Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ (Φ. 1863)

 

 

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑΓΑΡΑ

 

 

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 και στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου τελέσθηκαν τα Ι. Μυστήρια της Βάπτισης και του Ι. Χρίσματος της εγγονής του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικολάου Ταγαρά, θυγατέρας του κ. Σωτηρίου Ταγαρά και της κ. Μαριλίας Πιέτρη, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Ο Ποιμενάρχης μας επεσήμανε την ιδιαίτερη χαρά, που τον διακατέχει, όταν εισαγάγει στην Εκκλησία μας νέα μέλη. Κάθε νεοφώτιστος χαριτώνεται, μυρώνεται και δηλώνεται στον ουρανό και στην γη ως πιστός Χριστιανός και εμείς ευχόμαστε να προκόβει «ἐν ἡλικίᾳ καὶ πολιᾷ γήρως», δηλαδή, να φτάσει με την ιδιότητα του πιστού Χριστιανού σε βαθιά γεράματα απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο. Η Εκκλησία οφείλει να τονίζει στους ανθρώπους ότι, κάθε τι που τον απομακρύνει από την η ένωση του με τον Θεό, δηλαδή, τον ορθό τρόπο ζωής, θεωρείται αμάρτημα και πρέπει να διορθώνεται και με αυτήν ακριβώς την λογική δίδονται απεριόριστες ευκαιρίες στους πιστούς, αφού «οσάκις αν πέσης έγειρε και σωθήσει». Με την μετάνοια ο άνθρωπος «ξελαφρώνει» και ενώ πατάει στην γη τα μάτια του θρώσκουν άνω, στον Θεό.

Σήμερα, η Κανέλλα έγινε Χριστιανή και όλοι όσοι βρισκόμαστε σε αυτό το Ιερό Μυστήριο την χαιρόμαστε και λαμβάνουμε το «μαρτυρίκι» που σημαίνει ότι γίναμε μάρτυρες του Ι. Μυστηρίου κατά την διάρκεια του οποίου πέθανε ο παλαιός άνθρωπος, που αρνήθηκε τον Διάβολο, την πομπή του και τα έργα του και ο νέος που αναδύθηκε από την κολυμβήθρα στοιχήθηκε πίσω από τον Χριστό δεχόμενος την χαρά, την ειρήνη και τον Παράδεισο που με την Ανάστασή Του μας προσέφερε.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την σύντομη αναφορά του ευχόμενος στους γονείς και στον στενό του φίλο, Υφυπουργό κ. Ταγαρά, ο Θεός να τους χαριτώνει και να τους δίδει πολλά έτη προκειμένου να καμαρώσουν την νεοφώτιστη σε όλα τα στάδια της ζωής της!

 

           ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Ο ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ & ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


 

 

Το Σάββατο, 21η Οκτωβρίου 2023, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα τελέσθηκε υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος. Στην Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία και στην Χειροτονία έλαβε μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο σύντοπος του Χειροτονουμένου Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. 

Την ίδια ημέρα, 21η Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, ημέρα κατά την οποία εόρταζε τα ονομαστήριά του ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος, ενώ παράλληλα τιμάται και η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Σωκράτους, το όνομα Του οποίου έφερε ο Προκάτοχος του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτης Κορινθίας κυρός Σωκράτης Κολιάτσος. Με την ευκαιρία της μνήμης των Άγιων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, μετά του Διακόνου του π. Δαμασκηνού Γεννηματά και με την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β’, μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και ετέλεσε ευγνωμόνως Τρισάγιον επί του τάφου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, του Παρασκευαΐδου, πνευματικού του πατρός και του αοιδίμου προκατόχου του κυρού Σωκράτους.

 Είθε ο Κύριος να αναπαύει τις ψυχές των μακαριστών Ιεραρχών!

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια