Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1854)

 

 

 

Θέμα VETO για την Αποφυλάκιση του Φρ. Μπελέρη εδώ και τώρα…

Αυτό που συμβαίνει στη γειτονική μας Αλβανία, ούτε επί εποχής του Κομμουνιστικού καθεστώτος δεν συνέβαινε. Με μία έωλη κατηγορία πριν από δύο περίπου μήνες η Αλβανική κυβέρνηση του Ε. Ράμα, συνέλαβε με όργανο τις Αλβανικές Αστυνομικές Αρχές τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης ''ΟΜΟΝΟΙΑ'' Φρέντι Μπελέρη. Η ψευδεπίγραφη κατηγορία ήταν αυτή της ενεργητικής εξαγοράς ψήφων, δηλαδή ότι έδωσε δια του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση στον πολίτη Arsen Rama 50ευρα [5.000 Lek για οκτώ άτομα προκειμένου να τον ψηφίσουν στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιο Δήμαρχο της Χειμάρρας.

Οι εκλογές έγιναν στις 14 Μαΐου 2023 και ο Βορειοηπειρώτης Φρέντυ Μπελέρη, κέρδισε τις εκλογές, ενώ ήταν ήδη προφυλακισμένος. Είναι φανερό πως οι Κυβερνητικές Αρχές της Αλβανίας ακολουθούν την απαράδεκτη τακτική της φίλης Τουρκίας του Ερντογάν, φυλακίζοντας και διώκοντας κάθε εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους. Για όσους δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για την παραλιακή στην Αδριατική Θάλασσα, Ελληνικότατη Χειμάρρα, η πόλη αποτελεί στόχο αλλοίωσης του πληθυσμού και αρπαγής των ακινήτων από το καθεστώς Ράμα. Θα πρέπει να ξεχωρίζουμε την πλειοψηφία του Αλβανικού Λαού από τις πολιτικές Αρχές. Τα γεγονότα συμβαίνουν από την τοπική εγκαθίδρυση του κόμματος που κυβερνάει τη χώρα.
Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται στη φυλακή ο «Έλληνας» χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις ενοχής του και παραπέμπεται σε δίκη χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας. Η απανωτή απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης όπως δείχνουν τα πράγματα έχει έναν αντικειμενικό σκοπό. Να παρέλθει ο χρόνος τριμήνου.  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

     Αμέσως μετά τη συνάντηση κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., μετά τις βουλευτικές εκλογές και την υφαρπαγή της εξουσίας από το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, η Τουρκία προσπάθησε να ωραιοποιήσει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με απώτερο σκοπό να συνεχίσει να παίζει το διπρόσωπο παιχνίδι μεταξύ δύσης και Ανατολής. Όπως ανέφερε το πάντα ενημερωμένο 5Apostagma.gr, στις πρόσφατες κρίσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου αποστρατεύτηκαν δεκάδες Στρατηγοί και τοποθετήθηκαν άλλοι στις θέσεις τους ή και σε νέες Στρατιωτικοί με γνώμονα την προσωπική επιρροή προς τον Πρόεδρο Ερντογάν και όχι αξιοκρατικά.

     Στο σύνολό τους οι νέοι Τούρκοι Στρατηγοί κλάδων και Μεγάλων Μονάδων είναι αντίθετοι προς τη δύση και το ΝΑΤΟ, αλλά διάκεινται θετικοί προς την Ανατολή και την «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ μιλάνε για τον «Αιώνα της Τουρκίας». Είναι φανερό πως οι συζητήσεις περί  «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν μία ακόμη παγίδα για την χώρα μας, η οποία αποσκοπούσε στη διπρόσωπη συμπεριφορά του Ερντογάν και κέρδος χρόνου. Ήταν με λίγα λόγια «στάχτη στα μάτια» της Ελληνικής Κύβέρνησης και των εταίρων μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρέπει να έχουμε πλέον εμπιστοσύνη στην Τουρκία.

     Η Αθήνα οφείλει να κατανοήσει τον κίνδυνο και να δράσει άμεσα χωρίς να περιμένει να αποτύχουν στα σίγουρα εξ αιτίας των θέσεων της Τουρκίας οι συνομιλίες με το καθεστώς Ερντογάν. Οφείλει η Κυβέρνηση και ασφαλώς τα Ανώτατα Αρχηγεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας να πάρουν άμεσες αποφάσεις περί του πρακτέου πριν μας πιάσουν ανέτοιμους οι άσπονδοι φίλοι μας, που δεν κρύβουν τις έκνομες απαιτήσεις του ς σε βάρος της Πατρίδας μας. Κρίνεται κατά την ταπεινή μας γνώμη, ακόμη και η ενεργοποίηση του παλαιού σχεδίου προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού με την αποστολή Μεραρχίας πλήρως εξοπλισμένης στην Κύπρο.

      Η χώρα μας χάρη στην οξυδέρκεια της Ελληνικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει πάρει τον σωστό δρόμο στο θέμα των εξοπλισμών και ενίσχυσης του Αεροπορικού και Ναυτικού Στόλου. Η υπεροπλία στη θάλασσα και στον αέρα, όμως, δεν αρέσει στην Τουρκία και όλα είναι πιθανά να γίνουν, ώστε να μας βρουν ανέτοιμους. Ήδη στην Κύπρο γίνεται κοσμογονία από Τουρκικές Βάσεις που έχουν σαν στόχο την Αν. Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο. Έχω την εντύπωση και την βεβαιότητα ότι Κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ όλα αυτά τα έχουν υπόψη τους προς ενέργεια. Οι σοβαρές ενδείξεις των νεο-Οθωμανικών σχεδίων δεν επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων;;;    

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 


 

Οι «Δολοφόνοι Λαών» ανέχονται την Τουρκία...

Σε μία χρονική περίοδο, που η Τουρκία θυμήθηκε τον παλαιό εαυτόν της με το στίγμα του Έθνους με τις περισσότερες γενοκτονίες Λαών, υπάρχουν τουρκόφιλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό το κρατικό μόρφωμα, πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι  θα δοθεί η ελευθεροεπικοινωνία βίζας σε 80 εκατομμύρια Μουσουλμάνους να κατακλύσουν την Ευρώπη και να την καταλάβουν ειρηνικά, κάτι που ενυπάρχει στα σχέδια του Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν.. Ευτυχώς υπάρχουν και οι αντιδρώντες εταίροι, που βάζουν φρένο στον κυοφορούμενο σχεδιασμό του Σουλτάνου. Η χώρα αυτή δεν διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει κράτος – Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικά αυτή την περίοδο, προκαλεί φρίκη ο τρόπος, που αντιμετωπίζει το Κουρδικό πρόβλημα, τη Συρία και προπαντός την Ελλάδα με τις παράλογες ενέργειές της. Η Άγκυρα «λιώνει» τους Κούρδους κατοίκους των τουρκικών πόλεων με βόμβες λευκού φωσφόρου! Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Τουρκία προχώρησε σε νέα εξωφρενικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας βομβαρδίζοντας τους Κούρδους κατοίκους της πόλης Νίσιβη στην ΝΑ Τουρκία με λευκό φώσφορο, γεγονός που αποτελεί ισχυρό κριτήριο για την αρνητική θέσης της Ε.Ε. να δεχθεί την Ασιατική χώρα στους κόλπους της..

Η τουρκική ηγεσία φαίνεται πως δεν βρίσκει «ταβάνι» στις θηριωδίες, που διαπράττει κατά του Κουρδικού Λαού, εφαρμόζοντας μίαν ακόμη γενοκτονία. Τα μέτωπα που έχει ανοίξει  είναι πολλά και αυτό γίνεται σε μια χρονική περίοδο, που έχει διαρρήξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην προσπάθειά του να τα θέλει όλα δικά του, προκειμένου να ανασυστήσει την Οθωμανική  Αυτοκρατορία. Το μεγάλο όπλο κατά της Ευρώπης με πρωταρχικό στόχο την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Μουσουλμανικό στοιχείο των λαθρομεταναστών. Το ανησυχητικό και παράδοξο συνάμα είναι ότι σιωπά ο ΟΗΕ, το “Ειρηνικό “ ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και οι άλλες “φιλειρηνικές δυνάμεις, που αντιμάχονται μόνον τον Άσσαντ και τη Συρία και μερικές την Ελλάδα. Οι δολοφόνοι των Λαών ανέχονται την τουρκική πρόκληση γιατί εξυπηρετεί τα σχέδια των «Επικυρίαρχων»...

  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 


 

Οι Προφητείες επί των ημερών μας...

Υπάρχουν ΠΑΤΕΡΕΣ της Εκκλησίας,-ΑΣΚΗΤΕΣ, που εύχονται και προσεύχονται με γυμνά πόδια πάνω στην σκληρή γη της αμαρτίας και μας προτρέπουν να μην αποκάμουμε με αυτά, που μας συμβαίνουν γιατί είναι μεγαλύτερη αμαρτία να μην δεχτούμε τα δώρα, που ετοίμασε ο ΟΥΡΑΝΟΣ για την αδικημένη Ελλάδα. Αυτών των ασκητών τους λόγους

προσπαθούμε να μεταφέρουμε με την πτωχή γραφίδα μας. Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Πρέπει κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια , όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.

Κάποιοι με τα νέα εργαλεία τους βάλθηκαν να ξεθωριάσουν από την μνήμη της Ελληνικής ψυχής τον θρύλο του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ και μάλιστα στις σημερινές χρονικές γεωπολιτικές συγκυρίες, που βοούν ότι η Τουρκία διαλύεται και ο Ρώσος ετοιμάστηκε να απολαύσει θέα από την Επτάλοφο με διαστημική στρατηγική τεχνολογία, που την κατεβάζει εδώ και μήνες στην Μ. Ανατολή για να υποστηρίξει μία σύμμαχη χώρα. Η διπολική τακτική του Ερντογάν δεν πείθει για την αξιοπιστία της καμιά πλευρά.

Μαζί με τις γεωπολιτικές ανατροπές, πού ήδη σκάζουν μύτη και στη περιοχή των Βαλκανίων, θα χαλαστούν και αυτά, που προγράψανε για τον οικονομικό και κοινωνικό θάνατο της Ελλάδος από τα θηρία των τοκογλύφων. Μάλιστα το χάλασμα τους δεν θα κρατήσει ούτε μια «νύκτα» και ο αντίλογος το τι θα κάνουμε την ΠΟΛΗ συνεχίστηκε αμείωτος όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ένας επισκέπτης ρώτησε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ … -Γέροντα και να μας την δώσουν την Κωνσταντινούπολη. Τι θα την κάνουμε; Τότε ο Άγιος τον κοίταξε «απαξιωτικά» και του είπε… -Πω-Πω παιδάκι μου με εσένα δεν άντεχα να πάω μέχρι την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Λοιπόν τι θα κάνουμε στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ εμείς οι ξυπόλητοι , γυμνοί και πτωχοί από τα μνημόνια και τις προσωπικές μας αμαρτίες σημερινοί Νεοέλληνες; Έστω και έτσι είναι ΘΕΛΗΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ η γενιά μας να συμμετάσχει σε αυτό. Η Κωνσταντινούπολη θα παραδοθεί με το ζόρι από τους Τούρκους μετά το ξαφνικό κατέβασμα της Ρωσίας στα ΣΤΕΝΑ με σκοπό να προασπίσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της.

Είναι ΘΕΛΗΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της ΠΟΛΗΣ να εορτάζονται πλέον ΛΕΥΤΕΡΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΑ-ΡΩΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια