Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1881)

 















 

 

Το Δημόσιο ο χειρότερος κακοπληρωτής…

    

Οι Έλληνες πολίτες δεν τυγχάνουν νόμιμης και ίσης μεταχείρισης από το κράτος. Όλοι οι Κυβερνητικοί παράγοντες ομιλούν και επικαλούνται το κράτος δικαίου επί δικαίων και αδίκων, αλλά οι ίδιοι οι φορείς, που αντιπροσωπεύουν δεν τηρούν τους νόμους. ‘Ήλθε από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009 ο Γ. Παπανδρέου και πριν αναλάβει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδαούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, κατά δήλωση του Στρος Καν και κατέστρεψε την χώρα φέρνοντας τα πάνω κάτω.

     Όλοι γίναμε πιο φτωχοί με πρώτη την Ελλάδα, που της πήραν ό,τι είχε και δεν είχε με τα μνημόνια και την εκχώρηση της κρατικής περιουσίας στους δανειστές και τις άλλες χώρες. Δεν έμεινε κρατική εταιρεία, λιμάνια, αεροδρόμια και κρατικοί φορείς που άλλαξαν χέρια μέσα στη ζοφερή περίοδο της Τρόϊκα. Μεγάλο οικονομικό στραπάτσο βίωσαν οι επαγγελματίες και τα νοικοκυριά με πρώτους και σε χειρότερη μοίρα τους συνταξιούχους απόμαχους της ζωής. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. να βρει τον βηματισμό της ευμάρειας. Να εξοφλήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι άλλων.

Μήνυση κατά του e-ΕΦΚΑ για μη εφαρμογή του νόμου στον επανυπολογισμό των συντάξεων της ΔΕΗ, που συμβαίνει με τις υποχρεώσεις του δημοσίου έναντι  Συνταξιούχων. Αυτή η κατάσταση οφείλεται εν μέρει στην επιβολή της Ελλάδας στα Μνημόνια και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με δανικά και αγύριστα, αφού γονάτισε η Εθνική οικονομία με το «Τσοβόλα δώστα όλα». Ήταν τα χρόνια, που οι Ελληνικές Κυβερνήσεις έπαιρναν κρατικά δάνεια για να ικανοποιήσουν κομματικές πελατειακές σχέσεις.

Και ήλθε η ώρα που το Δίκτυο, ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου 2023 έχει αποστείλει προς τον Φορέα σχετική εξώδικη διαμαρτυρία, παραθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι δεν έγινε η εφαρμογή νόμου (ν.4387/16). Επισημαίνεται πως δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση. Χιλιάδες Συνταξιούχοι έχασαν τ΄αυγά με τα καλάθια με τις περικοπές δώρων και συντάξεων. Κάποιοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και έχουν δικαιωθεί, αφού κρίθηκαν παράνομες όλες και για όλους οι περικοπές.

Η Κυβέρνηση, που δίνει για έστω και ένα ευρώ οφειλή στο δημόσιο το δικαίωμα στη ΔΟΥ  να το παίρνει από τον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη, να επιστρέψει σε όλους τους Συνταξιούχους τις παρακρατήσεις σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις. Τι περιμένουν, τον θάνατό τους για να αποφύγουν την εξόφληση; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 


 


Οι Αμερικανοί μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν;

Τα πολεμικά γεγονότα που συμβαίνουν μου φέρνουν στη μνήμη την περίοδο της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο με το έντεχνα οργανωμένο από τη σύμμαχό μας Αμερική με ενορχηστρωτή τον αλήστου μνήμης ΥΠΕΞ τότε, Χάρη Κίσινγκερ. Ήμουν σε κατάσταση Εθελοντικής Αποστρατείας τότε, Ανώτερος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, επιστρατευθείς στη διοίκηση Μοίρας Αλεξιπτωτιστών. Έζησα στο σύντομο διάστημα Επιστράτευσης το Εθνικό έγκλημα, που είχε εξυφανθεί από σύμμαχες, υποτίθεται, χώρες σε βάρος της Ελλάδας.

Ο «Φάκελος της Κύπρου», που στο πόρισμά του ήταν υπόδικοι Πολιτικοί και Στρατιωτικοί παράγοντες της εποχής, δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Καταχωνιάστηκε στα υπόγεια της Ελληνικής Βουλής, για να μη μάθει ο Ελληνικός Λαός την μοναδική αλήθεια. Αυτή ήταν και είναι η «Δημοκρατία μας». Προσωπικά βίωσα καθόλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων τον τρόπο που είχε πραγματοποιηθεί η Επιστράτευση στην Ελλάδα και στην Κύπρο.. Όλοι και όλα ήταν προσχεδιασμένα να συμβούν με μία διαφορά. Ο ¨Αττίλας 1 να παραμείνει σε έναν μικρό θύλακα της Βόρειας Κύπρου, όπου βρίσκονταν οι εκατέρωθεν Δυνάμεις με την κηρυχθείσα εκεχειρία (παύση πυρός). Οι Τούρκοι, όμως, παρασπόνδησαν και με τον ¨Αττίλα 2¨προχώρησαν σε κατάληψη του 38% του νησιού με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Τα μετέπειτα γεγονότα τα ζούμε. Το χειρότερο είναι πως κάποιοι « Αντιστασιακοί» της εποχής εκείνης καλλιέργησαν μαζί με την Τουρκία τον μύθο «Ήττας» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να υπάρξει πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Συνειρμικά κάθομαι και σκέπτομαι με αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία είκοσι χρόνια με την Τουρκία. Αν μας επιτεθεί – Πράγμα σχεδόν βέβαιο – οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. θα είναι με το μέρος μας ή θα μας εγκαταλείψουν;

Τα ερωτήματα είναι: «Οι Αμερικανοί μπορούν και θέλουν να σταματήσουν τους Τούρκους, αν αποφασίσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα;», όταν έχουμε την προηγούμενη συμπεριφορά τους; Τι θα πράξουν εν προκειμένω οι εταίροι; Γιαυτό έχω την βεβαιότητα πως η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να δράσει όπως και ο Ι. Μεταξάς στην περίπτωση του Ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940. Να προετοιμάσει – καλού κακού -τον Ελληνικό Λαό για όλα, να υπερασπιστεί το πάτριον έδαφος και την Ελευθερία, για να μην ξυπνήσει κάποιο πρωϊ άσχημα… 
 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


 

 

Η ” Βλακοκρατία” διώχνει στα ξένα τα καθαρά μυαλά...

Οι Μνημονιακές ημέρες της Εθνικής Οικονομικής Καταστροφής και της απώλειας κυριαρχικών Δικαιωμάτων, αλλά και Εθνικής Ιδιοκτησίας του Εθνικού μας πλούτου, έχουν επιφέρει καίριο πλήγμα στη συνέχεια των γενεών. Η Ανεργία την οποία βιώνουν ένας στους τρεις, ίσως και περισσότεροι Έλληνες, κυρίως όμως περίπου έξι στους δέκα νέους, αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους. Τούτο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αθρόα μετανάστευση νέων και μάλιστα μορφωμένων νέων, οι οποίοι έχουν πάρει των ομματιών  τους και πηγαίνουν στα ξένα προς ανεύρεση καλύτερης εργασιακής τύχης.

Αυτό που εφαρμόζουν οι άλλες προηγμένες χώρες, οι οποίες έχουν αναγάγει σε επιστήμη την προσπάθεια εντοπισμού σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία του εξωτερικού, κοφτερών μυαλών, νέων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, οι πολιτικοί της Ελλάδας το σνομπάρουν και δεν δείχνουν ενδιαφέρον να σταματήσουν τη διαρροή των εγκεφάλων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά και της υποβαθμισμένης Ελλάδας.

Ξοδεύουν υπέρογκα ποσά σε επενδύσεις του είδους μερικά κράτη, επιδιώκοντας να πετύχουν  επένδυση σε διάνοιες, που προσβλέπουν να εργασθούν σε θέσεις Αναπτυξιακού και Ερευνητικού Επιπέδου καινοτομίας πετυχαίνοντας στόχους που δεν μπορεί να τις συλλάβει ο κοινός ανθρώπινος νους. Στο εξωτερικό εργάζονται απόφοιτοι Πανεπιστημίων, τους οποίους έχουν προσεγγίσει ειδικά εκπαιδευμένοι πράκτορες εντοπισμού, μύησης και προώθησης σε υπογραφή Συμφωνητικού Εργασίας με πλούσιες συνήθως αμοιβές.

Αντίθετα με τις ενέργειες των άλλων κρατών, που σέβονται τους “υποψήφιους νομπελίστες” και τους προσλαμβάνουν σε θέσεις εργασίας αμέσως, στην Ελλάδα οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί, Γιατροί, Δικηγόροι και άλλων παρεμφερών δυνατοτήτων και ειδικοτήτων, διώκονται με χίλιους δυο τρόπους, γιατί Κυβερνάει η “ Μετριοκρατία ”. Οι 300 της Βουλής και οι Ηγεσίες των κομμάτων κάνουν ό,τι τους περνάει από το χέρι τους, για να εξουδετερώσουν επαγγελματικά τους παραπάνω επαγγελματίες και μάλιστα χαίρονται όταν ακούνε ή διαβάζουν πως δεκάδες χιλιάδες άξια τέκνα της χώρας μας ψάχνουν να βρουν στην αλλοδαπή εργασία, αφού η Ελλάδα τους γυρίζει την πλάτη.

Με χαρά και ικανοποίηση διάβασα τη δήλωση του ΥΠΕΘΑ Νίκου Δένδια ότι θα προτείνει σε ‘Έλληνα επιστήμονα ειδικό στα μη επανδρωμένα drones, να έλθει στην Ελλάδα! Τέτοια να γίνονται!...  

Ο  «Κορίνθιος»

 

 


 

Οι “Αλεξιπτωτιστές της Πολιτικής”

Είναι να απορεί κανείς με τη νοοτροπία και την πρακτική εφαρμογή χρησιμοποιήσεως “Αλεξιπτωτιστών” της Πολιτικής, σε κάθε Κυβέρνηση, που προκύπτει από τις εκλογές. Κάθε φορά με το πρόσχημα της εξειδίκευσης, οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί της χώρας, σε Υπουργεία, τα οποία έχουν από μόνα τους ιδιάζουσα σημασία για το Κράτος, τοποθετούνται Υπουργοί και Υφυπουργοί γνωστοί για το βίο και την πολιτεία τους, που δεν συνάδει με το Εθνικό συμφέρον. Αν δεν τοποθετούνται στις παραπάνω θέσεις κλειδιά, τους βλέπουμε να προσλαμβάνονται αθρόως, ως Ειδικοί Σύμβουλοι, παρά τω Υπουργώ ή παρά τω Πρωθυπουργώ, με παχυλές αμοιβές.

Από αυτούς τους δοτούς και μη εκλεγέντες δεν έχει ωφεληθεί ποτέ το Ελληνικό Δημόσιο. Όλες οι ενέργειες των “καρεκλοκένταυρων” τείνουν να εκσυγχρονίσουν το κράτος, την Παιδεία ή τη Δημόσια Διοίκηση καταστρέφοντας κάθε τι το Ελληνικό και Εθνικά συμφέρον. Οι δήθεν εκσυγχρονισμοί στην Παιδεία, οι αντικαταστάσεις των βιβλίων σε μαθήματα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, εκεί κατατείνουν στην οπισθοδρόμηση και τον Εθνικό Θρησκευτικό αποχρωματισμό. Να μην μείνει τίποτα όρθιο σ΄ αυτήν τη δύστυχη χώρα.

Παρακολουθείστε διαχρονικά ποιοι Υπουργοί έχουν αναλάβει κατά καιρούς το Υπουργείο Παιδείας και θα αναρωτηθείτε, αν όλοι αυτοί τοποθετήθηκαν εκεί λόγω ικανοτήτων ή λόγω εκτελέσεως κάποιας μυστικής καταστροφικής αποστολής; Όσο για τα ονόματα, ποιόν να πιάσεις και ποιόν να αφήσεις χωρίς το μυαλό σου να πάει σε κάποια καταστρεπτική υποβάθμιση. Πέρασαν από εκεί κατά καιρούς οι ολετήρες Γ. Ράλλης, ο  πρώτος “χειρών αδίκων” της Ελληνικής γλώσσας, που άνοιξε τους ασκούς του Εώλου, Κ.Σημίτης, που τα έβαλε με τη Θρησκεία και την Ιστορία, ο Γ.Παπανδρέου, που δεν ήξερε τι να πρωτοκαταστρέψει, η Κουτσίκου – Γιαννάκου, που θα συνέχιζε το έργο του προκατόχου της, αν δεν την έδιωχναν με τις πέτρες οι πολίτες και η κυρία που λάνσαρε τα βιβλία του κάθε τζωρτζ Σόρος με την Κυρία που 'Βλέπει Συνωστισμούς στην Αποβάθρα της Σμύρνης το 1922. Όσο για τους Γιάννη Στουρνάρα και τον ... Καρανίκα, αυτοί δεν παίζονταν με τίποτα.

Μου κινεί την περιέργεια το γεγονός ότι σπάνια βλέπω αξιοποίηση Ανώτατων Αξιωματικών ε.α.,  με εξαίρεση τον Ναύαρχο ε.α. Ε. Αποστολάκη, που ψήφισε με τον ΣΥΡΙΖΑ της Συμφωνία εκποίησης του Μακεδονικού Ζητήματος. Ποιος αλήθεια θα μας γλυτώσει από τους Σωτήρες μας;   

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια