Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1881)

 


Η βουλευτής Κορινθίας  κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη,   εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΤΟΫΓΕΙΑ, ΤΑ ΒΙΟΚΤΟΝΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Η βουλευτής δήλωσε ότι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο επικαιροποιείται και βελτιώνεται το καθεστώς λειτουργίας σε σημαντικούς τομείς της αγροτικής παραγωγής όπως η κτηνοτροφία, η αλιεία και  οι υδατοκαλλιέργειες.

Με το νέο σχέδιο νόμου ρυθμίζεται περαιτέρω το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της ποιότητας τροφίμων, ενισχύοντας την εποπτεία και τις κυρώσεις για τα βιοκτόνα προϊόντα, προστατεύοντας το πλαίσιο της φυτουγείας, ξεπερνάμε  εμπόδια που κωλύουν την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των αγροτών μας, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, στηρίζουμε τα συλλογικά σχήματα όπως είναι οι ομάδες παραγωγών και τέλος  σηματοδοτούμε την ανάγκη διασύνδεσης του αγροτικού κόσμου με τον κόσμο του επιχειρείν ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ώσμωση σε θέματα τομεακής πληροφόρησης,  εκπαιδευτικής κατάρτισης, δια τομεακής συνεργασίας αλλά και επενδυτικών ευκαιριών.

Επιπροσθέτως, η βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, δήλωσε ότι τα προβλήματα που προέκυψαν, από την κλιματική αλλαγή οφείλουν να μας προβληματίσουν από κοινού με τους αγρότες μας για την πορεία του πρωτογενούς τομέα στην χώρα μας, και ότι  θα πρέπει να ρυθμίσουμε σταδιακά και στο μετρό του εφικτού τα άμεσα προβλήματα τους, ώστε να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία και να μην εγκαταλειφθεί η ύπαιθρος.

Η βουλευτής κατά την ομιλία της, διασαφήνισε  ότι θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν το μέσο και μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλαίσιο για την υιοθέτηση πολιτικών στον αγροτικό τομέα, και να συμβαδίζουν με τα νέα κλιματολογικά, ενεργειακά, οικονομικά και τεχνολογικά δεδομένα.

Τόνισε επίσης ότι είναι σαφέστατη η ανάγκη πιο αποτελεσματικής διασύνδεσης του αγροτικού προϊόντος με την μεταποίηση και τον τουρισμό, και ότι θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί το πλαίσιο κατάρτισης των αγροτών μας, ώστε να προσαρμοστούν σε νέες καινοτόμες συνθήκες, όπου η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε την γενικότερη παγκόσμια ζήτηση σε προϊόντα και να προσαρμόσουμε τους τύπους καλλιέργειας με βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα τους την ποιότητα και την βιολογική καλλιέργεια, και να κάνουμε κατανοητό στους αγρότες μας ότι η συνεργασία (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί,  Ομάδες Παραγωγών) είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να πετύχουμε καλύτερες τιμές και να αυξηθεί το εισόδημα τους.

Τέλος, η βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  θα συνεχίσουν να εργάζονται με μεθοδικότητα μαζί με τους αγρότες μας, ώστε να δημιουργήσουμε το παρόν και το μέλλον του πρωτογενή τομέα. Ενός τομέα όπου θα αποτελεί κινητήριο δύναμη της ελληνικής οικονομίας, συνεκτικό κρίκο της ελληνικής κοινωνίας και κυρίαρχα πεδίο παραγωγής πλούτου για τους ίδιους τους αγρότες. Και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Όπως ακριβώς το αξίζουν. Γιατί αυτός είναι ο δρόμος . Άλλος δρόμος δεν υπάρχει

 

Δεν υπάρχουν σχόλια