Header Ads

ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Φ. 1886)

 

 

Αναρωτήθηκα πολλές φορές: «Tόσες Παγκόσμιες Ημέρες!  Έχουν νόημα; Έγινε κάτι καλύτερο στον κόσμο;» 

Μετά από αρκετά χρόνια έδωσα  τη δική μου  απάντηση:

 «Έχει νόημα η θύμηση. Η θύμηση της λέξης με την έννοια  που φέρει  εντός της, που ηχεί μέσα μας, εκεί, στο ανώτερο κομμάτι του εαυτού μας, που βρίσκεται στα βάθη της ύπαρξης, συνδεδεμένο με αιώνιες και διαχρονικές αξίες. Κάποιοι τις χλευάζουν, άλλοι τις υποτιμούν. Όμως σκέφτομαι: εάν δεν υπήρχαν άραγε και αυτές;»

 
Η Ποίηση, αυτή η Υπέρτατη Τέχνη του Λόγου, έχει τη μαγική δύναμη να μιλά για το βάθος των πραγμάτων, να φωτίζει την ουσία και να αποκαλύπτει την αλήθεια.

Η ανθρώπινη δυστυχία που μαστίζει τη γη μας και η βαθιά κρίση αξιών, μπορούν να σταματήσουν, εάν καλλιεργήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Εάν με υπομονή και θέληση, σμιλεύσουμε την ακατέργαστη ύλη μας και με αγάπη και συμπόνια φτάσουμε στην ανώτερη φύση μας, που έχει τη δύναμη να μας οδηγήσει σ΄έναν πιο ευτυχισμένο και φωτεινό κόσμο, όπου η βία θα είναι ανύπαρκτη, γιατί οι άνθρωποι θα είναι διαφορετικά καλλιεργημένοι, θα είναι άλλοι… .

Η ποίηση, όπως και κάθε άλλη μορφή τέχνης, μπορεί να σταθεί αρωγός σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία του ουσιαστικά καλλιεργημένου ανθρώπου!¨

Μέσα από τη δύναμη της σκέψης, που σαν αόρατο πέπλο είναι ικανή να αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους της γης και να τους μεταμορφώσει, ας «συντονιστούμε» στο ανώτερο κομμάτι του εαυτού μας και ας οραματιστούμε ολάκερη τη γη με ποίηση, τέχνη και ομορφιά, κόντρα στην διαφθορά και την ασχήμια που διαποτίζουν τη ζωή μας. Το ότι προβάλλεται μονάχα το κακό, η βία, το έγκλημα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα ΟΜΟΡΦΙΑ! Το ότι το ψέμα, η συγκάλυψη και η ατιμωρησία θριαμβεύουν, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η ΑΛΗΘΕΙΑ και άνθρωποι με ακλόνητο Αξιακό Κώδικα, που πασχίζουν για το Δίκαιο! Είναι σημαντικό να πιστέψουμε ότι δεν έχουν όλα χαθεί!

link  για το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=9nwJ992yNdM&t=64s  

 

ΤΡΕΙΛΕΡ

https://www.youtube.com/watch?v=BLsNKWZTauQ

 

Γεωργία Γιαμπουράνη

Ποιήτρια-Ασφαλ. Σύμβουλος - Τεχνολόγος Τροφίμων 

Δεν υπάρχουν σχόλια