Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ 2 (Φ. 1867)

 


Μις Υφήλιος 2023, με μεγάλη νικήτρια , τη Sheynnis Palacios από τη Νικαράγουα δεξιά



Σταχυολογούμε από την εβδομάδα που πέρασε (17-23/11/20230 με λίγα λόγια ενδιαφέροντα γεγονότα:



"Το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Χαμάς είναι «κοντά» σε μια συμφωνία μέσω διαμεσολαβητών του Κατάρ, που θα απελευθερώσει δεκάδες γυναίκες και παιδιά ομήρους που κρατούνται από τρομοκράτες στη Γάζα, με αντάλλαγμα μια πενθήμερη παύση των μαχών, αναφέρει η Washington Post. Η δημοσίευση επικαλείται μια «λεπτομερή, εξασέλιδη συμφωνία», η οποία λέει ότι το Ισραήλ και η Χαμάς θα παγώσουν όλες τις εχθροπραξίες για τουλάχιστον πέντε ημέρες, ενώ «αρχικά 50 ή περισσότεροι» από περίπου 240 ομήρους που πήρε η Χαμάς από το Ισραήλ κατά την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου « θα απελευθερώνονται κατά τμήματα κάθε 24 ώρες." Η αναφερόμενη συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης μια «σημαντική αύξηση του ποσού της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων» που θα εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας.

( Αυτή η ενέργεια, αν είναι αλήθεια, είναι μια κάποια ανάσα. Είναι επίσης γνωστό ότι στο Κατάρ διαμένουν και ζουν μέσα στην οικονομική χλιδή μονίμως οι επικεφαλής της ΧΑΜΑΣ έχοντας, ως αναλώσιμους, στα πεδία των μαχών τα υπόλοιπα μέλη της Οργάνωσης).

Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος διαγωνισμός ομορφιάς για τη Μις Υφήλιος 2023, με μεγάλη νικήτρια , τη Sheynnis Palacios από τη Νικαράγουα. Το Σαν Σαλβαδόρ φιλοξένησε τον διαγωνισμό ανέδειξε ως την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου για φέτος την 23χρονη και πρώτη επιλαχούσα την Anntonia Porsild από την Ταϊλάνδη. Όταν ρώτησαν την Palacios, με ποιον θα διάλεγε να περάσει μια μέρα από τη ζωής, εκείνη απάντησε τη Mary Wollstonecraft, τη Βρετανίδα φιλόσοφο και φεμινίστρια του 18ου αιώνα, που «έδωσε μια ευκαιρία σε πολλές γυναίκες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τις γυναίκες σήμερα» όπως είπε. ( Η Ισοτιμία της γυναίκας απέναντι στον άνδρα υπήρξε μεγάλο γεγονός για τη διεθνή κοινωνία. ).

Η Κύπρος βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, είναι σημαντική στην Τουρκία λόγω της θέσης κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ και του ελέγχου ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, είπε ο αρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Ερτζουμέντ Τατλιόγλου. Επεσήμανε μάλιστα πως έχουν κατασκευάσει μια νέα βάση ΒΑ της Αμμοχώστου όπου θα σταθμεύον μόνιμα οι τουρκικές δυνάμεις. Ο αρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Ερτζουμέντ Τατλιόγλου αμφισβήτησε επίσης την κυριαρχία των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο λέγοντας: «Έχουμε νησιά και βραχονησίδες (στο Αιγαίο) των οποίων αμφισβητείται η κυριαρχία τους», κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «οργανώνουν επισκέψεις σε αυτά σαν να είναι δικά τους νησιά». ( Η Τουρκία εφαρμόζει τη βασική αρχή της προπαγάνδας Πες πες κάτι θα μείνει. Η Διεθνής κοινή γνώμη χωρίς απαντήσεις και καταγγελίες από μέερους της Ελλάδας νομιμοποιεί ή δημιουργεί εντυπώσεις… με τη Δύση να μη λαμβάνει θέσεις).

Έχει δίκαιο ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Μάζης, που είπε μια φράση κλειδί για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην εκπομπή του Πανου Παναγιωτόπουλου στο ΚΟΝΤΡΑ: «Ξεπλύναμε την Τουρκία, που στηρίζει την Τρομοκρατική ΧΑΜΑΣ, με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την προσεχή συνάντηση στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα Μητσοτάκη – Ερντογάν». ( Κάθε φορά που συζητάμε λέμε πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές, αλλά δεν τηρούνται μονόπλευρα. Και μόνο που ο παμπόνηρος Ερντογάν θα έλθει στην Ελλάδα για να παίρνει ¨πράσινο φως¨ από τη ΔΥΣΗ και το ΝΑΤΟ, αφού όλο και κάτι μένει γι΄αυτόν, αλλά τίποτα για την Ελλάδα… Κάτι μας μαγειρεύουν οι εταίροι μας… )

Την αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αναγνώρισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανική πρωτεύουσα. Το παραπάνω αφήνουν να διαρρεύσουν κύκλοι της ομοσπονδιακής Γερμανικής κυβέρνησης, μερικά 24ωρα μετά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως αναφέρει πρακτορείο, στην διάρκεια της συζήτησης ανάμεσα στους δύο αρχηγούς κρατών κατά την διάρκεια του βραδινού δείπνου την Παρασκευή, ο καγκελάριος ζήτησε από τον συνομιλητή του να αυξήσει τις επιστροφές των αιτούντων άσυλο, των οποίων οι αιτήσεις έχουν ήδη απορριφθεί στη χώρα… ( Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε, αφού οι λαγοί του Ερντογάν έχουν τον χαβά τους κατά της Ελλάδας. Τι κρύβουν αυτές οι ωραιολογίες;)

Διαψεύδει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για προσωρινή παύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και ο Λευκός Οίκος προκειμένου να απελευθερωθούν όμηροι, κάτι που είχε ήδη κάνει νωρίτερα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η Αμερικανική εφημερίδα Washington Post μετέδωσε πως έχει συνταχθεί σχέδιο συμφωνίας με τη παρέμβαση του Κατάρ το οποίο προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 εκ των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, σε αντάλλαγμα για «πενθήμερη παύση πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να επιτραπεί η ασφαλής μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας – συμπεριλαμβανομένων καυσίμων –στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα… ( Όλα αυτά υπάγονται στις διαφωμίες μεταξύη των δύο μερών και στις προσπάθειες κάποιων διεθνών παραγόντων να υιοθετηθούν…)

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ παρότρυνε σήμερα τα μουσουλμανικά κράτη «τουλάχιστον να διακόψουν τους πολιτικούς δεσμούς τους με το Ισραήλ για μία περιορισμένη χρονική περίοδο», όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, λίγες εβδομάδες μετά το κάλεσμα του Ιράν για ένα ισλαμικό εμπάργκο πετρελαίου και τροφίμων κατά του Ισραήλ.( Πάει γυρεύοντας το Ιράν γι αυτό η σχέση του με το Ισραήλ βρίσκεται στο ναδίρ. Ο Θεός να μας φυλάξει από αυτή τη διαμαχη).

Ένας 37χρονος από τη Συρία εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας ως ο εγκέφαλος κυκλώματος διακίνησης των 41 μεταναστών που εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής (17/11) στη βραχώδη περιοχή Χαμολιάς στο Πόρτο Ράφτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 37χρονος Σύριος φέρεται να ήταν αυτός που ενημέρωνε τα μέλη του κυκλώματος στην Τουρκία όταν έφταναν οι μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή, η οποία έφτανε τα 5.000 δολάρια για τον κάθε άτομο. ( Αν δεν αλλάξει τακτική η ΕΕ να φορτώνει την Ελλάδα με Λαθρομετανάστες πάμε στο φουλ για αποεθνοποίηση, για μειοψηφία στον τόπο μας…)
 
 Β.Δ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια