Header Ads

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023: Όλες οι εξελίξεις (Φ. 1848)

Η νέα κυβέρνηση και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης


Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ακολουθώντας πιστά την ιδρυτική της ανακοίνωση ότι θα υπηρετήσει την ανάγκη για ευρύτερη ειδησεογραφική ενημέρωση το αναγνωστικό της κοινό, δηλώνει «Παρούσα» στο μεγάλο γεγονός των διπλών βουλευτικών εκλογών της διεξαγωγής και των αποτελεσμάτων της Β΄ φάσης της εκλογικής αναμέτρησης του 2023. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε σε μεγάλη νικήτρια παίρνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 40,55% και εξασφαλίζοντας άνετα την αυτοδυναμία, που ζητούσε τόσο επίμονα ο Πρωθυπουργός των έργων Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα γνώρισε ακόμα μια ήττα, μειώνοντας ακόμη το ποσοστό του στο 17,84% και όπως φαίνεται στην Κουμουνδούρου θα υπάρξει προβληματισμός.

Τελικά η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική, αφού τα μικρά κόμματα πλην του Μέρα25 κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 3%, με τους «Σπαρτιάτες», την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, τη Νίκη του Δημητρίου Νατσιού και της Πλεύσης Ελευθερίς της Ζωής Κωνσταντοπούλου να κάνουν την έκπληξη.

Πιο συγκεκριμένα η Νέας Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη νέα Βουλή, έπειτα κι από τις επαναληπτικές εκλογές πήρε 158 έδρες και Αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Η παράταξη του Αλέξη Τσίπρα περιορίστηκε στις 48 έδρες με αρκετά ηχηρά ονόματα να μένουν εκτός κοινοβουλίου.

Σταθερό παρέμεινε το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη που με ποσοστό 11,85% θα έχει 32 βουλευτές στη νέα Βουλή, ενώ με μικρή άνοδο το ΚΚΕ έφτασε στο 7,69% και θα έχει 20 βουλευτές. Η Ελληνική Λύση αν και πιέστηκε ανήλθε στο 4,44% και έτσι θα έχει 12 έδρες ενώ εν τέλει τόσο το κόμμα ΝΙΚΗ, με 3,69% και 10 βουλευτές, όσο και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,17% και 8 έδρες, κατάφεραν να μπουν στη Βουλή. Δεν υπήρξε έκπληξη από το κόμμα «Σπαρτιάτες», καθώς συγκέντρωσε έχοντας πίσω από το παραβάν πλάτες το 4,64% σε υπολογίσημη δύναμη εξασφαλίζοντας 12 έδρες.

Τη Δευτέρα, χωρίς καθυστερήσεις οι διαδικασίες προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς, αφού παραδόθηκε αυθημερόν η εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως έδειξαν τα πράγματα ο παραλήπτης της εντολής ήταν έτοιμος να παραλάβει τη σκυτάλη και να προχωρήσει στην ορκομωσία της νέας Κυβέρνησης, που έγινε την Τρίτης στις 13:00, ενώ χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο Πρωθυπουργός έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές στους συνεργάτες του. Όλοι σήκωσαν τα μανίκια τους και ο χορός της εργασίας βαδίζει φουλ προς την ολοκλήρωση των υπεσχημένων… Καλή συνέχεια!...

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια