Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ (Φ. 1861)

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη 41η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου “Liber”

 


 «Ελληνικά λογοτεχνικά τοπία: Γράμματα και φεστιβάλ» ήταν ο τίτλος της κεντρικής μας εκδήλωσης στη διεθνή Έκθεση Βιβλίου Liber 2023 στη Μαδρίτη.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει παρουσιάσεις ελληνικών βιβλίων, προώθηση του μεταφραστικού προγράμματος Greeklit, παρουσίαση ψηφιακής έκθεσης για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας, συναντήσεις και δικτύωση φορέων.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τόσο στους χώρους της Έκθεσης όσο και σε Πανεπιστήμια και βιβλιοπωλεία της Μαδρίτης.

Στο Πρόγραμμα των ελληνικών εκδηλώσεων συμμετέχουν Ισπανοί και Ισπανόφωνοι λογοτέχνες, μεταφραστές αλλά και πανεπιστημιακοί, διευθυντές φορέων και πολιτιστικών ιδρυμάτων, φεστιβάλ και ξένοι εκδότες.

 

 

Συνάντηση Μητσοτάκη και Δήμα με μέλος των ΑΒΒΑ για την μουσική και την τεχνητή νοημοσύνη

 

 

Συνάντηση με ένα μέλος του ιστορικού συγκροτήματος ΑΒΒΑ είχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας. Η συνάντηση με τον Bjorn Ulvaeus των ABBA, αφορούσε φυσικά την μουσική και την προστασία των δημιουργών στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, οι ραγδαίες επιπτώσεις στη μουσική και την οπτικοακουστική βιομηχανία από την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβει η διεθνής κοινότητα για να διασφαλίσει την προστασία των δημιουργών συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χρίστος Δήμας με τον μουσικό των Abba (Mamma Mia) Bjorn Ulvaeus.

Στη συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα συζήτησαν για τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων συνθετών, στιχουργών και δημιουργών καθώς ο Bjorn είναι Πρόεδρος της CISAC, της παγκόσμιας συνομοσπονδίας συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων δημιουργών και συνθετών.

Ο Bjorn σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντήσει και την επιστημονική ομάδα του Αρχιμήδη στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά που ειδικεύεται σε ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης. Στη συνάντηση εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Διευθυντής του CISAC Gadi Oron, ο μουσικοσυνθέτης Φοίβος Τασόπουλος και η καθηγήτρια πνευματικής ιδιοκτησίας Ειρήνη Σταματούδη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια