Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1870)

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Το «όραμα Ελπίδας» και η Motor Oil ενώνουν τις δυνάμεις τους

 



 Με όραμα να υποστηρίξει εμπράκτως τους συνανθρώπους μας, ενήλικες και παιδιά, που βρίσκονται σε ανάγκη, αφήνοντας ένα ουσιαστικό, θετικό αποτύπωμα στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, η Motor Oil υποστηρίζει το σημαντικό έργο του  Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο Όμιλος, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου, τιμώντας την μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και ενθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού στο έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στην ομπρέλα του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», ενός προγράμματος συνεισφοράς, μέσω του οποίου ο Όμιλος σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα με άμεσα και πρακτικά οφέλη στις ζωές των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, στέλνοντας ένα ουσιαστικό μήνυμα , γεμάτο Ελπίδα.

Στις 5 Δεκεμβρίου, η πολυσύχναστη Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στην κεντρική έξοδο του Μετρό και ώρες 09.00 – 19.00, και η Πλατεία ΟΣΕ στο Λουτράκι και ώρες 09.00 – 19.00, φιλοξένησαν τα περίπτερα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με τις ομάδες εθελοντών του Συλλόγου και του Ομίλου Motor Oil.

Τα περίπτερα αυτά, ένα εκ των οποίων θα φιλοξενηθεί και στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Motor Oil στην Αθήνα, λειτούργησαν ως σημεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία της προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων αλλά και ως σημεία εγγραφής νέων δοτών, καλώντας όλους μας να πραγματοποιήσουμε μια σημαντική προσφορά, ένα δώρο ζωής και Ελπίδας.

Στο σημείο βρέθηκαν από πλευράς Δήμου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Σωτηρία Κορδαλή, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού – Οικονομικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Άρης Κωνσταντής Σκουλικαρίτης.

Με τη δύναμη της Ενέργειας, ο Όμιλος Motor Oil φροντίζει διαχρονικά για το κοινό μας Μέλλον. Ένα μέλλον που βασίζεται στην ευθύνη και την προσφορά και οφείλει να συμπορεύεται με την κατανόηση, την εκτίμηση, την αξιοπιστία, τη συνέπεια, τη συνέχεια, τη σταθερότητα.

 

 Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

 Δύο νέα φορτηγά οχήματα στην Υπηρεσία Καθαρισμού & Πρασίνου

 

 

08 Δεκεμβρίου 2023

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εμπλουτίστηκε με δύο νέα φορτηγά οχήματα 3,5 τόνων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος», τα οποία ενισχύουν καθοριστικά την Υπηρεσία Καθαρισμού και Πρασίνου του τόπου μας.

Πρόκειται για μία σημαντική προσθήκη στον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου μας, που θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, στη διαδικασία της συγκομιδής ογκοδών αντικειμένων και στη διασφάλιση της καθαριότητας τόσο της πόλης, όσο και των χωριών.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο οικονομικό πόρο, με σκοπό την ενίσχυση του εξοπλισμού, τη βελτίωση των κτηρίων και τη δημιουργία νέων έργων που στόχο έχουν την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών.

 

  


 

Δήμος Σικυωνίων

Προμήθεια καινούργιου ανατρεπόμενου φορτηγού οχήματος αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων

 

 

 

 

Προμήθεια ενός καινούργιου ανατρεπόμενου φορτηγού οχήματος αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων, κλαδιών κ.λ.π. με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Η αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων κλαδιών κ.λ.π. αυτή τη στιγμή εκτελείται από ένα φορτηγό μη ανατρεπόμενο, μοντέλο δεκαετίας 1980 και ένα φορτηγό ανατρεπόμενο μοντέλο δεκαετίας 1990. Λόγω της παλαιότητάς τους τα οχήματα παρουσιάζουν συχνές βλάβες με αποτέλεσμα το μεγάλο κόστος συντήρησής τους και την κωλυσιεργία που προκαλείται στις Υπηρεσίες του Δήμου από τις συχνές επισκέψεις στα συνεργεία επισκευής. Η παλαιότητα επίσης έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη κατανάλωση σε καύσιμα και κατά συνέπεια την επιβάρυνση του περιβάλλοντος με ρύπους.

Με την αγορά του ανωτέρω οχήματος ο Δήμος μας θα επιτύχει:

– μείωση του κόστους κινητικότητας, τόσο ως προς το κόστος λειτουργίας όσο και ως προς το κόστος συντήρησης και επισκευής των δημοτικών οχημάτων,

– περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μείωση της κατανάλωσης των συμβατικών καυσίμων που συνδέονται με την επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου,

– μείωση της ηχορύπανσης και

– προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως διαφαίνεται από τα ανωτέρω η συγκεκριμένη προμήθεια είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών

 

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο ισόπεδος κυκλοφοριακός κόμβος μπροστά στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας

 






Απόhmerisia

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του ισόπεδου κυκλοφοριακού κόμβου μπροστά στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας και σύντομα , σε λίγες ημέρες, αναμένεται να ολοκληρωθεί, όπως ενημερώνει μέσω του FB, ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης, ο οποίος έκανε αυτοψία στο έργο. Το έργο αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κρίνεται άκρως απαραίτητο για την οδική ασφάλεια και την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην περιοχή , όπως και για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση και των επισκεπτών του Αρχαιολογικού χώρου .

 






















Δεν υπάρχουν σχόλια