Header Ads

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Φ. 1881)

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη κατασκευής του έργου: “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ & ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ”

 

Η κόντρα  Β. Νανόπουλου και Ν. Σταυρέλη συνεχίζεται πάνω σε θέματα που απασχολούν τους δημότες Κορινθίων και έχει σχέση με τη διαφορά αντιμετώπισης του τρόπου ανάπτυξης του Δήμου και την προβολή της πατρότητας των έργγων. Ελπίδα των δημοτών να βρουν τον κοινό βηματισμό τους οι Δήμαρχοι. Θα τον βρούν, όταν μέχρι σήμερα δεν φαίνεται στον ορίζοντα το κοινό Όραμα για τον τόπο μας και την πρόοδό του;

ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ: "Πάμε Κόρινθο και Λουτράκι"Η Ανάπλαση θα ξεκινάει από τον Σ.Σ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ, που ολοκληρώνεται εντός του έτους, περιλαμβάνει την Ποσειδωνία και εκείθεν την παραλία ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη επισκεπτών!...

 Σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, στις 15:30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, θα υπογραφεί η σύμβαση για την έναρξη κατασκευής του έργου: “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ & ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ”, ανάμεσα στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ” και την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση, με την παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Ταγαρά.

Πρόκειται για ένα έργο που με την υλοποίησή του θα βελτιώσει καθοριστικά τόσο το περιβάλλον όσο και την όψη των δύο πόλεων.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 12.000.000 € οφείλει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

 Το έργο αφορά στην σύνδεση των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου με όρους βιώσιμης κινητικότητας.
Επιτυγχάνεται μέσω του σχεδιασμού συστήματος πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου συνολικού μήκους 5.696,50μ.
Το έργο χωρίζεται σε τέσσερις (4) διακριτές περιοχές, οι οποίες είναι οι εξής:

Περιοχή 1: Ανάπλαση Σ.Γ. του Ο.Σ.Ε. (μήκους 1.970,0μ.). Στην περιοχή κατασκευάζεται ζώνη πλάτους 9,50μ. με ζώνη ποδηλάτου, περιπάτου και αναψυχής – δραστηριοτήτων. Η ζώνη αναψυχής κατασκευάζεται πάνω από την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή έτσι ώστε η σιδηροδρομική επιτομή να μείνει άθικτη, τόσο οριζοντιογραφικά, όσο και υψομετρικά.

Περιοχή 2: Περιοχή βυθιζόμενης γέφυρας Διολκού (μήκους 1215,85μ.). Η οδός Ποσειδώνος αναδιαμορφώνεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,50μ. και πεζοδρόμια εκατέρωθεν ελάχιστου πλάτους 1,50μ. Με μείωση της ταχύτητας κυκλοφορίας πραγματοποιείται μικτή χρήση της οδού από μηχανοκίνητα οχήματα και ποδήλατα, ενώ το πλάτος των πεζοδρομίων επιτρέπει την ασφαλή κίνηση των πεζών. Στην περιοχή του στρατοπέδου Μηχανικού δημιουργείται παρά την οδό Ποσειδώνος ζώνη ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου πλάτους από 7,5 έως 9,0μ.

Περιοχή 3: Στην Περιοχή αυτή, όπου η οδός Ποσειδώνος βαίνει στο Παραλιακό Μέτωπο του Λουτρακίου, εφαρμόζοντας την μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος στο τμήμα της από την οδό Παπανικολάου έως την οδό Αιγαίου, σχεδιάζεται οδός μίας κατεύθυνσης πλάτους 3,75μ. μαζί με τα αποχετευτικά ρείθρα, και ποδηλατόδρομος αμφίδρομης κυκλοφορίας, πλάτους 3,00μ. Μεταξύ της οδού και του ποδηλατόδρομου, υπάρχει πλακοστρωμένη νησίδα ασφαλείας πλάτους 0,70μ.

Περιοχή 4: Στο σημείο όπου η οδός Ποσειδώνος καταλήγει στην παραλία και συνεχίζει παράλληλα της, διαμορφώνεται εκ νέου η πλατεία. Δημιουργείται ένας μεγάλος χώρος αναψυχής. Η πλατεία έχει τριγωνικό σχήμα και χωρίζεται νοητά σε δύο τμήματα. Στο νότιο τμήμα της, μήκους 65 μέτρων δημιουργείται χώρος για skate park και πίστα ποδηλασίας. Στο σχέδιο της μελέτης προτείνεται μία διάταξη του πάρκου αυτού και της πίστας, ο ανάδοχος της κατασκευής θα πρέπει όμως να εκπονήσει μελέτη για την ακριβή διαμόρφωση του πάρκου που θα πληροί όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας όπως ΕΝ 14974.

Στο σύνολο των παρεμβάσεων προβλέπεται ηλεκτροφωτισμός και εργασίες πρασίνου.

 

 

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασίλης Νανόπουλος – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Για την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου  ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
     Σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου προϋπολογισμού 12 εκ €. Το έργο σχεδιάστηκε ,μελετήθηκε, δανειοδοτήθηκε ,  χρηματοδοτήθηκε , έγινε ο διαγωνισμός και ανεδείχθη ο εργολάβος από τη δημοτική αρχή Βασίλη Νανόπουλου.

     Υπεβλήθη για χρηματοδότηση 6 Απριλίου 2023 και εγκρίθηκε 10 Αυγούστου 2023.

     Στο δελτίο τύπου της νέας δημοτικής αρχής δεν έγινε καμμιά αναφορά στα παραπάνω , νέα ήθη στο δήμο Κορινθίων . Λιγότερη μικροπρέπεια δεν θα έβλαπτε την πραγματικότητα .  Η νέα δημοτική αρχή του κ Σταυρέλη έχει 5 χρόνια να δείξει το δικό της έργο χωρίς να ιδιοποιείται το έργο της προηγουμένης δημοτικής αρχής, η οποία δικαιούται την πατρότητα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια