Header Ads

Το ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ! (Φ. 1859)

 https://simmaxiapoliton.gr/wp-content/uploads/2023/04/logo1.png

 

Αφού με την απόκτηση του Πεδίου Βολής του 6ου Σ.Π. και τη διεθνή αναβάθμισή του συνεργάστηκε με τον δραστήριο τοπικό Σκοπευτικό Σύλλογο Κορίνθου και την Ελληνική Ομοσπονδία Σκοποβολής, ώστε να γίνει τον Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής 2023 στην Κόρινθο, ενώ αποφασίστηκε αρμοδίως η επανάληψη διοργάνωσης στην ιστορική μας πόλη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκοποβολής του 2026 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προβολή της Κορινθίας και του Δήμου στον τουριστικό τομέα… Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Σκοπευτικός Σύλλογος Κορίνθου και η Ομοσπονδία με τη συμβολή του Δήμου Κορινθίων...

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ  ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ…
    Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25.9.2023 στον Φλοίσβο Κορίνθου, παρουσία Τοπικών Αρχών, Αθλητών και πλήθους κόσμου με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

    Ο Οικοδεσπότης Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος υποδέχθηκε από 60 χώρες 1412 αθλητές που βρίσκονται ήδη στην πόλη της Κορίνθου με πλήθος συνοδών λαμβάνοντας μέρος στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής, στις εγκαταστάσεις που με μέριμνα του δήμου αναβαθμίστηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενούν τέτοιες και μεγαλύτερες εκδηλώσεις. 

 

 Στον χαιρετισμό του στην αγγλική και ελληνική γλώσσα ο Δήμαρχος Κορινθίων είπε μεταξύ άλλων:

    «Σας καλωσορίζω  στο δήμο Κορινθίων. Στο δήμο με την μεγάλη ιστορία ! Στην πόλη που έχει σημαντική προσφορά στην παγκόσμια αρχιτεκτονική, θρησκεία και ναυπηγική. Όλοι γνωρίζετε τον Κορινθιακό κίονα, τις Προς Κορινθίους επιστολές του Αποστόλου Παύλου και την κορινθιακή τριήρη, το πλοίο που άλλαξε την ναυσιπλοΐα για πολλά χρόνια. Ως δήμος θα είμαστε στο πλευρό σας, όπως είμασταν από την αρχή και θέλω σήμερα να σας πω εδώ πως όλοι εσείς, ανακοινώθηκε το πρωί, αποφασίσατε η Κόρινθος να φιλοξενήσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής το 2026. 

 

     Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται για την διοργάνωση, εύχομαι να έχετε επιτυχίες, καλή διαμονή και να απολαύσετε τον τόπο μας ώστε επιστρέφοντας στις πατρίδες σας να γίνετε οι πρεσβευτές του» ανέφερε μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα του ο δήμαρχος Κορινθίων.

Στη καθοριστική συμβολή του δήμου Κορινθίων και του δημάρχου στην ανάθεση της διοργάνωσης στην Ελληνική ομοσπονδία αναφέρθηκαν όλοι οι επίσημοι παρευρισκόμενοι και διοργανωτές κι αυτή η αναφορά αποτελεί αναμφίβολα δικαίωση και των επιλογών και των ενεργειών του.

Η Κόρινθος φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό Πρακτικής σκοποβολής μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου και είναι η πόλη που επελέγη από 60 χώρες του κόσμου για την διοργάνωση και φιλοξενία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  της Σκοποβολής το 2026.

    Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν εκ βήματος και με δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και συντάκτες απ όλο τον κόσμο, τον δήμο και τον Δήμαρχο Κορινθίων για την αναβάθμιση των υποδομών, παράγοντας που ουσιαστικά έδωσε την διοργάνωση στην Ελλάδα.

 

 

 

    Η τελετή έναρξης ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Οι 1412 αθλητές ξεκίνησαν από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και καταχειροκροτούμενοι από κόσμο που βρίσκονταν εντός των πεζοδρόμων έφτασαν στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου όπου και δόθηκε η επίσημη έναρξη των αγώνων.

    Με ήχους και εικόνες παράδοσης «έντυσαν» την εκδήλωση και ταξίδεψαν την Ελλάδα και την Κόρινθο στον κόσμο ο Κορίνθιος τραγουδιστής παραδοσιακής μουσικής  Παναγιώτης Λάλεζας και χορευτικά τμήματα από την Κορινθιακή Εστία !

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ παίρνει τη θέση που του αρμόζει στη διεθνή σκηνή τουριστικού και άλλου προορισμού!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια