Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Φ. 1888)

 

Ν.Δ. Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο"

 

5Apostagma.grNewsroom 17.4.2024

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο επικρίνουν με σφοδρότητα τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απειλώντας ευθέως με κρίση. «Οποιαδήποτε δήλωση, οποιαδήποτε αναφορά για το Αιγαίο, η Τουρκία αλλά και τα τουρκικά ΜΜΕ θεωρούν ότι έχουν λόγο στο Αιγαίο και αντιδρούν με κάθε τρόπο» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επανέλαβε τη ρητορική που θα προκαλέσει κρίση» σχολιάζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα AKSA«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα κηρύξουν θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο - H Τουρκία είχε αντιδράσει» αναφέρει η HABERTURK. «Κρίση ‘’θαλάσσιου πάρκου’’ στο Αιγαίο! Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ξανά», δηλώνει το τηλεοπτικό δίκτυο 24.

«Θα δημιουργήσουμε δύο επιπλέον μεγάλα θαλάσσια εθνικά πάρκα, ένα στο Ιόνιο και ένα στο Αιγαίο, αυξάνοντας το μέγεθος των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών μας κατά 80% και καλύπτοντας περίπου το 1/3 των χωρικών θαλάσσιων υδάτων μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην 9η διεθνή διάσκεψη «Our Ocean Conference».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας υποστήριξε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως "έπραξε άριστα" και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Τουρκίας τόνισε πως είναι γνωστή η πρακτική της Γείτονος: "Μία κρύο - μία ζέστη" και ξεκαθάρισε πως είναι αδιανόητο να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για τη δημιουργία θαλασσίων πάρκων στο Αιγαίο. 
 
 
 

ΣΥΡΙΖΑ Ανακοίνωση της Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταναστευτικό

 
Με 322 ψήφους από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά, την στήριξη ορισμένων ευρωβουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών και του Renew στις 10 Απριλίου υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παρά τις προσπάθειες και τις διαπραγματεύσεις 4 ετών των ευρωβουλευτών και σκιωδών εισηγητών της ευρωομάδας μας, The Left : Κώστα Αρβανίτη, Cornelia Ernst, Malin Bjork και Miguel Urban Crespo, σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες προοδευτικές φωνές του ευρωκοινοβουλίου για ένα κείμενο προοδευτικό, ανθρώπινο και ευθυγραμμισμένο με τις αρχές του όπως προκύπτουν και από το Διεθνές Δίκαιο, το τελικό κείμενο που υπερψηφίστηκε δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο βήμα πίσω.

Το Νέο Σύμφωνο αντί να λειτουργεί συντονισμένα με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, που αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια από τα ανοιχτά μέτωπα και σε περίοδο τρομακτικής πολιτικής αποσταθεροποίησης περιστέλλει ασφυκτικά με κόφτες τα ατομικά δικαιώματα των αιτούντων άσυλο σε πολλές περιπτώσεις, όπως με στέρηση του δικαιώματος μετεγκατάστασης σε τρίτη χώρα όπου έχουν συγγενείς, ή του δικαιώματος σε διεθνή προστασία, κ.α.

Το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να απαιτεί υποχρεωτική, έμπρακτη αλληλεγγύη και ισότιμη κατανομή στα κράτη-μέλη και όχι να μετατρέπει την αλληλεγγύη σε a la carte χρηματοοικονομική δοσοληψία με το αζημίωτο, καθιστώντας τις χώρες πρώτης υποδοχής όπως την Ελλάδα σε αποθήκες ψυχών.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Ευρώπη των λαών, εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στην ρητορική της «εναλλακτικής» δεξιάς και ακροδεξιάς που πλειοψηφεί πλέον στο ευρωκοινοβούλιο.




KKE Η λατρεία του Λένιν




«Είναι ακράδαντη η πίστη μας ότι έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη, κόκκινη από πραγματική ζωή και δημιουργία». Τον στίχο του Βολφ Μπίρμαν που μελοποίησε ο Μικρούτσικος χρησιμοποίησε ο κ. Κουτσούμπας στην επιμνημόσυνη δέηση που οργανώθηκε στον Περισσό για τον Λένιν. Παρέλειψε εκείνο το «ή κόκκινη από θάνατο» που λέει ο ποιητής για να στοιχειοθετήσει το «έτσι κι αλλιώς». Υποθέτω ότι το κοινό του δεν γνώριζε ότι ο Μπίρμαν εξορίσθηκε από την Ανατολική Γερμανία. Όμως αυτά είναι λεπτομέρειες. Η ποίηση έχει τους δικούς της κανόνες, σαν τη δημιουργική ασάφεια. Στη συνέχεια καθησύχασε το πλήρωμα διαβεβαιώνοντάς το ότι: «Η κόκκινη σημαία θα υψωθεί ξανά στο Λένινγκραντ, στη Μόσχα, στο Βερολίνο, σε όλη την Ευρώπη, στην Ασία, την Αμερική, την Αφρική, την Ωκεανία, σε όλο τον κόσμο». Τη σεμνή τελετή συμπλήρωσαν ύμνοι της Σοβιετικής Ένωσης και ένα έργο του Σοστακόβιτς. Δυστυχώς απουσίαζε το ιερό λείψανο του τιμώμενου προσώπου. Είμαι βέβαιος ότι αν η ΕΣΣΔ δεν είχε καταρρεύσει επί του τρισκατάρατου Γκορμπατσόφ, θα είχε οργανώσει κάποια περιφορά του λειψάνου στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης για να εξορκίσει τον καπιταλισμό. Και να συμμορφώσει τους sugar daddies. Κι αυτό όμως γραφική λεπτομέρεια είναι. Όσο για την κόκκινη σημαία που θα υψωθεί «ξανά» σε όλη την Ευρώπη, με μπέρδεψε για να είμαι ειλικρινής. Έψαξα στο αρχείο της μνήμης μου για να θυμηθώ πότε όλη η Ευρώπη ήταν κομμουνιστική, όμως η μνήμη μου φαίνεται ότι έχει ασθενήσει. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.




ΠΑΣΟΚ σε χαμηλό βαρομετρικό και δημοσκοπικές επιδόσεις

 

 
Σε πλήρη κινητοποίηση είναι ο κομματικός μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει ευρωεκλογών. Μάλιστα, με βάση κομματική εγκύκλιο που έχει στείλει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος στις κομματικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, συγκροτούνται σε επίπεδο νομού κατά τόπους δημοτικές επιτροπές εκλογικής μάχης με συμμετοχή και στελεχών και φίλων του κόμματος. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη οδεύει προς την ευρωκάλπη με φιλοδοξία να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, προβάλλοντας το ΠΑΣΟΚ σαν την αξιόπιστη προγραμματική αντιπολίτευση «για να μπει φραγμός στην αλαζονεία, την αδιαφορία και την αδιαφάνεια» της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους ψηφοφόρους για τη σημασία να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα. Από τη μια η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρηματολογεί για τη χρησιμότητα του ΠΑΣΟΚ. Εμφανίζει ενδεικτικά ως επιτυχία του τις εξελίξεις στις δημοτικές εκλογές, την πρόταση δυσπιστίας, την αντιπαράθεση που οδήγησε σε παραιτήσεις το… μισό Μαξίμου, όπως συχνά λένε από το ηγετικό επιτελείο, αλλά και προτάσεις του που φτάνουν να εφαρμόζονται. 
 
 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – Δεν τρυπάνε τον ορυκτό μας πλούτο

 

 
«Δεν τρυπάνε». Ενώ θα μπορούσαν να τρυπήσουν, είναι όλα έτοιμα. Ο Κυριάκος Βελόπουλος θα τρυπούσε αύριο πρωί. Και σε οκτώ με εννιά μήνες θα μπορούσε να δώσει 3.000 σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Αυτά τη Δευτέρα. Γιατί την Τρίτη, ήταν έτοιμος να τρυπήσει καλύτερα και να δώσει «τρία με τέσσερα χιλιάρικα». Μέχρι τις ευρωεκλογές, ο τρυπητής του ορυκτού ελληνισμού μπορεί να έχει φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερα βάθη – δηλαδή ύψη συνταξιοδοτικά και να μπορεί να δώσει σύνταξη στα 18 για όλους τους Έλληνες.

Φαινομενικά, ένας τέτοιος αντίπαλος είναι εύκολος. Είναι ακόμη νωπές οι μηχανές δεισιδαιμονίας της κρίσης, που είχαν διασπείρει τους μύθους για την Τράπεζα της Ανατολής, τον χρυσό που άρπαξαν οι κατακτητές και θα επιστρέψει και –βεβαίως– για τον θησαυρό των υδρογονανθράκων που μας περίμενε στα σπλάχνα της ελληνικής γης, προκειμένου να μας «συνταξιοδοτήσει» από τη βάσανο παραγωγής άλλου εθνικού πλούτου.



ΝΙΚΗ «Πρόσφατα ανακάλυψαν» τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας

 
 
17 Απριλίου 2024 της Ασπασίας Ι. Κουρουπάκη, Βουλευτού Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών.

Ξαφνικά τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψαν την δημογραφική μας κατάρρευση. Αφορμή στάθηκε ένα σχόλιο στο twitter. Όμως η ΝΙΚΗ παρακολουθεί το ζήτημα από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην Βουλή και έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητά της το ζήτημα αυτό.

Δύο χρόνια μετά από σχετική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, και κατόπιν δικού μας σχετικού κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Κυβέρνηση αναγκάζεται να συμμορφωθεί και να επαναφέρει την έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα που είχαν οι πολύτεκνοι.

Έχουμε ήδη διεκδικήσει να ληφθούν μέτρα όπως η θέσπιση πλήρους αφορολόγητου για τις 27.000 πολύτεκνες οικογένειες, το οποίο όμως η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού της κ. Θεοχάρη, απέρριψε ως «αντίθετο στην φορολογική δικαιοσύνη». Παράλληλα δε, ύστερα από κοινοβουλευτική παρέμβαση της ΝΙΚΗΣ, κατέστη αφορολόγητο το επίδομα μητρότητας των ελευθέρων επαγγελματιών, κάτι που δεν προβλεπόταν αρχικά στο σχετικό νομοσχέδιο. Η ΝΙΚΗ έχει ένα όραμα για την ανάσχεση του δημογραφικού και μια συγκροτημένη πολιτική.





ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Για την προστασία των αμάχων της Γάζας

 
 
15/4/24: Η επίμονη άρνηση της Κυβέρνησης να καταδικάσει τη γενοκτονία που διαπράττει όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση Νετανιάχου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού έχει επικίνδυνα και επιζήμια αποτελέσματα. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δικαιώσει και να υπηρετήσει την εντολή του ελληνικού λαού για ειρήνη, για προστασία των αμάχων, για προστασία των θυμάτων και για αποχή από κάθε πράξη που τελικά πυροδοτεί νέα κλιμάκωση, εχθροπραξίες και εμπόλεμη συνθήκη στον κόσμο. Έχει τεράστια ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης και συνολικά οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το γεγονός ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα αναλάβει αποφασιστική δράση για την ειρήνη, και δεν έχουν λάβει αποφασιστική στάση απέναντι στη γενοκτονία και τα διεθνή εγκλήματα. 15/4/24
 
 
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ Με επτά βουλευτές

 

 Λεπτές ισορροπίες επικρατούν στους Σπαρτιάτες μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Διονύση Βαλτογιάννη, συγγενή του χρυσαυγίτη Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Η αποχώρηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ήρθε να προστεθεί σε αυτές των Γιάννη Δημητροκάλλη και Γιώργου Μανούσου, με την ΚΟ του κόμματος να αριθμεί πλέον επτά βουλευτές και να απέχει μόλις τρεις ανεξαρτητοποιήσεις από τη διάλυση. Ακολουθώντας την πεπατημένη των Δημητροκάλλη και Μανούσου, ο Διον. Βαλτογιάννης επιτέθηκε στον Βασίλη Στίγκα αποδίδοντάς του την ευθύνη για τις δικαστικές περιπέτειες των Σπαρτιατών, που οδήγησαν στην «αποψίλωση» της κοινοβουλευτικής τους ομάδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια