Header Ads

Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ (Φ. 1851)

ΥΠΕΞ για τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Η Ελλάδα υποκλίνεται στη μνήμη των πεσόντων αδελφών. Η Προδοσία που εξυφάνθηκε από - υποτίθεται - συμμάχους της Ελλάδας τον Ιούλιο του 1974 με στόχο το διαμελισμό της Μεγαλονήσου κρατάει ακόμα, αν και έχουν παρέλθει
49 ολόκληρα χρόνια. Οι αποφάσεις του ΟΗΕ αποδεικνύονται ατελέσφορες, αφού δεν υπάρχει πραγματική βούληση να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας για την απάνθρωπη εισβολή και κατοχή του 38% της νήσου. Οι λεγόμενες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης δεν πείθουν όσο οι δυνάμεις τοποτήρησης του ΟΗΕ κάνουν τα στραβά μάτια ακόμη και στις παρεμβάσεις της Τουρκίας στην περίκλειστη τραγική πόλη της Αμμοχώστου

 

 

Κύπρος υποχωρεί στις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» μετά από πιέσεις των άσπονδων φίλων μας, τόσο ανοίγει η όρεξη του «Αρπακτικού» που λέγεται Τουρκία. Οι ένοχοι από όλες τις πλευρές δεν ενοχλήθηκαν όσο έπρεπε από την Ελληνική και την Κυπριακή Πολιτεία…
Ανακοίνωση για την 49η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι για την Ελλάδα, η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος αποτελεί  κορυφαία εθνική προτεραιότητα.
Ανακοίνωση για την 49η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι για την Ελλάδα, η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα.
«Σήμερα συμπληρώνονται 49 χρόνια από την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, η ο- ποία  προκάλεσε τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Κύπρου και το συνεχιζόμενο δράμα χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:
«Η Ελλάδα υποκλίνεται στη μνήμη των πεσόντων αδελφών και εκφράζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους Κύπριους και Ελλαδίτες που υπερασπίστηκαν με γενναιότητα τη Μεγαλόνησο. Σχεδόν μισό αιώνα μετά, το Κυπριακό εξακολουθεί να παραμένει ένα διεθνές ζήτημα  παράνομης εισβολής και κατοχής, κατά παράβαση των θεμελιωδών αρχών του Καταστατικού Χάρτη  των Ηνωμένων Εθνών, όπως συμβαίνει και με τη συνεχιζόμενη εδώ και ενάμιση χρόνο ρωσική  εισβολή στην Ουκρανία.
Για την Ελλάδα, η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα. Σε  συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, εργαζόμαστε συστηματικά για τη δημιουργία των  προϋποθέσεων εκείνων που θα επιτρέψουν την εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης.
Μίας λύσης, η οποία, θα λαμβάνει υπόψη της την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους-μέλους της  Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα την απαλλάσσει από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και των  επεμβατικών δικαιωμάτων. Μιας λύσης Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Δεν πρόκειται να γίνει  αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων επί του εδάφους και δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για σενάριο “δύο κρατών”. Στον δίκαιο αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού, η Ελλάδα θα είναι πάντοτε και με συνέπεια αρωγός και συμπαραστάτης».
 Newsroom
 

 

Αμμόχωστος: Εικόνες μέσα από την πόλη φάντασμα 45 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή 

Σύνταξη ΙΝ 30 Αυγούστου 2019,18:18
 


Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια έρχονται στο «φως» φωτογραφίες από το παραλιακό μέτωπο  της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια έρχονται στο «φως» φωτογραφίες από το παραλιακό μέτωπο  της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Ο φωτογράφος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων μαζί  με μια ομάδα Αμμοχωστιανών, επιβιβάστηκε σε ένα καΐκι που έκανε την διαδρομή από το λιμάνι της  Αμμοχώστου κατά μήκος της ακτογραμμής της πόλης και την κατέγραψε με τον φακό της. Τόσο το  βίντεο όσα και οι φωτογραφίες είναι ανατριχιαστικές. Σε ορισμένες εικόνες μάλιστα, διακρίνονται η  ανέγερση νέων οικοδομών, κατασκευαστικοί γερανοί και ξαπλώστρες με ομπρέλες σε οργανωμένη  πλαζ, με φόντο τα ερειπωμένα κτίρια. Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου άνοιξε για περίπου 40  Τούρκους και τουρκοκύπριους δημοσιογράφους χθες, ύστερα από πρόσκληση του «υπουργού  Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι «θα έρθουν και πάλι  στα Βαρώσια οι διάσημοι του κόσμου και θα ζωντανέψει».
Στις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους τ/κ ΜΜΕ φαίνονται οι χορταριασμένοι δρόμοι, τα εγκαταλελειμμένα κτήρια και τα σπασμένα τζάμια σε βιτρίνες καταστημάτων, ενώ η  φθορά του χρόνου είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.


Ανοίγει σήμερα Πέμπτη το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ανακοίνωσε  ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρόντος του λεγόμενου πρωθυπουργού, Ερσίν Τατάρ,  στην Άγκυρα. Στην Ελλάδα ούτε μία διαμαρτυρία δεν είδαμε ακόμα, ούτε μία συγκέντρωση κατακραυγής για τους ενόχους. Χάσαμε την ψυχή μας; Χάσαμε την ελληνικότητα εξαιτίας της  καθημαγμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Δεν υπάρχουν σχόλια