Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1862)

  


«Προ δυο κακών το μη χείρον βέλτιστον»

    

 Αποτελεί κοινό μυστικό μεταξύ των Ελλήνων που έχουν στοιχειώδη μόρφωση πως η Ελλάδα από της συστάσεώς της, ως νεοελληνικό Έθνος, μετά την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό  είναι «Προτεκτοράτο» μεγάλων δυνάμεων. Αρχικά μετά το 1834 με την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας γίναμε υποχείριοι με το δάνειο που πήραμε στη Μεγάλη Βρετανία. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πέσαμε στην αγκαλιά της Αμερικής. Μας βοήθησε να ανταπεξέλθουμε στη λαίλαπα του Εμφυλίου Πολέμου όταν το 1946 το ΚΚΕ προσπάθησε να πάρει την εξουσία δια των όπλων. Αυτός ο Αδελφικός Πόλεμος πέραν από τις ανθρωποθυσίες και των δύο πλευρών μας στοίχισε σε καταστροφές, κοινωνικές επιπτώσεις και το αβυσσαλέο διχαστικό μίσος μας έφερε μισό αιώνα πίσω.

    Μου είπαν, αναγνώστες, ότι δημοσιεύω απόψεις πάντα θετικές για τους άσπονδους φίλους μας Αμερικανούς και άλλους εταίρους στο ΝΑΤΟ και στην ΕυρωπαΪκή Ένωση. Δεν μας έχουν κάνει κακό αυτές οι χώρες; Τους απάντησα: Μεταξύ κρατών δεν υπάρχουν φιλίες αλλά μόνο συμφέροντα. Οπωσδήποτε μας έχουν απομιζήσει και οπωσδήποτε δεν επιθυμούν να δουν μια Ελλάδα ευημερούσα. Αυτό το κατορθώνουν όμως πάντα με την υποταγή πειθήνιων πολιτικών και άλλων οργάνων στα κελεύσματα του ισχυροτέρου.

    Θα μπορούσα να υπενθυμίσω μεγάλων αριθμό πράξεων πουν έβλαψαν την χώρα μας, αλλά θα αρκεστώ επιγραμματικά σε αυτά τα λίγα: Σημαντική παρέμβαση ήταν η δολοφονία του αναμορφωτή της Νέας Ελλάδας, του Μεγάλου Πολιτικού και Διπλωμάτη Ι. Καποδίστρια, για να μη συνεχίσει το έργο του. Η Εθνική καταστροφή της Μικράς Ασίας και ο εκτοπισμός των Ελλήνων ήταν και αυτό έργο των «φίλων» μας Γερμανών και ομόθρησκων Ρώσων Μποσελβίκων, οι οποίοι δεν ξέχασαν πως η Ελλάδα στην εποχή της δικής τους επανάστασης έστειλε στον Πόλεμο της Κριμαίας Εκστρατευτικό Σώμα για την καταστολή της.

    Για να μη μακρυγορήσω να αναφερθώ στο Βορειοηπειρωτικό που δεν μας άφησαν να πάρουμε τα εδάφη μας και να πω ότι στην κατοχή χρηματοδοτούσαν, εξόπλιζαν και τροφοδοτούσαν  τον Κομμουνιστικό ΕΛΑΣ χωρίς καμία μέριμνα για τον ΕΔΕΣ της Ηπείρου, τον Αντόν Τσαούση της Μακεδονίας και το Σύνταγμα Ψαρού, ενώ στο μοίρασμα των Βαλκανίων άφησαν να δημιουργηθεί ο Εμφύλιος και να κλείσω με την προδοσία της Κύπρου το 1974. Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Παρόλα αυτά όμως, αφού μας θέλουν μικρούς και ελεγχόμενους η Ελλάδα είναι ακόμα όρθια και ελεύθερη χάρη και στην δική τους προστασία… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν έχει προηγούμενο με την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία

      

Πηγή: Newsbomb 18.10.2023

Ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδελφός του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” και τους Κ. Παπαχλιμίντζο και η Χρ. Βίδου για τις εξελίξεις στην υπόθεση και την κατάσταση του αδελφού του. “Εχθές είχαμε πάλι αναβολή δικαστηρίου. Είχαμε ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη συνεδρίαση, να εξαιρεθεί μία δικαστικός η οποία είχε λάβει μέρος σε προηγούμενες αποφάσεις οι οποίες ήταν όλες καταδικαστικές. Έγινε αυτό, ορίσανε μία νέα δικαστικό, η οποία είπε ότι δεν πρόλαβε να μελετήσει τη δικογραφία. Οπότε πήραμε εκ νέου ημερομηνία για τις 24 του μήνα” τόνισε.

     Για την κατάσταση του αδελφού του είπε: “Έχει τη δύναμη που πρέπει, αντέχει. Ξέρει που είναι, ξέρει τι υπηρετεί, από κει και πέρα όμως δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτό και στη διάθεση και στην ψυχολογία του Φρέντι.

     “Από την πρώτη μέρα της σύλληψης του Φρέντι μέχρι σήμερα είμαστε στο μηδέν είναι σαν να έγιναν συλλήψεις σήμερα. Δυστυχώς η στάση της ελληνικής πολιτείας δεν έχει αποδώσει το ελάχιστο. Θα πρέπει να το δούνε να καθίσουν κάτω. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, για τα εθνικά θέματα της Ελλάδος, να καθίσουν να δούμε με ποιους έχουνε να μιλήσουν απέναντί τους και πρέπει να πράξουν ανάλογα. Υπάρχουν μέτρα που πρέπει να ασκηθούν σε διπλωματικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο. Εάν όλοι πιστεύουμε ότι είναι άδικο αυτό που έχει συμβεί, αν πιστεύουμε ότι καταπατείται η ελληνική κοινότητα στη Χειμάρρα και γενικά στη βόρειο Ήπειρο, αυτοί που πρέπει να πράξουν κάτι, πρέπει να το κάνουν” πρόσθεσε ο κ. Μπελέρης.

     “Πρέπει να συμπεριφερόμαστε ανάλογα με αυτόν που έχουμε απέναντί μας. Με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονται, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεσαι. Πέντε μήνες τους χαϊδεύουμε. Ή έχουμε ελληνική εθνική μειονότητα εκεί πάνω ή όχι. Αν θέλουμε να είμαστε εγγυήτρια δύναμη στα Βαλκάνια, όπως λέμε ότι είμαστε, θα πρέπει να δώσουμε λύση. Δεν περιμένουμε από τον κ. Ράμα να πάει να φτιάξει το άγαλμα του Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη την ώρα που καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία. Αυτό που γίνεται με την απογραφή πληθυσμού δεν έχει προηγούμενο. Έχω πάει δύο φορές να απογραφώ και δεν έχω απογραφεί, γιατί λέει κατάσχεσαν το tablet από τα παιδιά που ήταν εκεί στην επιτροπή στη γειτονιά μου, γιατί έχουν απογραφεί πολλοί Έλληνες” σημείωσε… Με αυτή τη συμπεριφορά της Αλβανίας λέμε ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ; 

 

  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια