Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1879)

 Ο Επισμηναγός Παλαμίδας: Ο Έλληνας πιλότος μαχητικών που βραβευθηκε από το ΝΑΤΟ για την εξαιρετική γενναιότητα του



 
Newsroom

Οι ενέργειές του έχουν εμπνεύσει και ανυψώσει όχι μόνο τους συνομηλίκους του

O επισμηναγός Αναστάσιος-Σωτήριος Παλαμίδας, Έλληνας εκπαιδευτής πτήσεων μαχητικών στο προγραμμα Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program (ENJJPT) στο Sheppard AFB, Texas, τιμήθηκε με το διάσημο 80th Flying Training Wing Aviation Well Done βραβείο για την εξαιρετική γενναιότητα και ικανότητα του στη διαχείριση έκτακτης κατάστασης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Όπως έγραψε χθες το Cosmos Philly της ελληνομερικανικής κοινότητας από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο επισμηναγός Παλαμίδας έχει πετάξει μαχητικά αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων για περισσότερες από 2500 ώρες και οι αξιοσημείωτες ικανότητές του στην αεροπορία δοκιμάστηκαν όταν προσγείωσε επιτυχώς ένα αεροσκάφος T-38 μετά από χτύπημα πουλιού, που οδήγησε σε βλάβη του κινητήρα και δομική βλάβη. Η γρήγορη σκέψη, η αποφασιστική δράση και η εξαιρετική του κρίση κατά τη διάρκεια του περιστατικού έσωσαν τις ζωές του πληρώματος και απέτρεψαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών.



Η Αθήνα θα υποκύψει στους εκβιασμούς του Ράμα εγκαταλείποντας σταδιακά τον Μπελέρη και την Χειμάρρα;

ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
 

 
Newsroom

Από την πρώτη στιγμή, το σχέδιο Ράμα ήταν να μην αναλάβει δήμαρχος ο Μπελέρης μετά τη νίκη του στις εκλογές γι αυτό και η συνωμοσία εγκλεισμού στις φυλακές με ψευδομάρτυρα που είπε πως εκβιάστηκε από την Αλβανική Αστυνομία να καταθέσει σε βάρος του εκλεγμένου Δήμαρχου.

Η Αθήνα εγκαταλείπει σταδιακά, υπό την πίεση και των Ευρωπαίων, την υπόθεση Μπελέρη, υποκύπτοντας τελικά στους εκβιασμούς του Έντι Ράμα. Αν θα γίνει τελικά αυτό θα αποτελέσει μαύρη κυλίδα στην ιστορία της Βορείου Ηπείρου…

Όπως ακούγεται από πολλές και επίσημες πλευρές, η Αθήνα θα υποστηρίζει μεν το δικαίωμα του Μπελέρη να ορκισθεί δήμαρχος, αλλά είναι έτοιμη να μαλακώσει τη στάση της έναντι των Τιράνων απλώς επειδή θα παραιτηθεί ο ηττημένος δήμαρχος στις εκλογές Γιώργος Γκόρος, που συνεχίζει, παράνομα, να ασκεί καθήκοντα δημάρχου, και θα διορισθεί άλλος, προσωρινός δήμαρχος από τον Έντι Ράμα. Κάτι που ήταν στα σχέδιά του.

Από την πρώτη στιγμή, το σχέδιο Ράμα ήταν να μην αναλάβει δήμαρχος ο Μπελέρης μετά τη νίκη του στις εκλογές. Ο Έντι Ράμα, με τις μεθοδεύσεις του, κρατά φυλακισμένο τον Μπελέρη, βάζει το δικαστήριο να αποφανθεί ότι δεν θα δοθεί άδεια για να ορκισθεί και έτσι ανοίγει ο δρόμος για να διορίσει δικό του «προσωρινό» δήμαρχο, ο οποίος βεβαίως θα παραμείνει προσωρινός μέχρι το τέλος της θητείας…

Και η Αθήνα είναι έτοιμη να αποδεχθεί τη μεθόδευση Ράμα με τη δικαιολογία ότι ο Ράμα υποχρέωσε τον Γιώργο Γκόρο να παραιτηθεί από τη θέση που παράνομα κατέχει από πέρυσι, όταν έχασε τις εκλογές… Θα πρόκειται περί ντροπιαστικής εξέλιξης για την Ελλάδα και κυρίως θα δείξει ότι η Ελλάδα είναι έρμαιο του κάθε Ράμα στα Βαλκάνια… 
 

Τρικυμιώδης η σχέση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ επί Προεδρίας Τράμπ
σε αντίθεση με τον Μπάϊντεν





Ο Τραμπ, ο πρωτοπόρος για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων, ήταν σφοδρός επικριτής του ΝΑΤΟ όταν ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, απειλώντας επανειλημμένα να αποχωρήσει από τη συμμαχία. «Αντί να ζητά πολέμους και να προωθεί το χάος, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα συνεχίσει να ενισχύει την αμερικανική ηγεσία και να υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας εθνικής ασφάλειας, όχι να στρέφεται εναντίον τους», είπε σε δήλωση που εκδόθηκε αργά το Σάββατο.
Η πορεία των Ελληνοτουρκικών σε περίπτωση επανεκλογής Τράμπ

Αναφορικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας στην παρούσα φάση θα λέγαμε ότι βρίσκονται στο απώγειό τους, γεγονός που σε συγκερασμό με την Ελληνο-Γαλλική συμμαχία ώθησαν τον Ερντογάν να κάνει θεαματική κωλοτούμπα στις σχέσεις του με τη χώρα μας.

Έτσι απο εκεί που είμασταν στα πρόθυρα πολέμου με τους Τούρκους το καλοκαίρι του 2020, φθάσαμε στην υπογραφή της "Διακήρυξης φιλίας και καλής γειτονίας" στα τέλη του 2023, αφού ο Ερντογάν κατάλαβε ότι αυτη η "μετάλλαξη" είναι προς το συμφέρον του

Ωστόσο ας μη γελιόμαστε. Ο Ερντογάν δεν έγινε ξαφνικά αρνάκι από λύκος που είναι στην πραγματικότητα. Απλά περιμένει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να μας επιτεθεί. Εκτίμησή μας είναι ότι όσο θα πλησιάζουμε προς τις Αμερικανικές εκλογές, τόσο περισσότερο θα αυξάνει ο κίνδυνος υποτροπής των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αν επίσης ο Τράμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις μέχρι τότε έναντι του Μπάϊντεν, ο κίνδυνος πρόκλησης θερμού επεισοδίου και προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο από τους Τούρκους λίγες ημέρες πριν τις Αμερικανικές εκλογές θα ανέβει επικίνδυνα. Το αυτό θα ισχύσει και μετά τυχόν εκλογής του επιχειρηματία Τράμπ , αφού ο Ερντογάν θα τον πλευρίσει στην επιχειρηματική βάση του win-win για το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο και όχι στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.



Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημειώνει ότι "το ΝΑΤΟ παραμένει έτοιμο και ικανό να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους"

 



Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε τα εξής: «Αναμένω ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ένας ισχυρός και αφοσιωμένος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ. Στόλτενμπεργκ σημειώνει ότι «το ΝΑΤΟ παραμένει έτοιμο και ικανό να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους. Οποιαδήποτε επίθεση στο ΝΑΤΟ θα αντιμετωπιστεί με ενιαία και δυναμική απάντηση. Οποιαδήποτε πρόταση ότι οι σύμμαχοι δεν θα υπερασπιστούν ο ένας τον άλλον υπονομεύει όλη την ασφάλειά μας, συμπεριλαμβανομένης αυτής των ΗΠΑ και θέτει Αμερικανούς και Ευρωπαίους στρατιώτες σε αυξημένο κίνδυνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια