Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ 11 (Φ. 1866)

  

Η γέννηση του Ιησού Χριστού…

   


 Η γέννηση του Ιησού Χριστού, όπως αναφέρεται στο «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον * έγινε ως εξης:

    Η Μητέρα Του η Μαρία αρραβωνιάστηκε με τον Ιωσήφ. Προτού να συνευρεθούν όμως έμεινε έγκυος με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Όταν πληροφορήθηκε την κύηση ο Ιωσήφ επειδή ήταν ευσεβής δεν ήθελε να διαπομπεύσει την Μαρία και αποφάσισε να διαλύσει τον αρραβώνα του χωρίς επίσημη διαδικασία. Όταν λοιπόν αποφάσισε εμφανίστηκε στον ύπνο του ένας Άγγελος σταλμένος από Τον Θεό και του είπε:

    « Ιωσήφ, απόγονε του Δαβίδ μη διστάσεις να πάρεις στο σπίτι σου την Μαρία τη γυναίκα σου γιατί το παιδί που περιμένει προέρχεται από το Άγιο Πνεύμα. Θα γεννήσει γιό και θα του δώσουν το όνομα Ιησούς, γιατί αυτός θα σώσει τον Λαό Του από τις αμαρτίες του.»

    Όταν ξύπνησε ο Ιωσήφ έκανε όπως τον πρόσταξε ο ¨Άγγελος Του Κυρίου και πήρε στο σπίτι του τη γυναίκα του  την Μαρία. Δεν είχε συζυγικές σχέσεις μαζί της μέχρι που γέννησε τον Πρωτότοκο και του έδωσε το όνομα Ιησούς (Σωτήρας).

    Με όλα αυτά που έγιναν εκπληρώθηκε ο λόγος Του κυρίου που είχε πει ο Προφήτης : « Η Παρθένος θα μείνει έγκυος και θα γεννήσει γιό και θα του δώσεις το όνομα Εμμανουήλ (Σωτήρας), που σημαίνει ο Θεός είναι μαζί μας.»

    ΟΙ συνθήκες που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός Του Θεού δεν έγιναν κάτω από γήινες συνθήκες χλιδής και μεγαλεία. Όλα έγιναν σε έναν Στάβλο,  σε μια φάτνη αλόγων έξω από τη Βηθλεέμ γιατί λόγω απογραφής τα Πανδοχεία της περιοχής δεν είχαν ελεύθερο χώρο για εξυπηρέτηση.

    Η Θεία Πρόνοια φρόντισε με ταπεινοφροσύνη να έλθει ο Σωτήρας του Κόσμου στη Γη.

    Η Προφητεία λέγει: « Κι΄εσύ Βηθλεέμ στην περιοχή του Ιούδα, δεν είσαι διόλου ασήμαντη ανάμεσα στις σπουδαιότερες πόλεις του Ιούδα. Γιατί από σένα θα βγει Αρχηγός, που θα οδηγήσει τον Λαό μου, τον Ισραήλ.»

Πηγή: ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ  -  ΕΔΚ

*Ο Ματθαίος ήταν Μαθητής του Ι. Χριστού και είχε, ως πεφωτισμένος Απόστολος, πλήρη επίγνωση από τον βίο και τις διδασκαλίες Του Θεανθρώπου.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια