Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1881)

 





Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Συνεχίζει η διάβρωση των ακτών το καταστροφικό της έργο κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 

 

Συνεχίζει η διάβρωση των ακτών το καταστροφικό της έργο κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Η δημοτική αρχή μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρεί στην επούλωση των ζημιών, στην ανακούφιση-έστω και προσωρινά- των προβλημάτων, προστατεύοντας τη δημόσια περιουσία αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών. 

Γνωρίζοντας πως αυτή η μάχη που δίνεται καθημερινά, μέχρι ώρας είναι άνιση, αφού ακόμα δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή η συνολική μελέτη που θα αποτελέσει και οδικό χάρτη για την "αναστήλωση" της παράλιας ζώνης της περιοχής του δήμου μας, η προσπάθεια που γίνεται αφορά στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών.  

Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας :

- Αποκατέστησαν προσωρινά τον χώρο στον οποίο βρίσκεται η προτομή του αείμνηστου Ανδρέα Κατσικαλή στο Καμάρι, την οποία η διάβρωση απείλησε να καταστρέψει ολοκληρωτικά.

- Προχώρησαν άμεσα σε σηματοδότηση στην περιοχή που υπέστη σημαντικές βλάβες στην ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών στη Τ.Κ. Λυγιάς.

- Αποκατέστησαν σημεία του οδοστρώματος με καθίζηση στην ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών στη Τ.Κ. Πιτσών.

Η δημοτική αρχή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενός αγώνα πολυεπίπεδου, σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα δώσουν ένα τέλος στο μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ξεκινά η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της παραλιακής ζώνης του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης


Από το Δημαρχείο του Ξυλοκάστρου ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, μέσα σε κλίμα ικανοποίησης και αισιοδοξίας, η έναρξη ενός από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στο δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, της "επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου όλης της παραλιακής ζώνης του δήμου, της αναβάθμισης και επέκτασης  του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου και της κατασκευής φωτοβολταϊκού συστήματος 500 kilowatt" το οποίο θα βοηθήσει στην ενεργειακή εξοικονόμηση της εγκατάστασης.

Την μεγάλη είδηση ανακοίνωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Ταγαράς και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων και Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος.

"Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, προϋπολογισμού 25,4 εκατ. ευρώ που προστατεύει το περιβάλλον και αναβαθμίζει την τουριστική προοπτική του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης. Πρόκειται για ένα κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης 17 χιλιομέτρων και 20 χιλιόμετρα δευτερεύοντα δίκτυα. Σημαντικό το γεγονός πως μέσα στο κόστος του έργου συμπεριλαμβάνονται και οι 2.300 ιδιωτικές συνδέσεις, αλλά και ότι η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού θα παραγάγει σημαντική ποσότητα νερού άρδευσης που έχει απόλυτη ανάγκη η περιοχή μας. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που περάσαμε το πρώτο σημαντικότατο στάδιο, δημοπρατήσαμε το έργο και ο ανάδοχος ξεκινά την υλοποίησή του άμεσα. Η επιτυχημένη συνεργασία του Κορίνθιου υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκου και των υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου μας, είχε σαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ενός έργου που ο Δήμος διεκδικούσε από το 2000. Συνεχίζουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα να κερδίζουμε τα μεγάλα στοιχήματα της περιοχής μας. Στόχος μας η ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του 2025 " δήλωσε ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος.

"Πριν από 24 χρόνια οι δήμαρχοι των Καποδιστριακών δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης είχαν αντιληφθεί την απόλυτη αναγκαιότητα αυτού του έργου που εμείς σήμερα ανακοινώνουμε. Παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά στην παραλιακή ζώνη της περιοχής, προστατεύουμε το περιβάλλον,λύνοντας το πρόβλημα της αποχέτευσης ακαθάρτων.Το έργο ξεκινά από τα Κάτω Πιτσά και φτάνει στα Μαύρα Λιθάρια. Σε 10 ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Έχει βρεθεί ο ανάδοχος. Επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρώσουμε το έργο γρήγορα και σωστά. Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν αυστηρότατες απαιτήσεις με τις προθεσμίες. Γι αυτό χρειάζεται προσοχή, συνέπεια και συνεργασία να λύνουμε τα προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν" δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς. 

"Να συγχαρώ το δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για την μέχρι τώρα προσπάθεια, ήταν μεγάλη επιτυχία. Πέρασε το πρώτο βασικό ορόσημο. Η συνεργασία θα είναι διαρκής μέχρι να φτάσουμε στο δεύτερο ορόσημο που είναι η εκταμίευση του ποσού κατά 50% στο τέλος του 2024 και να μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρώσει το έργο στο τέλος του 2025." δήλωσε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μανώλης Γραφάκος. 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος λόγω λειψυδρίας

 

 

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της λειψυδρίας με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (Α638/20-2-2024, ΑΔΑ: 9ΔΗΤ46ΝΠΙΘ-ΦΩΙ).

Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από τεκμηριωμένο αίτημα του Δήμου για την άμεση αναγκαιότητα προστασίας των αποθεμάτων νερού καθώς και τη δρομολόγηση και ολοκλήρωση μέχρι τον Ιούνιο συμπληρωματικών έργων εξεύρεσης νέων υδατικών πόρων.

Για τον σκοπό αυτό, καταρτίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ η Πράξη με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ 2022-24» που περιλαμβάνει 26 μελέτες συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν ενδεικτικά Αφαλατώσεις, νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμός γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

Την ερχόμενη εβδομάδα, στην 1η Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ θα τεθούν προς έγκριση οι παραπάνω μελέτες προκειμένου να ανατεθεί η εκτέλεση των συμβάσεων με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Αγαπητοί καταναλωτές,

Η μάχη ενάντια στην λειψυδρία είναι υπόθεση όλων! Έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φυσικό αγαθό του μεταλλικού νερού, χάρις στο οποίο ο Δήμος μας είναι παγκόσμια γνωστός.

Εκτός από την εξασφάλιση νέων ποσοτήτων νερού είναι απολύτως αναγκαίος ο περιορισμός της κατανάλωσης αποκλειστικά και μόνο για ανάγκες ύδρευσης.

Σας καλούμε να γίνετε συμπαραστάτες στον κοινό αγώνα για την εξασφάλιση φτηνού και υγιεινού νερού σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, ξεκινάμε από σήμερα μια προσπάθεια συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης όχι μόνο για την πορεία των έργων, αλλά και για τα συμπληρωματικά μέτρα εξοικονόμησης νερού και τον δραστικό περιορισμό της αλόγιστης χρήσης και της σπατάλης.

Η πρόσβαση στο φυσικό αγαθό του νερού είναι δικαίωμα όλων μας!

Η προστασία του νερού είναι υποχρέωση όλων μας!

Για την ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Δημήτριος Πρωτονοτάριος

Δημοτικός Σύμβουλος Λ-Π-ΑΘ

 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

 

 

 

Αγαπητοί καταναλωτές,

Σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία αυτόματου μηχανήματος πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ στους Άγίους Θεοδώρους.

Το μηχάνημα εγκαταστάθηκε στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ, όπου θα στεγαστούν τα νέα Γραφεία της ΔΕΥΑ.

 

-ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 24 ΩΡΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

-Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΤΑ. ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ


-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

 

Για την αυτόματη πληρωμή χρειάζεται να συμπληρώσετε μόνο τον αριθμό RF στο κάτω αριστερό μέρος του λογαριασμού και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Μετά την πληρωμή, το μηχάνημα εκδίδει έντυπη απόδειξη και γίνεται αποστολή αποδεικτικού μηνύματος SMS στο κινητό που συμπληρώσατε. Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του μηχανήματος.

 Για οποιοδήποτε ζήτημα ή ερώτηση μην διστάσετε να απευθυνθείτε στην ΔΕΥΑ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Κύπελλο γυναικών LOCO: Προεγγραφές εισιτηρίων για το final-4 στο Λουτράκι

 

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνουν ότι θα διατεθούν με την μέθοδο της προεγγραφής θέσεις εισόδου για το final-4 Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών LOCO που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι το διάστημα 8-10 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Άρη.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες μπορούν να προεγγραφούν από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου αυστηρά ως τις 15.00.

Οι τρόποι προεγγραφής είναι οι εξής:

Στο Δημοτικό Κτίριο Beau Rivage στο Λουτράκι (Ποσειδώνος & Ήρας 2) τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι (09.00-15.00).

Θα δηλώνεται το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας και η ημέρα αγώνων. Οι γονείς μπορούν να δηλώσουν μόνο τα τέκνα τους.

Για την παραλαβή των εισιτηρίων μετά τον έλεγχο των καταστάσεων από την ΕΛ.ΑΣ. θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την παραλαβή την ημέρα των αγώνων.

Η προεγγραφή και η παραλαβή του εισιτηρίου θα είναι ΑΥΣΤΗΡΑ προσωπική με μόνη εξαίρεση το ανήλικο τέκνο και πάντα με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Τόσο για την παραλαβή όσο και για την είσοδο στο γήπεδο είναι αναγκαία η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ακόμη και για ανήλικα άνω των 12 ετών (ο νόμος ορίζει υποχρεωτική έκδοση ταυτότητας) και σε περίπτωση που δεν έχουν ο αριθμός Α.Μ.Κ.Α. ο οποίος για την παραλαβή θα πρέπει να επιδεικνύεται και μόνο εφόσον πρόκειται για τέκνο κατόχου εισιτηρίου εισόδου.

 

 Το πρόγραμμα των αγώνων

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ | Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 17.00 (ERTSPORTS): Α.Σ. Άρης – Α.Ε.Κ.

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 20.00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

 ΤΕΛΙΚΟΣ | Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 20.15 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α.Σ. Άρης – Α.Ε.Κ. / Νικητής Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Γραφείο Τύπου

  


Νεμέα: Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής αρχής

Καλείστε να προσέλθετε στην 1η  Ειδική , Δημόσια  Συνεδρίαση  Λογοδοσίας  «ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ»  της Δημοτικής Αρχής   , που θα διεξαχθεί την  του μήνα Μαρτίου έτους 2024 ημέρα  Παρασκευή και ώρα 07:00 μ.μ., η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης , στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου στη Νεμέα και επί της οδού Λεωφ. Παπακωνσταντίνου αριθ. 39Β   σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67   και του άρθρου  67Α παρ.1 ν.3852/2010, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23 και με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ εγκ.1237/94548/06.11.2023 (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ).

 Σας γνωστοποιούμε ότι  καταληκτική ημερομηνία για την έγγραφη υποβολή θεμάτων από τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων και τους Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων ορίζεται η Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00  με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο mail  nemeaota@nemea.gr  , ώστε να καταρτιστεί η  ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος ,πρόεδρος  μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα.Στην ημερήσια διάταξη εγγράφονται έως τρία (3) θέματα που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίαςΕφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη.Επιπλέον των ανωτέρω δέκα (10) θεμάτων, έως δύο (2) θέματα μπορούν να συζητούνται εφόσον τα έχουν θέσει οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων. Αν έχουν υποβληθεί πάνω από δύο (2) θέματα από τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, τότε διενεργείται κλήρωση.Απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος κατά τη συνεδρίαση αυτή, καθώς και η λήψη οποιαδήποτε απόφασης.Για τη συνεδρίαση αυτή δεν εφαρμόζεται η παρ. 10 του άρθρου 67, περί απαρτίας του δημοτικού συμβουλίου.

                                                         

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Yπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Νεμέας και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

    

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη ,κατόπιν σχετικού αιτήματος του συλλόγου για την Αναβίωση  των Νέμεων Αγώνων, ανάμεσα στο Δήμο Νεμέας και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ,ώστε να πραγματοποιηθεί τελετή Λαμπαδηδρομίας στο Αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας στις 17 / 4/ 2024  ,ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας πριν  τους XXXIII Ολυμπιακούς  Αγώνες στο Παρίσι .

  Ο Δήμος Νεμέας κατέθεσε τις αιτήσεις των υποψηφίων λαμπαδηδρόμων έχοντας επιλέξει συνδημότες μας ,που έχουν  διακριθεί στον αθλητισμό ,στις τέχνες και στην κοινωνική προσφορά.

                                                                               

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Νεμέα : 27-2-2024     

 Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Νεμέας!!

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ο δήμος Νεμέας γιόρτασε την έναρξη του Τριωδίου.

Με πολύ κέφι και γιορτινή διάθεση ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Όσοι παραβρέθηκαν στην έναρξη των εκδηλώσεων διασκέδασαν, χόρεψαν, μασκαρεύτηκαν και ξέφυγαν για λίγο από την καθημερινότητα.

Το γκρουπ "ΣΙΚΑΓΟ" με την περατζάδα του στις γειτονιές της Νεμέας κατάφερε να σκορπίσει χαρά και κέφι στους πολίτες.

Η οργανωτική επιτροπή έδωσε το παρών της και φυσικά με πολύ κέφι, όρεξη και μεράκι συνεχίζει τις προετοιμασίες για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση!!

Μέχρι τότε όμως θα ακολουθήσουν και μία σειρά εκδηλώσεων!!

Το καρναβάλι επιστρέφει στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση όλες τις μέρες των Αποκριών αναβαθμίζοντας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και πλέον το καρναβάλι να αποτελεί θεσμό για το Δήμο!!

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Ρογκάκης τόνισε ότι οι προετοιμασίες για το καρναβάλι έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Η οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού ακούραστη συνεχίζει όλο το συντονισμό με τα γκρουπ που θα συμμετέχουν, τα άρματα που δημιουργούνται, με μοναδικό σκοπό να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όλοι οι δρόμοι φέτος οδηγούν στη Νεμέα .

    Να είστε όλοι εκεί!!

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΡΟΓΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια