Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Φ. 1866)

 

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -2,5- κιλά κάνναβης

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (9.11.2023) το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, όπου συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, 35χρονος αλλοδαπός καθώς και -4- ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 49 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός.

Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους σχετικά με τη διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά και για να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο τρέχοντος έτους, έως και την 9.11.2023, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, (ειδικότερα κάνναβης και κοκαΐνης) σε περιοχές της Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -604- γραμμαρίων,
-1- δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους έως -120- εκατοστών, περίπου,
 

μικροποσότητα κοκαΐνης,
 

τμήμα μπισκότου εμποτισμένο με LSD, συνολικού βάρους -0,5- γραμμαρίων,

 
-10- σπόρους κάνναβης,

 
-1- μεταλλικό τρίφτη κάνναβης,

 
-3- ζυγαριές ακριβείας,

 
ηλεκτρονικός πλαστικοποιητής για την αεροστεγή συσκευασία των ποσοτήτων,

 
-100- αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες,

 
αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών,

 
-11- κινητά τηλέφωνα,

 
το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,

 
-1- όχημα και -1- δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος αγόραζε ποσότητες κάνναβης από τον 35χρονο αλλοδαπό, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 63χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν -55- άτομα, προσήχθησαν -90- και έγινε έλεγχος σε        -1.312-

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -993- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά -282- παραβάσεις 

Κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, κυνηγετικά όπλα και τσιγαριλίκια κάνναβης 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (7.11.2023), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -1.312- άτομα, εκ των οποίων τα -1.130- ήταν ημεδαποί και -182- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -993- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -90- άτομα, από τα οποία -66- ήταν ημεδαποί και -24-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -55- άτομα.

στην Κορινθία:


Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
 
Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
 
Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -282- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

  • μικροποσότητες κάνναβης, στην Κορινθία,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια