Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1875)

 Πρώτη συνεδρίαση για το νέο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο




Newsbomb

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτριος Χούπης.


Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ», η πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ).Τη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός του Γενικού
Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, όπου και απεύθηνε χαιρετισμό προς τα μέλη του ΑΣΣ.
Η νέα σύνθεση του ΑΣΣ είναι η ακόλουθη:
- Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, Αρχηγός ΓΕΣ
- Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, Διοικητής 1ης Στρατιάς/EU-OHQ
- Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
- Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, Υπαρχηγός ΓΕΣ
- Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, Διοικητής Δ΄ ΣΣ
- Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, Διοικητής ΑΣΔΕΝ
- Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης, Διοικητής ΣΕΘΑ
- Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, Διοικητής ΑΣΔΥΣ
- Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, Διοικητής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου
- Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης ΣΞ στο ΓΕΕΘΑ
– Συντονιστής Σύστασης Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών – Διοικητής Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (από ενεργοποίησή της)
- Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, Επιτελάρχης ΓΕΣ
- Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, Διοικητής Γ’ ΣΣ/NRDC – GR.




Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε ερωτήσεις

Για τους εμβολιασμούς έναντι του κορονοϊού, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «Πρέπει να βγει από την λογική μας αν πρέπει να κάνουμε την τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού. Όταν ήρθε η πανδημία, η ανθρωπότητα δεν ήξερε τι είναι και μπήκαμε στην λογική του πρώτου εμβολίου, του δεύτερου εμβολίου κ.ο.κ. Πλέον πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού, όπως κάνουμε το εμβόλιο για την γρίπη. Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο εμβολιασμού Covid και να καταλάβουμε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, μία φορά μέσα στο δωδεκάμηνο». Σημείωσε ακόμη ότι «στους 1.000 θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο διάστημα, μόνο οι δύο είχαν κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το φετινό εμβόλιο, το οποίο πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».
Εμβολιασμοί σε ιατρεία και φαρμακεία

Δεχόμενος βροχή από ερωτήματα, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «σε πολλές χώρες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού γίνεται και στα φαρμακεία. Δεν είπα ποτέ να μην το κάνουν οι γιατροί. Εκ των ων ουκ άνευ θα το κάνουν οι γιατροί. Εγώ τους γιατρούς τους θέλω συμμάχους, όχι αντίπαλους. Δεν μπορεί να πειστεί ο πολίτης, αν ο γιατρός του λέει να μην κάνει το εμβόλιο. Η αρχική σκέψη είναι ότι θα διατηρηθούν όλα τα κανάλια εμβολιασμού σε όλες τις δημόσιες δομές δωρεάν, όπως το κάνει σήμερα ο καθένας και όποιος το κάνει σε ιατρείο ή φαρμακείο να μπορεί ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός να ζητά ένα ποσό, το ανώτερο πέντε ευρώ», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
«Όχι» επιστροφή προστίμων σε μη εμβολιασμένους

Ερωτηθείς για την διαγραφή προστίμων από πολίτες άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν έναντι του κορονοϊού και την αδικία της μη επιστροφής των προστίμων σε όσους πολίτες τα έχουν ήδη πληρώσει, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστραφεί το πρόστιμο σε κανέναν συνεπή πολίτη, λέγοντας ότι «στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διαγραφούν τα φοιτητικά δάνεια. Όσοι έχουν πληρώσει τα φοιτητικά δάνεια θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω; Πρόστιμα βάζουν όλα τα κράτη. Τα πρόστιμα δεν μπήκαν για εισοδηματικούς λόγους, αλλά ως πίεση για να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί».

Συνέχισε λέγοντας ότι «σε κάθε απόφαση του κράτους που διορθώνει μια άλλη απόφαση, κάποιοι αδικούνται. Ο κυριότερος λόγος για την διαγραφή των προστίμων ήταν επειδή ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ότι φεύγουμε από την εποχή της σύγκρουσης και πρέπει να μπούμε στην εποχή του τακτικού εμβολιασμού».

Συμπλήρωσε ότι «μου έφεραν την λίστα και είδα ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που χρωστούσαν τα πρόστιμα ήταν άνω των 80 ετών. Να προχωρήσουμε να κάνουμε αναγκαστική είσπραξη σε ανθρώπους άνω των 80 ετών για το πρόστιμο των 100 ευρώ συν τους τόκους; Ως Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπορούσα να το κάνω…». 
 
 

Με την Τουρκία να ετοιμάζει κίνηση στη Λιβύη, ο Φιντάν πάει στην Ιορδανία όπου ήταν προχθές ο Γεραπετρίτης

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, στο μέτρο που αποτελεί ένα αξιόπιστο συνομιλητή όλων των μερών με ισχυρό διπλωματικό κεφάλαιο, θα έχει λόγο στην επόμενη μέρα

Στην Αίγυπτο βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προχθές, ολοκληρώνοντας μια περιοδεία σε αραβικές χώρες που ξεκίνησε με την Σαουδική Αραβία. Σε μια περίοδο κατά την οποία ο πόλεμος στη Γάζα εμφανίζει τον κίνδυνο να επεκταθεί προξενώντας ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης πραγματοποίησε την περιοδεία αυτή, σε μια προσπάθεια της Αθήνας να εμπεδωθεί η αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή.

Κάτι που φαίνεται να «ζήλεψε» ο τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν, ο οποίος θεωρεί πως η Ελλάδα με την κίνηση αυτή αποκτά επιπλέον πόντους επιρροής στην περιοχή, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία ετοιμάζεται να ταράξει και πάλι τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου μέσω της Λιβύης αλλά και προσπαθεί να εμφανιστεί ως η «μανούλα» και ο υπερασπιστής των κατατρεγμένων μουσουλμάνων και Παλαιστινίων προκειμένου να βάλει πόδι και πάλι σε αραβικά εδάφη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μετά από σχεδόν έναν αιώνα μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την απώλεια των αραβικών κτήσεων της.

Το κρατικό TRT μετέδωσε σχετικά: «Επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία θα πραγματοποιούσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Φιντάν θα επισκεφθεί την Ιορδανία στις 17-18 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Φιντάν θα συναντούσε τα ίδια πρόσωπα που προηγήθηκε ο κ. Γεραπετρίτης. 
 


Έχουν βαλθεί να τους γονατίσουν!
Νέα πλήγματα των ΗΠΑ κατά πυραύλων των Χούθι 


Γιώργος Μαυρίδης 5Apostagma.gr


Επικαλούμενοι το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δικαιολόγησαν τις νέες τους αεροπορικές επιθέσεις κατά των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεπλάκησαν σε νέα πλήγματα κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης τις τελευταίες ώρες, αναφέρει είδηση της τελευταίας ώρας του πρακτορείου Reuters.

Αναλυτικότερα, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε τις τελευταίες ώρες πως οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν πλήγματα κατά 14 πυραύλων των Χούθι που είχαν ετοιμαστεί να εκτοξευθούν από επικράτεια της Υεμένης. Πρόκειται για την 4η ημέρα αμερικανικών πληγμάτων στην χώρα μέσα σε περίοδο περίπου μίας εβδομάδας.

Στην δήλωσή της στο X, η Κεντρική Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως οι πύραυλοι των Χούθι έθεταν άμεσο κίνδυνο στα εμπορικά πλοία και στα αμερικανικά πολεμικά σκάφη της περιοχής.

«Αυτοί οι πύραυλοι στους εκτοξευτές θα μπορούσαν να εκτοξευθούν από στιγμή σε στιγμή, για αυτό και οι αμερικανικές δυνάμεις εκμεταλλεύτηκαν το δικαίωμά τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους» πρόσθεσε.

«Αυτά τα πλήγματα, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, θα υποβαθμίσουν την ικανότητα των Χούθι να συνεχίσουν τις απερίσκεπτες επιθέσεις τους κατά του διεθνούς και πολιτικού εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα, στα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ και στον Κόλπο του Άντεν.»

Για άλλη μία φορά να εξηγήσουμε πως οι επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην περιοχή είχαν ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2023 και είχαν ως αποτέλεσμα πολλές επιπλοκές στο εμπόριο μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις δυτικές δυνάμεις να λάβουν μέτρα κατά των ανταρτών. Τα αμερικανικά πλήγματα στόχο έχουν να υπονομεύσουν τις πυραυλικές δυνατότητες των Χούθι, έτσι ώστε να μην μπορεί η οργάνωση να πραγματοποιήσει τόσο ισχυρές επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ωστόσο από την πλευρά τους οι Χούθι αναφέρουν πως παρενοχλούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για έναν «ιερό σκοπό», δηλαδή για να δείξουν την υποστήριξή τους στη Γάζα και στους Παλαιστινίους. Να τονίσουμε πως οι Χούθι έχουν απειλήσει το Ισραήλ ότι θα επεκτείνουν την ζώνη δράσης τους εάν συνεχίσει ο πόλεμος με τη Χαμάς.

Τέλος να τονίσουμε πως μετά από όλες τις παραπάνω εξελίξεις οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ξανά τοποθετήσουν τους Χούθι της Υεμένης στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεών τους, αφού ευθύνονται για ακόμη μία επίθεση κατά αμερικανικού πλοίου στην περιοχή της Ερυθράς αυτήν την εβδομάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια