Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1887)

 

«Πόσο μεγάλα είναι τα έργα σου Κύριε!

 

 

Διαβάζοντας στον Βιβλικό Κύκλο το παρακάτω απλό κείμενο κείμενο: « Είπα στην αμυγδαλιά, «μίλησέ μου για τον Θεό και η αμυγδαλιά άνθισε.». Καθώς η φύση  δειλά αρχίζει να ξυπνά από την παγωνιά του χειμώνα, η αμυγδαλιά είναι το πρώτο δένδρο που ανθίζει. Είναι φορές που στα κλωνάρια της, τα χιόνια σμίγουν με τους ανθούς της.

Τι θαυμάσιο όμως, όταν μέσα σ΄ αυτά τα ασήμαντα για πολλούς γεγονότα, εμείς μπορούμε να διακρίνουμε το θαύμα της δημιουργίας του Θεού! Να σκύβουμε με θαυμασμό στο μικρό λουλουδάκι και όπως ένας πιστός έλεγε, «Φιλώ το χέρι Αυτού που σ΄ έφτιαξε!»

Η σημερινή ανθρώπινη Κοινωνία χειραγωγούμενη από τον διάβολο του σκότους, προσπερνάει βιαστικά μέσα στον ξέφρενο ρυθμό της καθημερινότητας, το θαύμα της δημιουργίας του Θεού. Ας μη το κάνουμε πλέον αυτό. Ας ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας και να ακούσουμε το βάθος της έννοιας του Ψαλμού της Εκκλησίας «Πόσο μεγάλο είναι το έργο σου Κύριε! Τα πάντα εν σοφία εποίησας. Η γη είναι πλήρης των ποιημάτων Σου!».

Σκέπτομαι πως αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε σαν ανθρώπινη κοινωνία, αντί να προβληματιζόμαστε για τη ροή των πραγμάτων που μα χειραγωγεί ο διάβολος του σκότους, είναι ευκαιρία να λέμε στον Κύριο ένα ευχαριστώ μέσα από τα κατάβαθα της ψυχής μας. Η βαθιά ευγνωμοσύνη της καρδιάς μας με αίτημα συγχώρησης για την αποστασία μας  πρέπει με Πίστη να υψώνεται σ΄Αυτόν!

Και τούτο γιατί με τέτοιο τρόπο μας αγάπησε ο Κύριος.  Έδωσε τον μονογενή Υιό του, τον Ιησού Χριστό, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει στον Παντοδύναμο και Πολυεύσπλαχνο Τρισυπόστατο Θεό μας, αλλά να έχει ζωή αιώνια.

Κύριε. Συγχώρεσε τις αμαρτίες μας. Η Θεία σου Δικαιοσύνη. Ας δοθεί κατ΄ οικονομία, στην αποφυγή αυτών που έρχονται και που ημέρα παρ΄ ημέρα δείχνουν σοβαρότερες εξελίξεις στα μέτωπα του σημερινού πολέμου.

Κύριε ελέησόν μας!

 

Β.Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια