Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1883)


ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


 
Η ιστορική Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.

Στις 22 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου. Την ίδια ημέρα στις 11:00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και προσκύνημα αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων και Προσκόπων στο Μνημείο του Ήρωα Αναγνώστη Πετμεζά και κατάθεση στεφάνων.

Στις 25 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωση του Σωτήρος» θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι.

Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.

Μετά τη δοξολογία, θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο Πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ.Τσακίρη Μάρθα Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με πρόσκληση του τελετάρχη.

Μετά την κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση μαθητών και φορέων του Δήμου μας.

Σε οριοθετημένο χώρο θα λάβουν θέση οι εκπρόσωποι τηπόλης.

Τελετάρχης ορίζεται η κ. Κακαβάκη Φωτεινή, Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου.

Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρο, ακολουθώντας την οδό Καλογεροπούλου και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σικυωνίας το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Κιάτου, η Ένωση Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης», ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Νομού Κορινθίας, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λαογραφικής και Καλλιτεχνικής Ανάδειξης Σικυώνας «Εύχαρις», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μουλκίου, ο Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η ΝΕΦΕΛΗ» και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων.

Ορίζονται επίσης ο κ. Σκρουμάς Αντώνιος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και ο κ. Ζούμας Δημήτριος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του 2ου Γυμνασίου Κιάτου, για την επίβλεψη και τον συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση.

Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την δοξολογία.

Το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων και το Λ/Χ Κορίνθου-Δ ́ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου παρακαλούνται να φροντίσουν για την τήρηση της τάξης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Πόσιμο, ποιοτικό και ασφαλές νερό Στυμφαλίας στο Στεφάνι

 
Από τις 13 Μαρτίου 2024 το Στεφάνι Κορινθίας υδρεύεται πλέον με πόσιμο, ποιοτικό και ασφαλές νερό Στυμφαλίας.

Μετά από 14 χρόνια Καλλικρατικού Δήμου, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί την υπόσχεσή της για υδροδότηση του χωριού.

Ήταν υπόσχεση, είναι υποχρέωση.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 30 του Ν.4497/2017 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 19 του Ν. 4753/2020, οι λαϊκές αγορές λειτουργούν έως έξι (6) ημέρες την εβδομάδα εκτός των επίσημων εθνικών ή τοπικών αργιών. Η 18η Μαρτίου 2024 (Καθαρή Δευτέρα) και η 25η Μαρτίου 2024 είναι αργίες , και η προηγούμενη από αυτές εργάσιμη ημέρα είναι το Σάββατο. 
 
 Σας γνωρίζουμε ότι η Λαϊκή Αγορά Χιλιομοδίου, η οποία λειτουργεί επί της οδού Νικηταρά, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου έως τη διασταύρωση της Φανερωμένης κάθε Δευτέρα, δε θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 18-3-2024 και τη Δευτέρα 25-3-2024, διότι κατά την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα (Σάββατο) λειτουργεί η λαϊκή αγορά της Κορίνθου. 
 
 Δεν υπάρχουν σχόλια