Header Ads

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ (Φ. 1875)

 

   Χ. Κίσσινγκερ:  «….Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στις πολιτιστικές του ρίζες, δηλαδή να τον πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα ν’ αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο».

 

     Η προσπάθεια αυτή άρχισε σταδιακά μετά την μεταπολίτευση και έγινε ανοικτή διαμάχη μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, όταν οι λεγόμενοι προοδευτικοί της χώρας μας πλέρια ανήλθαν στην πολιτική εξουσία. Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε από όλες τις Κυβερνήσεις  της χώρας μας, άλλες έμμεσα και άλλες άμεσα.

     Δυστυχώς όλες σχεδόν οι Κυβερνήσεις μεθοδεύουν την αποχριστιανοποίηση των Ελλήνων διαμέσου της Παιδείας, κόντρα στις επιθυμίες των Ελλήνων-γονέων, διότι λόγω ιδεοληψίας πιστεύουν, λαθεμένα βέβαια, ότι η θρησκεία μας είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο στα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης. Έφθασαν μάλιστα σε τέτοιο σημείο κακοποιήσεως των θρησκευτικών βιβλίων, ώστε μερίδα γονέων, αγανακτισμένοι να επιστρέψουν τα βιβλία των θρησκευτικών στην διεύθυνση του Σχολείου των. Δυστυχώς! ο εχθρός του Ελληνικού Έθνους είναι εντός πλέον των πυλών.

     Παρακαλώ, ας κάνουμε μια στοιχειώδη αναδρομή ποιοι έχουν και ποιοι δεν έχουν δίκαιο, από την προοδευτική αυτή παράνοια του Αμοραλισμού των Κυβερνήσεων:

     Στον Επιτάφιο του Περικλέους, δίδεται ο ορισμός της Δημοκρατίας ότι, το πολίτευμα μας λέγεται Δημοκρατία, επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες, αλλά ο λαός (και όνομα μεν δια τομή εν ολίγοις αλλ’ ες πλείονες οικείν Δημοκρατία κέκληται). Πώς λοιπόν ερωτάται ο κάθε Υπουργός Παιδείας μας, τολμά να πείσει ότι, υπηρετεί την Δημοκρατία, όταν επιμένει κόντρα στην θέληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, να εξαλείψει την χριστιανική πίστη, από το μέλλον των Ελλήνων, που είναι η νεολαία μας;

 

     Ενθυμούμαι στο παρελθόν, δήλωση προοδευτικού Υπουργού Δικαιοσύνης, σε πρωτοσέλιδο εφημερίδος της 26 Ιουν. 2000, να δηλώνει: «…και 9 εκατομμύρια υπογραφές να φέρουν θα υποστηρίξουμε τον ένα που δεν υπέγραψε…». Εάν λοιπόν ένας Υπουργός πιστεύει σε τέτοιο αντιδημοκρατικό τρόπο ενασκήσεως της εξουσίας, λόγω προσωπικής του ιδεοληψίας, κατά την γνώμη μου, να δώσει άλλο ορισμό της Δημοκρατίας, διαφορετικό από αυτόν που έδωσε ο Περικλής στον Επιτάφιο.

     Ας δούμε γιατί ο σοφός Ελληνικός Λαός ακόμη και σήμερα, παρά την προσπάθεια των προοδευτικών Κυβερνήσεων της χώρας μας, περί του αντιθέτου, παραμένει πιστός στην χριστιανική του πίστη ·

     Η θρησκεία μας ποτέ στην Ιστορία, δεν απετέλεσε τροχοπέδη στην πρόοδο και την εξέλιξη της πατρίδος μας, ούτε και της Ανθρωπότητας. Μην στηριζόμεθα σε μεμονωμένα περιστατικά της Ιστορίας  και προσπαθούμε με αυτά να μειώσουμε την προσφορά της Εκκλησίας μας στην ανθρωπότητα. Εξουσίες οι οποίες πίστεψαν ότι, θα φέρουν τον πολιτισμό και την πρόοδο με την εξάλειψη της θρησκείας της αγάπης από τους Λαό τους, το μόνο που πέτυχαν ήταν, να πάνε τις χώρες τους τόσα χρόνια πίσω, όσα χρόνια είχαν την εξουσία χωρίς την θρησκευτική πίστη και αγωγή.

     Είπε ο ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΑΪΝΣΤΑΪΝ: «… Η Επιστήμη χωρίς θρησκεία είναι χωλή…» και «φοβάμαι την ημέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινή μας επικοινωνία.  Διότι! τότε ο Κόσμος θα αποκτήσει μια γενιά Ηλιθίων…».

     Γνωρίζουμε από την Ελληνική Ιστορία πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένα ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο συνέβαλε η Εκκλησία μας, στην αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους και στην διατήρηση της Εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων.

     Τέλος! γνωρίζουμε ότι η θρησκεία μας διδάσκει ηθικές αξίες, ανθρώπινες σχέσεις και αγάπη προς τον πλησίον μας, ας μας πουν λοιπόν οι αρνητές της προσφοράς αυτής, με ποια αναστολή, θα σταθούν, θα ομονοήσουν και θα επιβιώσουν στο μέλλον κοινωνίες, χωρίς τα χαρακτηριστικά και απαραίτητα αυτά συνθετικά στοιχεία μιας κοινωνίας, που θέλει να διαιωνίσει το γένος της;

     Δεν μπορούμε επίσης, ν’ αγνοήσουμε την αδήριτο σχέση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, που χρονολογείται εδώ και 2.000 χρόνια. Πρέπει κάποτε να το καταλάβουν και κάποιοι Έλληνες διανοούμενοι, χρησιμοποιούντες τον επιστημονικό τους εξοπλισμό, που θέλουν να μεταβάλουν την υπάρχουσα ταύτιση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Αυτό είναι μέγα λάθος. Δεν μπορώ να κατανοήσω, γιατί στο Σχολείο ο Γεωργάκης πρέπει να μάθει θρησκειολογία των Εθνών και όχι Χριστιανισμό πρώτα, που είναι η θρησκεία του Ελληνικού Έθνους, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Ας βγει λοιπόν κάποιος επαΐων του Υπουργείου Παιδείας να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό που ανησυχεί, τον λόγο μια και έχουμε Δημοκρατία στη χώρα;

     Όταν ο Απόστολος Παύλος ήλθε στην Ελλάδα και δίδαξε στο ανήσυχο πνεύμα των Ελλήνων τον χριστιανισμό, εξέφραζε αυτό που από μόνοι τους επιθυμούσαν οι Έλληνες, να οριστικοποιήσουν τον θάνατο των παλαιών θεών και να εγκολπωθούν την ύπαρξη του ΕΝΟΣ, μοναδικού και αληθινού θεού. Έτσι! το χριστιανικό στοιχείο αναμείχθηκε με την Ελληνική Σοφία, που βρισκόταν τους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες σε παρακμή.

     Ο καρπός της ζωογόνου αυτής ένωσης εδημιούργησε ένα πολιτισμό που διαρκεί μέχρι σήμερα και καλείται Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός. Ενώθηκε λοιπόν η αρχαιοελληνική σοφία του Αρίστου και τελείου, με την χριστιανική του Εναρέτου και της Αγάπης.

     Ακόμη! Ο Ε. Παπανούτσος, ο παρεξηγημένος αυτός παιδαγωγός και φιλόσοφος, ομιλών στη Βουλή των Ελλήνων, ολίγον προ του θανάτου του, διακήρυξε ότι «… ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι μαζί ζυμωμένα».

     Ο τέως Υπουργός των Η.Π.Α. Χένρυ Κίσσινγκερ, ο μέχρι πριν φύγει από τον μάταιο κόσμο των γήινων Μέττερνιχ της Ευρώπης, ομιλών το 1994 εις την Ουάσινγκτον κατά την βράβευσή του, από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ άλλων έκαμε όπως γνωρίζετε την καταπληκτική δήλωση:

     «….Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στις πολιτιστικές του ρίζες, δηλαδή να τον πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα ν’ αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο».

     Αφού λοιπόν από τα παραπάνω στοιχειώδη αναφερθέντα εξάγεται το συμπέρασμα ότι, η ταύτιση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αποτελεί θετικό και ωφέλιμο στοιχείο και κεντρικό άξονα πολιτιστικής, κοινωνικής και εθνικής κυρίως συνοχής, εγείρεται το ερώτημα πώς πρέπει να ενεργήσουμε, να κατεδαφίσουμε, ν’ αποσυνδέσουμε και να διαλύσουμε αυτό τον Εθνικό δεσμό, που αποδεικνύει την εθνική μας ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας; Ή αντιθέτως να ενισχύσουμε, να τονώσουμε και να ενθαρρύνουμε τον υπάρχοντα αυτόν δεσμό μεταξύ Ελληνισμού και ορθοδοξίας;

     Η πρόοδος των Λαών δεν επιτυγχάνεται με επαναστάσεις και καταστρατηγήσεις αρχών δογμάτων και ιδεών, αλλά με την στήριξη στις ιδέες και στις αρχές των προγόνων μας, βελτιώνοντας και προσαρμόζοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα τους, στις νέες εξελίξεις και ανακαλύψεις της επιστήμης, χωρίς να παρεκκλίνουμε από αρχές και αξίες της ανθρώπινης ζωής, οι οποίες καταξιώθηκαν ως δόγματα, στο πέρασμα του χρόνου.

    

    Δεν βλέπετε τι συμβαίνει με την εισβολή εκατομμυρίων ¨Μεταναστών¨ με μουσουλμανική θρησκεία που έχει κάνει παντιέρα της η γειτονική Τουρκία, εφαρμόζοντας ειδικό σχέδιο προς τούτο του διαβόητου ΟΗΕ; Στέλνει τσάρτερ αεροπλάνα η Τουρκία στα τριτοκοσμικά Μουσουλμανικά κράτη Αφρικής και Ασίας, μαζεύει εξαθλιωμένους φανατικούς και αφού τους περάσει ανθελληνικό «φροντιστήριο» μας τους στέλνει πεσκέσι στην Ελλάδα. Πιστεύετε αλήθεια ότι οι συνάνθρωποι αυτοί δεν θα καταλάβουν τις Αρχές σε Ορθόδοξα κράτη της Ευρώπης μετά από δέκα δεκαπέντε χρόνια, όταν μισθοδοτούνται από την Ε.Ε. γενναία με μοναδική αποστολή να κάνουν πάνω από πέντε παιδιά το κάθε ζευγάρι;

     Αν στρουθοκαμηλίζετε τότε ριχτέ μια ματιά τι συμβαίνει επί των ημερών μας στη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Λονδίνο με Δήμαρχο δικόν τους και μην πάτε μακριά, ρίξτε μακριά μια ματιά πόσοι μετανάστες βρίσκονται επί χρόνια στο Στρατόπεδο

του 6ου Σ.Π. στην Κόρινθο, όπως και σε άλλες πόλεις. Ούτε ένας Σύρος Χριστιανός από τα εκατομμύρια που βρίσκονται στα παράλια της Μικράς Ασίας υπό άθλιες συνθήκες.

ΟΙ σύγχρονες λεγόμενες μεταρρυθμίσεις απέχουν παρασάγγες από την ορθή κατεύθυνση και πραγματοποιούνται τις τελευταίες δεκαετίες εκ του πονηρού. Έχουμε τη γνώμη ότι ο Έλληνας πρέπει να επανέλθει και να παραμείνει στις Ρίζες του, εάν θέλει ο Ελληνισμός να έχει μέλλον, στην γεμάτη αγάπη και πίστη θρησκεία του, που επεξετάθηκε όχι γιατί καταπίεζε, αλλά το αντίθετο, γιατί στην ανθρώπινη σχετική ελευθερία, αντέτεινε την θεία, την απόλυτη Ελευθερία.

     Ο σημερινός Πολιτικός κόσμος της Πατρίδας μας, αντί να αγκαλιάσει τα νέα Ελληνικά ζευγάρια και τις πολύτεκνες οικογένειες για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας «περί άλλα τυρβάζει».

     Ασχολείται νυχθημερόν με το πως θα μας επιβάλλει για « ίσα δικαιώματα» στην παρά φύσιν ασέλγεια και αποχριστιανοποίηση»…

Δεν υπάρχουν σχόλια