Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1888)

 















 

 

Ούτε βήμα πίσω από τις «Κόκκινες γραμμές»



Σύμφωνα με το 5 Apostagma.gr, tην Δευτέρα 22 Απριλίου, θα διεξαχθεί στην Αθήνα συνάντηση αντιπροσωπειών από Ελλάδα και Τουρκία, με αντικείμενο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση για τα ΜΟΕ είχε λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην Άγκυρα.

Πριν την συνάντηση της 22ας Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν δύο ανταλλαγές επισκέψεων Διοικητών στρατιωτικών μονάδων, στο πλαίσιο των ΜΟΕ, τα οποία είχαν συμφωνηθεί κατά την συνάντηση της Άγκυρας. Συγκεκριμένα,

-Στις 16-17/4, ο Έλληνας Διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Καβύλη Έβρου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην τουρκική 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη.

-Στις 18-19/4, ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Κεσσάνη, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στις Φέρες.

Προφανώς θα ήταν εύλογη αυτή η ανταλλαγή επισκέψεων, αν θα επρόκειτο για μια άλλη Τουρκία, πλην αυτής του Ερντογάν. Σύμμαχικές χώρες υποτίθεται ότι είμαστε, αλλά όσο και να ψάξετε να βρείτε δύο συμμαχικές χώρες στην Υφήλιο που η μια εξ αυτών έχει στηλώσει τα πόδια αμετακίνητα σε παράνομες διεκδικήσεις από την άλλη και έχει κηρύξει επίσης, ως «Αιτία πολέμου», αν η δεύτερη προβεί σε πράξεις Εθνικής Κυριαρχίας.

Τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης έχουν σωστή εφαρμογή όταν πρόκειται για χώρες που σέβονται και τηρούν το Διεθνές Δίκαιο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία Τουρκία, που κατέλαβε τη μισή Μεγαλόνησο Κύπρο δια των όπλων, έχει εποικήσει το νησί με ένα εκατομμύριο τούρκους και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις καταδικαστικές αποφάσεις του ανύπαρκτου ΟΗΕ.

Είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ, θεωρεί την Τουρκία, ως αναγκαίο κακό και αυτό το έχει πληρώσει ακριβά η Ελλάδα αρκετές φορές. Η Τουρκία, ειδικά του Ερντογάν, εφαρμόζει κατά γράμμα τον «Ιερό όρκο» και προσπαθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο την Οθωμανική Αυτοκρατορία σε βάρος των γειτονικών Λαών. Δεν πρόκειται να αποστεί από αυτή την γραμμή. Όσες συνεδριάσεις και να γίνουν για ΜΟΕ, αυτά θα είναι προς όφελος της Τουρκίας, που παρουσιάζει τα πράγματα κατά το δοκούν.

Η Ελλάδα έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, αλλά και μια πάγια Εθνική Πολιτική, τις λεγόμενες «Κόκκινες Γραμμές». Ούτε βήμα πίσω… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 




Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία...


Αφορμή για αυτό το σχόλιο υπήρξε ένας φίλος αναγνώστης της “Φωνής μας”, ο οποίος μου είπε: <<Πού αναφέρεσαι όταν λες πως όλα είναι “στημένα”; Πιστεύεις πως πρόκειται για Σενάριο; Όλα κάπου στοχεύουν;>>. Είναι εδραιωμένη η πίστη μου ότι από παλαιότερα, αλλά και σήμερα, εμείς οι Έλληνες, ζούμε ακόμα πιο πολλά γεγονότα που γίνονται στη σφαίρα της σεναριολογίας του κακού.

Όλα δείχνουν πως είναι μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, αλλά έρχονται οι εξελίξεις, όπως της ελληνικής οικονομίας και των Μνημονίων, των πυρκαγιών με την εκατόμβη των θυμάτων στην Πελοπόννησο την ώρα που έβραζε η οργή του Λαού για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και το ΟΧΙ Καραμανλή τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Έφυγε ο Καραμανλής και ήλθε ο Τσίπρας από το 4% που έκανε πράξη όλες τις παραχωρήσεις. Ακόμα και ο Κορονοϊός ήταν στημένος για να μάθουν οι άνθρωποι να υπακούν σε απάνθρωπες κρατικές εντολές.

Δεν ήταν « Μαύρη Επιχείρηση» βασισμένη στη σύγχρονη Αρχή ¨Σοκ και δέος για να φύγουν από το προσκήνιο οι Οργανώσεις Συλλαλητηρίων Οργής κατά της Κυβέρνησης Τσίπρα για να ξεπουλήσει την Ιστορία και τις «κόκκινες γραμμές» του Μακεδονικού;

Φίλοι μου το λέγω απερίφραστα ότι, Ναι υπάρχει σχέδιο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο άθεος Τσίπρας, η ΤρόΪκα του ¨Συστήματος¨ και πολλοί άλλοι είναι στο κόλπο. Όλοι τους εκτελεστικά όργανα μίας υπέρτατης δύναμης εξουσίας. Αυτό που ήθελαν και θέλουν είναι να διαπιστώσουν το ύψος της αντίδρασης των Ελλήνων στο Δημοψήφισμα, να παίξουν το θέατρο της διαπραγμάτευσης μετά το ΟΧΙ, να γίνει η στροφή στη “Μετάλλαξη” στο ΝΑΙ, να υποβαθμιστεί η θέληση του Λαού και να υπογράψουμε 3ο και 4ο μνημόνιο χωρίς να αντιδράσουμε. Το χειρότερο; Να υποκύψουμε στη Συμφωνία των Πρεσπών και να παραδώσουμε ό,τι κέρδισαν με τη λεβεντιά και το αίμα τους οι πρόγονοί μας.

Σκίζουμε τα μνημόνια, καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ, μπαίνουν οι κλέφτες φυλακή και αυξάνουμε τον βασικό μισθό έλεγε ο Τσίπρας. Δεν ήταν τελικά όλα μία πολιτική απάτη; Υπέγραψε η Κυβέρνηση και νέα μνημόνια, ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει να υπάρχει, οι κλέφτες και απατεώνες κυκλοφορούν ελεύθεροι, μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν, παράλληλα όμως δεν αυξήθηκε η λαθρομετανάστευση, δόθηκε η Ελληνική ιθαγένεια και σιγά σιγά η Ελλάδα γίνεται πολυπολιτισμική; Τελικά όλες οι Κυβερνήσεις δεν παίζουν τα παιχνίδια των ισχυρών, δηλαδή αυτών, που δεν έχουν ούτε πατρίδες, ούτε ιδεολογίες, ούτε θρησκείες, ούτε σύνορα, ούτε αξίες, ούτε αρχές; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»









Οι ΗΠΑ εξισώνουν συνεχώς τον θύτη με το θύμα στα Ελληνοτουρκικά


Οι Αμερικανοί δεν λένε να πάρουν δίκαιες αποστάσεις σε κρίσιμα θέματα που άπτονται στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τι κι΄αν μας έστειλαν τον Ελληνοαμερικανό Πρέσβη Γεώργιο Τσούνη στην Ελλάδα; Αυτός πριν τον διορίσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε όρκο ότι θα υπερασπίζεται την πολιτική των ΗΠΑ έναντι όλων των άλλων χωρών, μηδέ της Ελλάδας εξαιρούμενης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες, όπως μας λέγει το 5Apostagma.gr, έκανε ακατάληπτες δηλώσεις στο πρόσφατο Φόρουμ των Δελφών, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, εξίσωσαν τις δύο πλευρές, τον θύτη με το θέμα. Αναφέρθηκε για “ επιθετική ρητορική” Αθήνας και Άγκυρας, εξισώνοντας δύο εντελώς ανόμοιες χώρες και πολιτικές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανικοί παράγοντες δείχνουν τις προθέσεις τους παραβλέποντας τις αλλεπάλληλες τουρκικές απειλές κατά της Ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Δεν θέλουν να χάσουν με τίποτα την Τουρκία και είναι ικανοί να μας επιβάλλουν να ξεπουλήσουμε Εθνική Κυριαρχία στους άρπαγες Τούρκους. Είναι διάχυτη αυτή η εντύπωση στην Ελληνική κοινή γνώμη όταν μας λένε συνεχώς «βρείτε τα μεταξύ σας».

Τη ζήσαμε στο πετσί μας αυτή την απαράδεκτη τακτική των άνισων αποστάσεων, όταν ο αλήστου μνήμης Χάρη Κίσινγκερ ξεπούλησε τον Ελληνισμό στην Κύπρο το 1974. Ακόμη και σήμερα μετά από μισό αιώνα κατάληψης και κατοχής του 38% της Μεγαλονήσου, οι Τούρκοι δεν λένε να φύγουν από το νησί. Αντίθετα το έχουν αποικίσει με ένα εκατομμύριο Τούρκους.

Εμείς οι σκεπτόμενοι Έλληνες παρακολουθούμε τις οβιδιακές μεταμορφώσεις της Τουρκίας, που εφαρμόζοντας την πάγια Οθωμανική πολιτική της πατάει σε δύο βάρκες. Στοχεύει να τα έχει καλά «και με τον Χωροφύλακα και με τον Αστυφύλακα», και «με τον Πούτιν και με τον Μπάϊντεν». Τώρα τελευταία ο χαμαιλέων Ερντογάν ρίχνει τα δίκτυα του στις ΗΠΑ και οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να πιέσουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, να ενδώσει στο Αιγαίο.

Δεν σας το κρύβω ότι με απασχολεί αυτό το κάλεσμα του Μπάϊντεν προς τον Μητσοτάκη, να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον σε λίγες ημέρες, αφού προηγουμένως έχει δει τον Ερντογάν. Ο Τούρκος δεν φεύγει με άδεια χέρια, όλο και κάτι παίρνει, ενώ οι Έλληνες εισπράττουν μόνο καλά λόγια δίνοντας τα πάντα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλα μπορούν να συμβούν. Ο Θεός να προστατεύει την Ελλάδα από τους ερμαφρόδιτους φίλους της…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






Τα Μυστικά Χειραγώγησης των Λαών Γ΄


*Η τεχνική της υποβάθμισης

Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

*Η στρατηγική της αναβολής (Σαλαμοποίηση)

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε, ως «οδυνηρή, αλλά «αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτα απ’ όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της. Μήπως το ζούμε επί των ημερών μας με την εφαρμογή των οικονομικών μετρων;
*Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά

Η πλειονότητα των διαφημίσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος.
Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν ο διαφημιστής απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»…. (Συνεχίζουμε).

Δεν υπάρχουν σχόλια