Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1874)

 


Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του σχολείου είπε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς με παρέα



Ο Άγγελος Κάβουρας με μια μικρή συμπατριώτισσά του από το εξωτερικό τραγούδησε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους λιγοστούς κατοίκους του ακριτικού νησιού, αναφέρει το Σύνταξη ΙΝ. Ο Άγγελος Κάβουρας, ο μοναδικός μαθητής του Δημοτικού Σχολείου των Αρκιών δεν ήταν η μοναδική παιδική φωνή που είπε τα κάλαντα! Οι περίπου 40 κάτοικοι των ακριτικών Αρκιών τον άκουσαν να τραγουδά τα κάλαντα μαζί με την μικρή συμπατριώτισσά του΄Ελενα που ήρθε από το εξωτερικό για να περάσει τις διακοπές της με τους συγγενείς.

«Το ζήτησα ως δώρο από την οικογένειά μου να έρθουμε εδώ και τις γιορτές αυτές για να πω τα κάλαντα με τον πατριώτη μου», ήταν κάτι που ζήτησε η ίδια η μικρούλα από τους γονείς της. Η μικρή Έλενα είπε πως «Το ζήτησα ως δώρο από την οικογένειά μου να έρθουμε εδώ και τις γιορτές αυτές για να πω τα κάλαντα με τον πατριώτη μου και να ζήσω στην ησυχία του νησιού μας».

Ο Άγγελος είναι μαθητής της Πέμπτης Δημοτικού και όταν τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο θα μεταβεί στο γειτονικό νησί των Λειψών για να συνεχίσει στο Γυμνάσιο. «Θέλω να γίνω στρατιωτικός και να υπηρετήσω στα ακριτικά νησιά» λέει. Από το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι πόρτες των λιγοστών κατοίκων έχουν ανοίξει διάπλατα για να γεμίσουν τα σπίτια με τις φωνές του Άγγελου και της Έλενας. Ανεξαρτήτων των λιγοστών κατοίκων το κλίμα στους Αρκιούς είναι γιορτινό και προσφέρει γαλήνη σε όσους αγαπούν την ηρεμία.  Να θυμίσουμε πως η οικογένεια του Άγγελου μετακόμισε στους Αρκιούς για να μην κλείσει το Δημοτικό σχολείο.

 

Δεν έχουν ιερό και όσιο - Η Τουρκία αμφισβήτησε την ελληνική δικαιοδοσία για έρευνα-διάσωση Ανατολικά της Ρόδου


Newsroom

Δέσμευσαν περιοχές στο Αιγαίο για σχεδόν όλο το 2024

Χωρίς να σεβαστούν την εορτή των Θεοφανείων οι Τούρκοι αμφισβητούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα χωρίς ίχνος σοβαρότητας ανατολικά της πόλης της Ρόδου, διότι αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο τους.   Η χώρα μας προχώρησε στην ενεργοποίηση επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης ανατολικά της πόλης της Ρόδου για ανθρώπους μετανάστες στην θάλασσα. Έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν τριών αγνοουμένων αλλοδαπών βρίσκονται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή βορειο-ανατολικά της Ρόδου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης. Στις έρευνες συμμετέχουν δύο πλωτά σκάφη, ένα παραπλέον πλοίο και ένα ελικόπτερο Super Puma.  Η Τουρκία ξανασχίζονται την διακήρυξη των Αθηνών και συνεχίζοντας ακάθεκτη την αναθεωρητική της πολιτική, προχώρησε στη δέσμευση ολόκληρης έκτασης που συμπεριλαμβάνει και το ελληνικό σημείο. Πρόκληση ανήμερα των Θεοφανίων.  “Δεν πρόκειται ποτέ να συζητηθούν ούτε να αναθεωρηθούν ζητήματα που αφορούν στην κυριαρχία της χώρας” υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Άγγελου Συρίγου για την Συνθήκη της Λωζάνης.

 

Εθνικά θέματα 06.01.2024 - 18:50

 

Καρφιά του καθηγητή Μάζη για Τερίμ!

"Σε πήραμε για προπονητή, όχι για υψηλή γεωστρατηγική"


Η Τουρκία προσπαθεί να ταυτίσει τους Παναθηναϊκούς με έναν Γκρίζο Λύκο, προειδοποίησε ο πατέρας της γεωπολιτικής στην Ελλάδα.  Καρφιά κατά της πρόσληψης Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό εξαπέλυσε ο Ιωάννης Μάζης. Μιλώντας στην εκπομπή της Όλγας Πολίτου στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης, κλήθηκε να σχολιάσει την έλευση του Τούρκου προπονητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μία πολύ περίεργη συγκυρία τόσο για τον ίδιο τον τεχνικό, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε σκάνδαλο στην πατρίδα του, όσο και για τα ελληνοτουρκικά θέματα, μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, όπως αναφέρει η sportdog.gr

«Δεν με απασχολεί ο κύριος. Με απασχολεί η πολιτισμική διείσδυση, την οποία αναλύω μέσα στη μέθοδό μου, τη συστημική πολιτσμική ανάλυση ως τέταρτο πυλώνα ισχύος. Ποιος είναι ο τέταρτος πυλώνας ισχύος; Ο πολιτισμός, η πληροφορία. Όταν χρησιμοποιείς τον τέταρτο πυλώνα για να χειραγωγήσεις, χρησιμοποιείς τον πιο ικανό και δυνατό σε επίπεδο μαζικής ψυχολογίας παράγοντα για να ελέγξεις έναν λαό. Προσέξτε! Η στόχευση γίνεται σε ένα κομμάτι οικονομικό της αθηναϊκής ελίτ, το οποίο χαρακτηρίζεται διαχρονικά για την ευαισθησία του απέναντι στα εθνικά θέματα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή. Όταν συνοδεύεται από κατοχή Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης είναι ξεκάθαρη η εργαλειοποίηση του πολιτισμικού πυλώνα», είπε αρχικά ο Μάζης.

Στη συνέχεια ανέλυσε το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Τούρκο προπονητή. «Η Τουρκία προσπαθεί να ταυτίσει ψυχολογικά μία ολόκληρη κοινωνική ομάδα, όπως την περιέγραψα με ένα Γκρίζο Λύκο (σ.σ.Φατίχ Τερίμ), ο οποίος δεν σταματά να χαιρετά ως Γκρίζος Λύκος. Η πρώτη του κουβέντα ήταν, ότι μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα. Μα δεν σε πήραμε για αυτό καλέ μου φίλε. Σε πήραμε για να προπονείς τους παίκτες. Δεν σε πήραμε, για να μας κάνεις υψηλή γεωστρατηγική», σχολίασε ο καθηγητής.

 

Κόσμος 06.01.2024 - 20:42

 

Γαλλία: Μεγαλύτερος από ποτέ θεωρείται ο κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή- Το μήνυμα προς το Ιράν


Newsroom

Το Ιράν κατηγορείται ότι παίζει καταλυτικό ρόλο στις ταραχές στη Μέση Ανατολή. Το Σάββατο η  υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά τηλεφώνησε  στον Ιρανό ομόλογό της Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν με σκοπό να παροτρύνει το “Ιράν και τους πληρεξούσιούς του” να σταματήσουν τις “αποσταθεροποιητικές τους ενέργειες”.  Η ΥΠΕΞ της Γαλλίας δηλώνει ότι “έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα: ο κίνδυνος περιφερειακής ανάφλεξης δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος, το Ιράν και οι συνεργάτες του πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις αποσταθεροποιητικές τους ενέργειες. Κανείς δεν θα κερδίσει από μια κλιμάκωση”, αναφέρει το μήνυμα που ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, μετά τη συνομιλία της με τον Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Το Ιράν κατηγορείται ότι παίζει καταλυτικό ρόλο στις ταραχές στη Μέση Ανατολή.  Σύμφωνα με το newsit.gr, η Τεχεράνη έχει δημιουργήσει τον “άξονα της αντίστασης”, εχθρικό προς το Ισραήλ, βασιζόμενη σε συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή, κυρίως στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σε ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία και στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια