Header Ads

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (Φ. 1885)

 

 

Ίσθμια, 22 Μαρτίου 2024

Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου ενημερώνει τους πελάτες της ότι το κανάλι θα είναι διαθέσιμο για την ναυσιπλοΐα από την 1η Μαΐου 2024 προκειμένου να εξυπηρετήσει την κίνηση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Να υπενθυμίσουμε στους πελάτες μας ότι παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το νέο αναβαθμισμένο περιβάλλον ηλεκτρονικών συναλλαγών όπου μπορούν να προγραμματίσουν τον χρόνο άφιξης, τον υπολογισμό και την πληρωμή των τελών μέσω του ασφαλούς συστήματος Pay By Link.

Ακολουθεί ο Σύνδεσμος Υπολογισμού Τελών – Αναγγελίας Διέλευσης – Πληρωμής Τελών

Σύνδεσμος: https://corinthcanal.com/tolls-calculator/

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 27410 30880 & +30 27410 30886

E-mail Επικοινωνίας:

Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών: csd@corinthcanal.com & customercare@corinthcanal.com

 

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ
Μεγαλόπολη 26-3-2024

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε στα μουλωχτά να ξεσπιτώσει και να πετάξει στην ανεργία τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, που δεκαετίες τώρα βγάζουν το μετάλλευμα μέσα από τα σπλάχνα της γης, αφήνοντας τον ιδρώτα και το αίμα τους μέσα στις στοές. Η μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της Χώρας η ΛΑΡΚΟ, εδώ και μισό αιώνα αποτελεί οικονομικό πνεύμονα όχι μόνο για τις περιοχές που δραστηριοποιείται, αλλά και για την Εθνική οικονομία! Είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να σβήσει κάθε εμπόδιο ξεπουλήματος της εμβληματικότερης δημόσιας μεταλλευτικής επιχείρησης. Ξεπουλήματος σε περίοδο παγκόσμιας ζήτησης κρίσιμων πρώτων υλών και με κυβερνητικές ανακοινώσεις σχεδίων «ανάπτυξης» των δημόσιων μεταλλευτικών χώρων. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, κλιμακώνουν τον αγώνα τους για να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και ΔΗΜΟΣΙΑ προς όφελος του λαού και της Εθνικής Οικονομίας. Στόχος είναι να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκχωρεί σε ημέτερους, την στρατηγική, εμβληματική, δημόσια, μεταλλευτική επιχείρηση που ολοκληρώνεται στο τέλος του Μάρτη, απολύοντας όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, για να την «χαρίσει» για παλιοσίδερα σκραπ όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση πουλά ψεύτικα, μεγάλα λόγια στους εργαζόμενους για «την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ, την ιδιωτικοποίηση της, την ανάπτυξη της». Τέσσερα χρόνια μετά με το αφήγημα του «προσωρινού, έρχεται επενδυτής», αντί για «επενδυτή», σπατάλησαν 500 εκατομμύρια ευρώ και βρήκαν παλιατζή. Μάλιστα τον χρηματοδοτούν άμεσα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσα από την ισοπέδωση της. Παράλληλα τους δίνουν και προίκα τον ορυκτό πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ !!! Αντί για δουλειά και εισόδημα για τους εργάτες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, καταδικάζουν στον μαρασμό ολόκληρες περιοχές γύρω από τη ΛΑΡΚΟ και 5 νομούς ακόμα!

Είναι η ίδια πολιτική του ξεπουλήματός του ορυκτού πλούτου της χώρας που κλείνει τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, απαξιώνοντας τον λιγνίτη, πετώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και καταδικάζοντας ολόκληρες περιοχές στη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία σε ερημοποίηση και οικονομικό μαρασμό.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον συγκλονιστικό και δίκαιο αγώνα που δίνετε εδώ και τέσσερα χρόνια σε αντίξοες συνθήκες, έναν αγώνα για την επιβίωση, κόντρα στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης και στα οικονομικά συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, για να κρατήσετε ανοιχτή τη Δημόσια ΛΑΡΚΟ διεκδικώντας το δικαίωμα στο μεροκάματο, το δικαίωμα στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, το δικαίωμα στη ζωή. Ο ηρωικός σας αγώνας σας αποτελεί φάρο για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ αυτόν τον αγώνα για να ματαιωθούν τα εγκληματικά, αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των αρπαχτικών.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Το ΔΣΔεν υπάρχουν σχόλια