Header Ads

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Έκθεση «𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚰𝚨 𝚷𝚬𝚲𝚶𝚷𝚶𝚴𝚴𝚮𝚺𝚶𝚺 𝟐𝟎𝟐𝟑» (Φ. 1848)

 


 Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) συμμετείχε στην Εκθεσιακή Δραστηριότητα, «𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚰𝚨 𝚷𝚬𝚲𝚶𝚷𝚶𝚴𝚴𝚮𝚺𝚶𝚺 𝟐𝟎𝟐𝟑», η οποία πραγματοποιήθηκε (𝟏𝟓-𝟏𝟖 𝚰𝚶𝚼𝚴𝚰𝚶𝚼 𝟐𝟎𝟐𝟑), στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου (Πλατεία Φλοίσβου) στο κέντρο της Κορίνθου.

Η έκθεση  «𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚰𝚨 𝚷𝚬𝚲𝚶𝚷𝚶𝚴𝚴𝚮𝚺𝚶𝚺 𝟐𝟎𝟐𝟑», τέλεσε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και άλλων φορέων.

Πρόκειται για ένα θεσμό, που δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια μετά από πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Ηλείας, με σαφή στόχο την Περιφερειακή διάσταση του Εκθεσιακού θεσμού και την ανάδειξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών των περιοχών μας.

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών  Προγραμμάτων (ΔΕΠ) με το περίπτερό της, είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τους επιχειρηματίες που προέρχονται από τους χώρους των τροφίμων και ποτών, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, της ενέργειας, του τουρισμού και των υπηρεσιών για την νέα προγραμματική περίοδο του «Ανταγωνιστικότητα 2021 – 2027».

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, της ΔΕΠ και του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι:  «Η έκθεση αυτή που έχει εδραιωθεί ως εξαιρετική και πλουραλιστική διοργάνωση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την στήριξη και ανάδειξη της περιφερειακής επιχειρηματικότητας. Η στήριξη του συνόλου των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου στον θεσμό αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη, θέτοντας τα θεμέλια για μια συνεχή ανοδική πορεία προβάλλοντας κυρίως τις νέες επιχειρήσεις, την καινοτομία αλλά και την εξωστρέφεια. Στα πλαίσια αυτά, χαιρετίζουμε την διοργάνωση, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία της και θα συνεισφέρουμε σε απόλυτο βαθμό για αυτήν»».

Μεταξύ άλλων, με την ιδιότητα του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ, αναφέρθηκε συνοπτικά, στα αποτελέσματα στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς είναι ο φορέας που έχει ως αρμοδιότητα την διαχείριση Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καλύπτει επιχειρησιακά το σύνολο της επικράτειας.

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2023


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΦΕΠΑΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΛΚΟ

 

Το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κο Δημήτρη Σκάλκο συνάντησε χθες 21/06/23 ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας,  στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.        

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία των δύο (2) Δεσμών Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜΜΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1 δις ευρώ. Η πορεία των υποβολών στις παραπάνω δράσεις προχωρά εύρυθμα, έχουν υποβληθεί συνολικά έως τώρα 7.599 αιτήσεις με αιτούμενη δημόσια χρηματοδότηση 736.857.903,66 €, ενώ σύντομα θα εκκινήσουν και οι αξιολογήσεις των αιτήσεων, καθώς οι εν λόγω δράσεις είναι FiFo (First In-First Out), γεγονός που μειώνει  σημαντικά τον χρόνο ένταξης, άρα και την λήψη χρηματοδότησης, διευκολύνοντας αισθητά τις επιχειρήσεις.

Ο κος Σκάλκος και ο κος Μαρλαφέκας εξέφρασαν την πρόθεση και τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και ΕΦΕΠΑΕ θα συνεχιστεί και στην Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027 με στόχο να αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως προς την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την οικονομία της χώρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια