Header Ads

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΡΟΒΗΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Φ. 1859)


 
 Γεννήθηκα το 1964, κατάγομαι από το Βέλο Κορινθίας και μετά την αποστρατεία μου ζω μόνιμα στο Λουτράκι, τόπο καταγωγής της συζύγου μου Ματούλας, θυγατέρας του αείμνηστου Ιερέα της Παναγίας Γιάτρισσας, Τάκη Παντελέων.
Είμαι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, καθώς και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Στην διάρκεια της στρατιωτικής μου καριέρας, έχω υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, Επιχειρησιακές, Εκπαιδευτικές, Τεχνικές και Διοικητικές, με τελευταία τη Διοίκηση της Σχολής Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στο Λουτράκι.
Έχω αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα διοίκησης, σχεδιασμού - διεύθυνσης και επίβλεψης μεγάλων τεχνικών έργων, εκπόνησης τεχνικών μελετών, πολιτικής προστασίας και προσεισμικού – μετασεισμικού ελέγχου σε κτήρια.
Ως Αξιωματικός του Μηχανικού και Πολιτικός Μηχανικός, έχω κληθεί και συνδράμει στην αντιμετώπιση όλων των ειδών τις φυσικές καταστροφές, που έχουν βάλει σε δοκιμασία την ανθρώπινη ζωή και περιουσία των συνανθρώπων μας.
Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Νομού Κορινθίας και τέως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.
Έχω διατελέσει μετά την αποστρατεία μου άμισθος Καθηγητής Οχυρωτικής στη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού. Επίσης από το 2014 έως και το 2022 δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός, με αντικείμενο κτηριακά έργα, εκτέλεση προσεισμικών ελέγχων σε σχολικές μονάδες, προστασία μνημείων.
Το σύγγραμμα μου, με τίτλο ‘’Μετασεισμικός έλεγχος σε κτίρια - Σεισμική παθολογία κτιρίων’’, έχει διδαχθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).
Έχω πραγματοποιήσει ομιλίες στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και σε συνέδρια και ημερίδες.
Έχω τιμηθεί με τους Χρυσούς Σταυρούς του Τάγματος της Τιμής και του Τάγματος του Φοίνικα, καθώς και με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, της Ελληνικής Δημοκρατίας και με σειρά διακρίσεων για εξαιρετική επίδοση στην εκτέλεση των καθηκόντων μου και την υλοποίηση μελετών.
Είμαι Γραμματέας του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας και μέλος του Συλλόγου Βελιωτών ΄΄Η Αγία Μαρίνα΄΄, έχοντας πίστη στη διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Είμαι πατέρας, του Παναγιώτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικού με μεταπτυχιακές σπουδές, του Βασίλη, Νομικού με μεταπτυχιακές σπουδές και του Άγγελου – Ευάγγελου, Γυμναστή απόφοιτου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
 
Αγαπητοί συμπατριώτες Κορίνθιοι
Με το βλέμμα μας στραμμένο στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας και των νέων μας, οι εκλογές είναι επιλογή ευθύνης, είναι αναμέτρηση με τη συνείδηση του καθενός του τι θα αφήσουμε πίσω για το κοινό καλό.
Έχοντας τις απαιτούμενες γνώσεις, την εμπειρία, τις δυνατότητες και τη θέληση, ζητώ την εμπιστοσύνη σας ώστε να γίνω ο δικό σας άνθρωπος στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Με εκτίμηση
Θανάσης Ροβήλος

Δεν υπάρχουν σχόλια