Header Ads

Συνταρακτική προφητεία στον τάφο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που μοιάζει να υλοποιείται επί των ημερών μας!... (Φ. 1874)

 


 

11.1.2024

    Στο ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας, βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Κωνσταντίνου και το κείμενο της επιγραφής στην πλάκα του δε μπορούσε να αποκρυπτογραφηθεί για πάνω από 1.000 χρόνια από κανέναν.

Ένας μπόρεσε μόνο να λύσει το γρίφο… Πρόκειται για τον Πατριάρχη και σοφό της Ορθοδοξίας, Γεννάδιο Σχολάριο. Πιο συγκεκριμένα η επιγραφή έχει ενσωματωθεί στον τάφο.  Ο Γεννάδιος Σχολάριος, το μετέφρασε το 1440 μ.Χ., δεκατρία χρόνια δηλαδή πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθεί το κείμενο:

    «Τη πρώτη της Ινδίκτου, η βασιλεία του Ισμαήλ ο καλούμενος Μωάμεθ, μέλλει δια να τροπώση γένος των Παλαιολόγων, την Επτάλοφον κρατήσει, έσωθεν βασιλεύσει, έθνη πάμπολα κατάρξει, και τας νήσους ερημώσει μέχρι του Ευξείνου Πόντου. Ιστρογείτονας πορθήσει τη ογδόη της Ινδίκτου, εις τα βόρεια τα μέρη μέλλει δια να στρατεύση τη δεκάτη της Ινδίκτου τους Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον, τοις Δαλμάτοις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν, και τον Ισμαήλ τροπώσουν.

    Το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον. Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων. Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον, μέχρι της πεμπταίας ώρας και φωνή βοήσει τρίτον, στήτε, στήτε, στήτε, μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον, τούτον έξετε. Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει.

Και αυτόν παραλαβόντες, θέλημα εμού πληρούται».

    Ανατριχιαστική προφητεία, καθώς επαληθεύεται πλήρως αναφορικά με την Κωνσταντινούπολη και ακόμα περισσότερο γιατί κάνει λόγο για συντριβή των Τούρκων από τη Ρωσία σε πόλεμο που μοιάζει να είναι στην εποχή μας. «Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν και τελειώνει στο θέλημα εμού πληρούται».

    Τι θα επακολουθήσει άραγε, ποιός θα είναι ο “ Άνδρας”, τι σχέση έχει η Προφητεία με το “ Πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι”, με τον «κοιμώμενο Βασιλιά Ιωάννη Βατάτζη¨των Προφητειών Πατρός Κοσμά του Αιτωλού και Παϊσίου και πότε; Πότε θα οικονομήσει χρόνο ο Παντοδύναμος Θεός να δώσει λύση και πλήρη επιβεβαίωση τούτων; Ίδωμεν…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια