Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ (Φ. 1884)

 

 

Δημοσίευση της δράσης Εξοικονομώ-Επιχειρώ

Απευθύνεται σε: Επιχειρήσεις

Απευθύνεται ειδικά σε: Σε πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες, μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις της Ελληνικής Επικράτειας, που διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ, και δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, καθώς και του τουρισμού με δυναμικότητα που δεν υπερβαίνει τις 200 κλίνες

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και μη κτιριακών εγκαταστάσεων υφιστάμενων επιχειρήσεων -πολύ μικρών, μικρών, μεσαίων, μεγάλων και πολύ μεγάλων- της Ελληνικής Επικράτειας, που δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, καθώς και του τουρισμού, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον τριτογενή τομέα (εμπορίου και υπηρεσιών και του

τομέα του τουρισμού), τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Είδος ενίσχυσης: Επιχορήγηση/Επιδότηση

Τι ενισχύεται:

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, που αφορούν σε: ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού κελύφους (π.χ. θερμομόνωση, εγκατάσταση συστημάτων σκίασης), εξοικονόμηση ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων (αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας), αλλά και ψύξης χώρων (αντικατάσταση ψυκτών), αερισμού χώρων, ζεστού νερού χρήσης, αντικατάσταση ενεργοβόρου εξοπλισμού που σχετίζεται με την παραγωγική διαδικασία των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. φούρνοι, ψυγεία), κ.ά. Το ποσοστό ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών μπορεί να φτάσει έως και το 65%. Εξαρτάται από το είδος αυτών, καθώς και από το μέγεθος της επιχείρησης.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή, άνευ Φ.Π.Α.) κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού και αντιστοίχως δεν μπορεί να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ για τον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Συνολικός Προϋπολογισμός: €176.750.000,00
Προϋπολογισμός Ταμείου: €176.750.000,00

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων: 12/03/2024
Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 31/03/2024

Γεωγραφική Περιοχή: Όλη η Ελλάδα
Ιστοσελίδα Δημοσίευσης Πρόσκλησης: https://ypen.gov.gr/apo-avrio-i-ypovoli-aitiseon-sto-programma-tou-ypen-veltiosi-tis-energeiakis-apodosis-epicheiriseon-tou-tritogenous-tomea/

Υποβολή αιτήσεων: https://exoikonomoepixeiro.energy-invest.gov.gr

Πυλώνας: 1. Πράσινη Μετάβαση

Άξονας: 1.2 Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και χωροταξική μεταρρύθμιση

Δράση: 1.2.3 (16874) Εξοικονομώ επιχειρώντας

Πληροφορίες Υπεύθυνου Φορέα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΕΕ

τηλ. επικ.: 218-2185146 | e-mail: exoikonomo-epixeiro@prv.ypeka.gr

 

 

Σεμινάρια για την εστίαση και τον τουρισμό με τον σεφ Κώστα Βασάλο

 


 Το Επιμελητήριο Κορινθίας στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων των επιχειρήσεων – μελών του, διοργανώνει σε σεμινάρια προσανατολισμένα στην εστίαση και στον τουρισμό.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ένα πρόγραμμα για τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού, το οποίο θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις απαιτήσεις του κλάδου άμεσα, μέσω σύγχρονων πρακτικών και εργαλείων. Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και διαδραστικό, συνδυάζει τη θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση.

 

Πληροφορίες

-Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 6 ώρες (2 εκπαιδευτικές συναντήσεις των 3 ωρών)

-Τρόπος Διεξαγωγής: Δια ζώσης διδασκαλία στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

-Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: έως 25 εκπαιδευόμενοι ανά σεμινάριο

 

Δωρεάν συμμετοχή για τα μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

 

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

Δευτέρα 01/04  | 18:00 – 21:00  «Η σημασία της σωστής κοστολογήσεως στα πλαίσια του υγειούς ανταγωνισμού και της κερδοφορίας»  (Μέρος 1ο)

Τρίτη 02/04 | 18:00 – 21:00  «Γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού» (Μέρος 2ο)

_________________________________________________________

Δευτέρα 08/04 | 18:00 – 21:00 – «Η σημασία της σωστής κοστολογήσεως στα πλαίσια του υγειούς ανταγωνισμού και της κερδοφορίας» (Μέρος 1ο)

Τρίτη 09/04 | 18:00 – 21:00 – «Γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού» (Μέρος 2ο)

 

 Εισηγητής: Κωνσταντίνος Βασάλος

 Ο Κωνσταντίνος Βασάλος γεννήθηκε στη Σίφνο. Στην ίδια την οικογένεια του υπήρχαν μάγειροι και έτσι, από νωρίς μυήθηκε στην μυσταγωγία της μαγειρικής τέχνης. Το 1977 απεφοίτησε αριστούχος από το τμήμα μαγειρικής, της Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Αργότερα στην ίδια Σχολή δίδαξε ως καθηγητής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης. Έχει εργαστεί σαν Αρχιμάγειρος σε μεγάλες μονάδες ξενοδοχείων, εστιατορίων και εταιρείες caterings αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου ΑΡΧΕΣΤΡΑΤΟΣ (Κέντρο για την διάσωση και διάδοση των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων). Είναι σύμβουλος γαστρονομίας, σε διάφορες εταιρείες. Παρουσιάζει την Ελληνική Γαστρονομία σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, στα πλαίσια Διεθνών εκθέσεων ή άλλων εκδηλώσεων…

 Για  να εγγραφείτε στο σεμινάριο ακολουθήστε το σύνδεσμο:

https://forms.gle/2bKXdvjh3WBKcZSu5

 Περισσότερα για τα προγράμματα, δείτε εδώ:

https://shorturl.at/bchlT

 

 


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια