μνημείου, το οποίο κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο 2009, επί θητείας του, σε συνεργασία με την Ουγγρική Κυβέρνηση και την ΑΕΔΙΚ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους αρκετά μέλη της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ουγγαρίας-Ελλάδας κ. Simon Róbert Balázs, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικότητας στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο κ. Λαοκράτης Κοράνης, η σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κ. Szekrényes Éva, ο Α.Ε. Πρέσβης κ. Erik Haupt και ο Σύμβουλος και Αναπληρωτής Πρόξενος κ. János Berényi. Σημαντική ήταν επίσης, η παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων κ. Σταυρέλη Νικόλαου, καθώς επίσης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου κ. Πέρρα Σωτήριου, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Μαυροματίδου Θεώνης, του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Νέων Τεχνολογιών κ. Πέτρου Θεόδωρου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας κ. Γκιόκα Αθανάσιου.

Το έργο, σε σχεδιασμό και μελέτη από τον Αρχιτέκτονα του Δήμου κ. Παπαδημητρόπουλο Μιλτιάδη, είναι ένα μνημείο από κόκκινο ουγγρικό γρανίτη, με σχήμα που παραπέμπει στα πρανή της διώρυγας. Στην νότια άκρη του, έχει τοποθετηθεί πλατφόρμα θέασης της διώρυγας ενώ στο δυτικό άκρο, τα δυο αειθαλή δένδρα συμβολίζουν την φιλία Ελλάδας – Ουγγαρίας.


 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Let’s do it Greece

 

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στο πλαίσιο δράσεων του Let’s do it Greece, για μία ακόμη χρονιά με τη συμμετοχή των ομάδων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) Τ.Τ. Λουτρακίου και του 2ου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου, διοργάνωσε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 εθελοντικό καθαρισμό τμήματος της παραλίας Λουτρακίου.

Αρχικά οι μικροί εθελοντές ενημερώθηκαν από το γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου για το διαχωρισμό των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα, μη ανακυκλώσιμα και αποτσίγαρα.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν στις εθελοντικές ομάδες από ένα φυλλάδιο με τα υλικά που ανακυκλώνονται και τρεις διαφορετικές σακούλες για να ξεχωρίζουν τα συλλεχθέντα απορρίμματα σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν αρχικά.

Οι μικροί εθελοντές ξεχύθηκαν με κέφι και πολύ ζήλο στην παραλία και μαζί με τους ομαδάρχες τους, τις νηπιαγωγούς και τους γονείς τους, καθάρισαν την παραλία από το Queen έως το Δημοτικό Κτίριο Beau Rivage.

Μετά το πέρας της δράσης μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες νερά και χυμοί.

 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Για την Άσκηση επί χάρτου που διοργανώθηκε για την

προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς

 

 

Λουτράκι, 21 Απρ. 2024

 

Με αφορμή την Άσκηση επί χάρτου που διοργανώθηκε για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ως Δήμαρχος θέλω να είμαι ξεκάθαρος και να απαντήσω υπεύθυνα και με σαφήνεια, για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Οι ευθύνες - για οποιοδήποτε συμβάν προκύψει  – αποδίδονται και καταλογίζονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη στον ίδιο τον Δήμαρχο, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη, Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας. Αυτό άλλωστε έγινε σαφές από την επικεφαλής της Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, και κατά τη διενέργεια της άσκησης, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024.

Ο Δήμος μας και ειδικά ο οικισμός Πίσια της ΔΚ Πισίων επιλέχθηκε -με συγκεκριμένα κριτήρια- από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη διενέργεια της άσκησης πολιτικής προστασίας. Είναι κοινή πρακτική οι ασκήσεις επί χάρτου να προηγούνται πάντα των ασκήσεων πεδίου. Η εν λόγω άσκηση ήταν βασισμένη σε ένα ρεαλιστικό σενάριο, είχε στόχο τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των εμπλεκόμενων φορέων, και δεν πραγματοποιήθηκε σε καμία περίπτωση για επικοινωνιακούς λόγους, είτε για να βγάλουμε φωτογραφίες είτε για να δείξουμε ότι παράγουμε έργο ως δημοτική Αρχή.

Επίσης, η επιλογή των συμμετεχόντων στην άσκηση έγινε έπειτα από καθοδήγηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και προσκεκλημένοι ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Π.Υ., ΕΛΑΣ, ΛΣ, Σχολή Μηχανικού, Ε.Κ.Α.Β., Περ. Πελοποννήσου, Δήμος Μεγαρέων -ως όμορος Δήμος-, Πρόεδροι Δημ. Κοινοτήτων, Δημοτική Αστυνομία, Αιρετοί, οι Διευθυντές των Υπηρεσιών και εκπρόσωποι των εθελοντικών συλλόγων που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο). Κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσαμε να αποστείλουμε πρόσκληση σε οποιονδήποτε εκπρόσωπο άλλου φορέα ή σε κάποιον εθελοντή, όπως ο κύριος που αναφέρεται σε δημοσίευμα, του οποίου η προσφορά είναι πράγματι τεράστια και αναγνωρισμένη από όλους.

Αναφορικά με την αναγνώριση των εθελοντικών συλλόγων, προς ενημέρωση όλων, παραθέτουμε το link του ηλεκτρονικού μητρώου εθελοντών το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη σελίδα της ΓΓΠΠ:  https://civilprotection.gov.gr/ethelontismos/mitroo-ethelontikon-organoseon. Για να ξεκαθαρίσουμε, εμείς ως δημοτική Αρχή αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή όλων των εθελοντικών συλλόγων, καθώς μας παρέχουν πολύτιμη βοήθεια σε όλα τα έκτακτα γεγονότα και παράλληλα, διευκολύνουν το έργο μας για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. Ως Δήμος όμως, δεν έχουμε τη δυνατότητα να συμπεριλάβουμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου πολιτικής προστασίας, συλλόγους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο αναρτημένο από τη Γενική Γραμματεία Ηλ. Μητρώο Εθελοντών.

Αναφορικά με την διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου Σχίνος – Στραβά, όπως και κάθε άλλου δρόμου αρμοδιότητας Δήμου, θέλουμε να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης του έργου από ίδιους πόρους. Από την άλλη πλευρά όμως, διεκδικούμε διαρκώς, από την κεντρική εξουσία, τα Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς, πόρους για την υλοποίηση έργων που είναι αναγκαία για τον τόπο μας, με προτεραιότητα έργα ασφάλειας και προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνδημοτών μας. 

Αναφορικά με τις σκηνές εν όψει σεισμού, ο Δήμος μας ουδέποτε είχε εξοπλισμό για έκτακτες ανάγκες. Και για να πάμε ένα βήμα παρακάτω, ακόμη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει λιγότερες από 20 σκηνές, τις οποίες διαθέτει -σύμφωνα με την αρμόδια υπάλληλο- σε κάθε Δήμο, όποτε και όπου προκύψει έκτακτο συμβάν, το οποίο και απευχόμαστε.

Κλείνοντας, θέλουμε να γίνει σαφές πως η Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία “ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024” που διενεργήθηκε στόχευε στη διαπίστωση της επιχειρησιακής ικανότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και την επάρκεια του συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Το επόμενο διάστημα και ύστερα από διαθεσιμότητα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα προγραμματιστεί η διενέργεια άσκησης πεδίου σε πραγματικές συνθήκες.

 

Γιώργος Γκιώνης

Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος Ξυλοκάστρου  - Ευρωστίνης

Το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας

 

 


 Δυναμική η παρουσία του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας, στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας την περασμένη Τετάρτη.

Εκεί βρέθηκε το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, με δωρεάν μεταφορά από τον Δήμο, τον οποίο  εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Κολοκυθάς.

Ο Αντιδήμαρχος προσέφερε δώρα στον Δήμαρχο Νεμέας κ. Κωνσταντίνο Φρούσιο και στον Αντιδήμαρχο Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Παναγιώτη Ρογκάκη, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία τους στην σπουδαία αυτή τελετή.

Εκεί βρέθηκαν επίσης γονείς και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Λυκοποριάς, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων.

Στη συνέχεια το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Αγίου Αθανασίου της Παναγίας του Βράχου, όπου παρακολούθησε την ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα.

 

 

Δήμος Ξυλοκάστρου  - Ευρωστίνης

Γίνε κι εσύ μέρος της μεγάλης γιορτής των Αριστοναυτών!

 

Είσαι κάτοικος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης; Θέλεις να ζήσεις μία ξεχωριστή εμπειρία;

Έλα στην παρέα των εθελοντών των Αριστοναυτών για να δεις από κοντά τα events, να γνωρίσεις από κοντά τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτές, να πρόσφερεις τις γνώσεις και την καλή σου διάθεση!

Οι εθελοντές του Φεστιβάλ θα συνεργαστούν με την ομάδα παραγωγής και θα συνεισφέρουν αποφασιστικά στη διεξαγωγή των events, την προετοιμασία των εγκαταστάσεων, την ταξιθεσία, τη φιλοξενία και φυσικά τη σωστή ενημέρωση του κοινού, στα info kiosks και στα σημεία των δράσεων.

Σε περιμένουμε στην ομάδα μας, για να γιορτάσουμε μαζί!

Στείλε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με θέμα: Volunteers Αριστοναύτες 2024.

Γράψε μας ονοματεπώνυμο, ηλικία, περιοχή διαμονής, συμμετοχή σε προηγούμενες διοργανώσεις (εάν υπάρχει), σπουδές, γλώσσες και άλλες δεξιότητες, μαζί με μία φωτογραφία σου.

Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και μοναδικά αναμνηστικά.

Προθεσμία υποβολής: 10 Ιουνίου 2024

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια