Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1879)

 















 

 

Η Γενοκτονία της Ευρώπης

Αυτό που συμβαίνει σήμερα και επί χρόνια με την μαζική μετανάστευση αποτελεί ένα γεγονός που κρύβεται έντεχνα από το ¨Σύστημα¨ που κυβερνάει τους Λαούς της Γης. Η Πολιτική προπαγάνδα προσπαθεί να παρουσιάσει το φαινόμενο, ως Πολυπολιτισμική υπόθεση και ότι συμβαίνει υπό την πίεση των εξαθλιωμένων μαζών. Αποτελεί μεγάλο ψέμα όπως και κάθε τι που σχεδόν συμβαίνει επί των ημερών μας.

Συγκεκριμένα, όπως έχει λεχθεί πρόκειται για ένα σχέδιο καλά μελετημένο και οργανωμένο που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Εφαρμόζεται ερήμην των Λαών το «Πανευρωπαϊκό Μανιφέστο» με στόχο την Γηραιά ‘Ήπειρο. Εκτυλίσσεται η προγραμματισμένη γενοκτονία των Λαών της Ευρώπης και στη θέση της να αναδυθεί η Πολυπολιτισμική Πανευρώπη. Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο σχεδιαστής αυτής της ιδέας Αυστριακής καταγωγής Kalergi, δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία. Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.
    Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση. Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε μία μικτή φυλή μαύρων, λευκών, και Ασιατών. Ποιά όμως είναι αυτή η ελίτ; Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός επ” αυτού: «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Μήπως δεν το βλέπουμε να υλοποιείται και σήμερα στην Πατρίδα μας;

     Αν υπάρχει ένας τρόπος να διασωθεί η Ευρώπη και η Πατρίδα μας είναι οι Προσευχές των Μοναχών του Αγίου Όρους και των Μοναστηριών και η δική μας μετάνοια από την αποστασία. Να μας διασώσει ο Τριαδικός Θεός από τους εχθρούς της ανθρωπότητας. «Έστιν δίκης οφθαλμός»… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 


 

Η αλαζονεία και η έπαρση της εξουσίας

Για την αλαζονεία της εξουσίας έχουν γραφεί πολλά δημοσιεύματα με στόχο την περιστολή του φαινομένου. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά πάντα διαχρονικά και επίκαιρο. Είναι αβάστακτη η αλαζονεία της εξουσίας.

Είναι ωμή, κυνική, διαχρονική, αφορά όλων των λογιών τις εξουσίες, «φύεται» όχι μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά και σε προβληματικές δημοκρατίες σαν τη δική μας και δεν οφείλεται μόνο στο «χάσμα» μεταξύ των εξουσιαστών και των λιγότερο προνομιούχων από τους εξουσιαζόμενους αλλά και στην ανθρώπινη βλακεία που την τροφοδοτεί και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα των συνανθρώπων.

H αλαζονεία της εξουσίας δεν περιορίζεται στο πολιτικό πεδίο, λαμπρά δείγματα του είδους ανευρίσκονται επίσης στο οικονομικό, το θρησκευτικό και άλλους τομείς του δημόσιου βίου. Θα την συναντήσουμε π.χ. στις εκλογικές αναμετρήσεις όπου μερικοί από τους επιτυχόντες ¨καβαλάνε το καλάμι¨ κατά το κοινώς λεγόμενο. Ευρισκόμενοι υπό την επήρεια της νίκης τους χάνουν το δάσος και βλέπουν μπροστά τους το δένδρο. Αυτοί είναι και κανείς άλλος μπροστά τους. Ξεχνάνε φιλίες, κοινωνικές υποχρεώσεις, προεκλογικές υποσχέσεις και συμπεριφέρονται σαν να είναι υπεράνω όλων.

Η αλαζονεία ενέχει τη λεγόμενη έπαρση και τον ναρκισσισμό σε υπέρμετρο βαθμό που αποτελεί ψυχική ασθένεια με την ονομασία ¨σύμπλεγμα ανωτερότητας"! Παρασυρμένοι από τη μέθη της νίκης δεν απαντούν στα τηλέφωνα, συμπεριφέρονται με χλευασμό στους απέναντι και υποτιμούν στο λεκτικό τους κάθε αντίπαλο. Αυτή τη συμπεριφορά φυσικά δεν την ακολουθούν όλοι οι ¨νικητές¨. Υπάρχουν και οι νουνεχείς, οι σεμνοί και ταπεινοί που έχουν το «γνώθι σαυτόν». Αυτοί που γνωρίζουν πως η ζωή έχει γυρίσματα και μάλιστα εκεί που δεν τα περιμένεις.

Για τους άλλους γίνεται σκέψη ότι  Πολλές φορές πρόκειται απλώς για ευθυνοφοβία, για έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, είτε για την ακαταμάχητη ανθρώπινη βλακεία, όπως συνέβαινε, για παράδειγμα, με κάποιες εντελώς ακατανόητες απαγορεύσεις στης πανδημίας τον καιρό. Καλόν είναι οι τελευταίοι να δουν κατάματα μπροστά τους ποιοι προηγήθηκαν από αυτούς και ποια είναι η μοίρα τους. Αν οι δημότες τους ενθυμούνται με τον καλό τους λόγο ή προτιμούν να τους εντάξουν στη λήθη που τα σκεπάζει όλα;



Ο Αισχύλος: « Δεν πρέπει, θνητός σαν είναι κανείς, να ’ναι περήφανος περ’ απ’ το μέτρο. Γιατί η υπεροψία, σαν ανθίσει, θα καρπίσει της καταστροφής τον στάχυ». Θα το έχουν υπόψη τους όποιοι μετά από αυτοκριτική νομίζουν πως έχουν το χούι της αλαζονείας και τη έπαρσης;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Όλες τις εξουσίες είχε στα χέρια του

Την απολυταρχική συγκέντρωση όλων των ανωτάτων δημοσιών αξιωμάτων επιχείρησε και προ ολίγων ετών και πέτυχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, με την «χρυσή» ευκαιρία που του έδωσε το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, γράφει σε άρθρο του ο Δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης, ο οποίος, ως γνήσιος τουρκολόγος, έχει πάρε από κοντά τα έργα και τις ημέρες του Τούρκου Προέδρου και του αποδίδει τις πραγματικές προθέσεις, αλλά και τις τυχόν επιπτώσεις για την χώρα μας.

Έτσι, μετά την ανάληψη της Τουρκικής Προεδρίας, που έγιναν κάτω από συνθήκες τρόμου, προχώρησε στην αυτοπροαγωγή του στο αξίωμα του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στη συνέχεια του Αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών και της ΜΙΤ, τώρα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ και όπως ανακοινώσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, στον Ερντογαν ανατίθεται και η ηγεσία της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος γίνεται τώρα και ο… Αρχιμουφτής της Τουρκίας, ή καλλίτερα του… Ερντογανιστάν!

Δεν είναι σίγουρο τι έχει αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου. Μετά από αυτό δεν αποκλείεται να ανακηρύξει τον εαυτό του και… Μέγα Πλανητάρχη, ενώ το αξίωμα του Χαλίφη όλων των μουσουλμάνων το έχει στο τσεπάκι. Είναι πια δεδομένο και δεν αρκεί για ένα Ερντογάν…μαινόμενο!

Δεν είναι επίσης βέβαιο, αν εμείς οι Έλληνες έχουμε ανάγκη σήμερα από έναν Ερντογάν, που σχίζει κατά βούληση όλες τις Διεθνείς συμφωνίες και γράφει στα παλαιά των υποδημάτων του τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, ακόμα και τους μεγάλους του «Παιχνιδιού» Ρότσιλντ και Ροκφέλερ. Κάτι μας λέγει ότι μάλλον του την έχουν στημένη γιατί παραπήραν τα μυαλά του αέρα και , ως ημέρες, γίνεται πιο ανεξάρτητος και ανεξέλεγκτος. Θα τον αφήσουν να γίνει υπερδύναμη και να συμμαχήσει με τη Ρωσία, που και με τον Πούτιν δεν συμφωνεί απόλυτα;

Κάτι δεν μου στέκει καλά στο όλο σκεπτικό…  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



Μόνο Βλάκες έχουν εμπιστοσύνη στην Τουρκία…

Από την αλήστου μνήμης εποχή του “Θερμού Επεισοδίου των Ιμίων”, η Τουρκική πλευρά εφαρμόζει, παρά τα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - ένα σχέδιο “Αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας του Αιγαίου, νήσων και στοχευμένων βραχονησίδων, που δίνουν δικαιώματα υφαλοκρηπίδας στην Τουρκία. Ανάθεμα στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, που αποδέχθηκε αυτό το σχέδιο με την υποχωρητικότητά του και έδωσε την ευκαιρία, που ζητούσαν οι Τούρκοι Ήταν ένα στημένο “Θερμό επεισόδιο”, για το οποίο πληρώνουν με επιπτώσεις καθημερινά οι μετέπειτα Ελληνικές Κυβερνήσεις. Έκτοτε οι Τουρκικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου έχουν γίνει καθημερινή υπόθεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται από απόψεως γεωπολιτικών βλέψεων της γείτονος, αλλά και οικονομικών επιβαρύνσεων της χώρας μας.

Απορούμε, πως είναι δυνατόν Έλληνες Πρωθυπουργοί, ενώ έχει προηγηθεί η νότα της Τουρκίας “Περί Αιτίας Πολέμου”, να αποδέχονται το σχέδιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, να χορεύουν Έλληνες Αξιωματούχοι Κυβερνήσεων  με τον ρυθμό της Τουρκίας, την ώρα που ο Ελληνικός Εναέριος Χώρος γίνεται σουρωτήρι από τις τουρκικές παραβιάσεις. Το κακό όμως, επιτείνεται όταν κάποιοι ακόμη στην Κυβέρνηση πιστεύουν πως οι Τούρκοι σέβονται την υπογραφή τους. Δεν την σεβάστηκαν, ούτε πρόκειται να τη σεβαστούν, αφού σε κάθε τους ενέργεια έχουν μαζί τους αυτούς, που ελέγχουν την Πολιτική και μέσω αυτής τη Στρατιωτική Ηγεσία της Ελλάδας. Είναι γνωστοί οι παρατρεχάμενοι και υποτακτικοί.

Από κοντά έρχονται και οι συγκεκριμένοι κοντυλοφόροι των Αθηνών, που ζορίζονται λέει, επειδή κάποιοι άλλοι καταφέρονται κατά των ορδών που μας στέλνει η Τουρκία από τα απέναντι παράλια και των ξεπουλημένων ΜΚΟ στις ορέξεις του κάθε Σόρος. Τρομάρα να τους έλθει, που δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να βλέπουν τι σημαίνει για την Ελληνοχριστιανική Ελλάδα η παραβίαση των ΜΟΕ ειδικά τις Μεγάλες Θρησκευτικές Εορτές, που αποτελούν όρο στα ΜΟΕ.

Οι Τούρκοι κάνουν καθημερινές πρόβες στην ίδια περιοχή, είτε ως κύριο στόχο, είτε ως παραπλάνηση. Τα ΥΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ έχουν επίγνωση, αλλά κάθε φορά οι Πολιτικοί είναι η Πέμπτη φάλαγγα. Ειδικά στην περίοδο «πρώτη φορά Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, που μόλυνε με τις πράξεις του την Πατριωτική Αριστερά… 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



Δεν υπάρχουν σχόλια