Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1849)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 


 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟ

 

Κόρινθος, 3 Ιουλίου 2023

Σχετικά με δημόσια αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δημοτικού συμβούλου κ.Παναγιώτη Λαμπρινού αναφορικά με την τοποθέτηση της Αντιδημάρχου κ.Μαρίνας Ραντίτσα στην Μουσική Βραδιά που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Άσσου στις 30 Ιουνίου, και προκειμένου να μην δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην  αλήθεια, η Αντιδήμαρχος δηλώνει τα εξής:

«Το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, συζήτησε στην συνεδρίαση του στις 19 Ιουνίου 2023 το αίτημα  του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για συμμετοχή του δήμου Κορινθίων στην διοργάνωση της  Μουσικής βραδιάς του δημοτικού σχολείου Άσσου. Το συμβούλιο υπερψήφισε το αίτημα συμμετοχής  και ως εκ τούτου δεν προκύπτει καμία ανακρίβεια στα όσα ειπώθηκαν το βράδυ της  εκδήλωσης. Η διεκπεραίωση του αιτήματος είναι σε εξέλιξη συνεπώς ως αντιδήμαρχος και ως  αυτοδιοικητικός επι σειρά ετών και γνωρίζω καλά τι λέω και δεν λέω ψέματα στους συμπολίτες μου.»

  Το Σοφικό αποκτά καινούργια πλατεία και νέα παιδική  χαρά – Τελικές υπογραφές σήμερα από τον Δήμαρχο Κορινθίων

 

Την υπογραφή που ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως για την υλοποίηση ενός έργου σημαντικού για την κοινότητα Σοφικού, την δημιουργία νέας πλατείας και νέας παιδικής χαράς, έβαλε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Υπεγράφη το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου και αφού προηγήθηκε η λύση των δεκάδων ζητημάτων που προέκυψαν στην διαδικασία.

«Κανένα εμπόδιο δεν στάθηκε ικανό να ακυρώσει το έργο που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του Σοφικού, μικροί και μεγάλοι. Δεσμεύτηκα προσωπικά για την υλοποίηση του, θυμάστε την περιπέτεια που υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο με την ψηφοφορία και την υπερψήφιση της αγοράς, και κατόρθωσα μαζί με τους συνεργάτες μου σήμερα να υπογράφουμε το συμφωνητικό. Η παιδική χαρά θα γίνει. Η καινούργια πλατεία θα γίνει να μην έχει κανένας αμφιβολία» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με το πέρας της διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε την Νικολέτα Γιάννου και τον Γρηγόρη Ρωτίδη για την βοήθειά τους στην διαδικασία ολοκλήρωσης της αγοράς.

Πλέον τον λόγο έχει η τεχνική υπηρεσία για την υλοποίηση του έργου  το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

 

Δέσμευση Σταυρέλη για Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής


Την 16η προγραμματική δέσμευση που αφορά την ίδρυση
πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στην Κόρινθο κατέθεσε ο Νίκος Σταυρέλης.
Όπως αναφέρει θα είναι ένα πάρκο “που θα υποδέχεται σχολεία και τους μικρούς μας φίλους με στόχο την  θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και ψυχαγωγία των  μαθητών σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής  Ασφάλειας, με εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και  σύγχρονο εξοπλισμό (ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια κ.ά.).
Η κατασκευή του πάρκου θα γίνει σε δημοτική έκταση  περίπου 5 στρεμμάτων στην περιοχή της Μπαθαρίστρας ή  Ποσειδωνίας ή σε ενοικιαζόμενη ιδιωτική έκταση.
Στο σύνολο της έκτασης θα προβλέπονται:
► Δρόμοι με διαγραμμίσεις, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών,
σηματοδότες
► Κτίριο εμβαδού 60 τ.μ. με αίθουσα διαλέξεων για τη θεωρητική διδασκαλία, προβολή εικόνων και σύντομων ταινιών
► Χώρος επιτραπέζιων παιχνιδιών
► Μικρό υπαίθριο θέατρο για πραγματοποίηση εκδηλώσεων χορών, χορωδιών, θεατρικών παραστάσεων
► Λειτουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού
 

(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)

Εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης (4 μήνες)
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σύστασης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας (2 μήνες)
Κατασκευή του έργου (δημοπράτηση, έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού, σύμβαση, χρόνος  κατασκευής (1,5 έτος) 

Παράδοση του Πάρκου προς χρήση  στους πολίτες (2 περίου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής)

 

 ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τη φετινή περίοδο (ανομβρία, έντονη διακύμανση θερμοκρασίας, έντονες και άκαιρες καθημερινές  βροχοπτώσεις και υψηλή σχετική υγρασία κατά την  περίοδο της ανθοφορίας) είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη  είωση της καρπόδεσης στις αγροτικές καλλιέργειες  (οπωροφόρα, πυρηνόκαρπα, κ.ά.) σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Σικυωνίων.

Ενόψει του σοβαρού αυτού ζητήματος και του ορατού  κινδύνου οι παραγωγοί να υποστούν σημαντική απώλεια  του εισοδήματός τους, σας προσκαλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Μειωμένη καρπόδεση καλλιεργειών λόγων δυσμενών καιρικών συνθηκών - Καταστροφές στην αγροτικών παραγωγή λόγω καιρικών  φαινομένων: Εκτιμήσεις Διεκδικήσεις Αποζημιώσεις», που  διοργανώνει ο Δήμος Σικυωνίων, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου. Η παρουσία  σας κρίνεται απαραίτητη.

  

Επιστολή Δήμου Νεμέας για την ενίσχυση Αμπελοκαλλιεργητών


ΝΕΜΕΑ 5/7/202
Αξιότιμοι κύριοι,
Η καλλιέργεια του Αμπελιού, της Κορινθιακής σταφίδας,  των Επιτραπέζιων σταφυλιών και της Ελιάς  αποτελούν  δυναμικές καλλιέργειες ,σημαντικές για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νεμέας και για τους  Παραγωγούς είναι η κύρια πηγή εισοδημάτων τους. Τη φετινή καλλιεργητική περίοδο μετά από έναν ήπιο  Χειμώνα  επικράτησε από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούνιο  ένας συνδυασμός παρατεταμένων βροχοπτώσεων, υψηλή  ατμοσφαιρι- κή υγρασία και χαμηλές για την εποχή  θερμοκρασίες . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να  δημιουργηθούν ιδανικές συνθήκες για την επιδρομή  κυρίως περονόσπορου αλλά και άλλων ασθενειών σε όλα τα αμπελοειδή. Ο περονόσπορος πολλαπλασιάζεται μέρα  με τη μέρα και προκαλεί καταστροφή στα αμπέλια. 

Οι παραγωγοί από τη πλευρά τους κάνουν συνεχείς  ψεκασμούς (επιβαρύνοντας το κόστος παραγωγής) χωρίς  θετικά αποτελέσματα καθώς τα καιρικά φαινόμενα  βρίσκονται με το μέρος των ασθενειών. Κρούουμε τον  κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη μεγάλη καταστροφή  με σοβαρές συνέπειες στη παραγωγή οίνου, σταφίδας και  εξαγωγής επιτραπέζιων σταφυλιών.
Αν αναλογιστούμε το ήδη αυξημένο κόστος παραγωγής, με  τις επιπλέον επεμβάσεις που οφείλουν να κάνουν οι  παραγωγοί για να κρατήσουν σε παραγωγική κατάσταση  τις καλλιέργειές τους και το χρονικό διάστημα που  απαιτείται μέχρι την ολοκλήρωση των καλλιεργειών και τη  συγκομιδή του προϊόντος, αντιλαμβανόμαστε  όλοι μας την αβεβαιότητα και την ανησυχία που επικρατεί στη τάξη  των παραγωγών.
Όσον αφορά τους ελαιώνες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νεμέας λόγω της έντονης ανομβρίας των δυο  προηγουμένων ετών επικρατεί ολική ακαρπία με συνέπεια  να μην έχουμε προσδοκίες για εισόδημα. Οι παραγωγοί  έρχονται σε απόγνωση καθώς όλες αυτές οι καταστροφές  δε καλύπτονται από το κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
Κύριε προϊστάμενε της ΔΑΟΚ, ευελπιστούμε στην βοήθειά  σας και σας ζητούμε να προβείτε στις απαραίτητες  ενέργειες ώστε οι καταστροφές να καλυφθούν από το  μηχανισμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και το ταμείο κλιματικής αλλαγής.
Η χώρα μας θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα και στοχευμένα  ώστε να βρεθούν οι πόροι για τη κάλυψη των  καταστροφών. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι υπήρξε  επιδρομή περονόσπορου σε όλη τη χώρα ,όπως και στο  δήμο Νεμέας και τα αποτελέσματα θα είναι σε λίγο ευδιάκριτα όχι μόνο στους αγρότες αλλά και στις τοπικές  οικονομίες και στην οικονομία της χώρας γενικότερα.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και ζώντας την απόγνωση των παραγωγών, θα θέλαμε να εξετάσετε άμεσα  ο πρόβλημα και τις δυνατότητες επίλυσής του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
ΜΑΖΟΣ ΗΛΙΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια