Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1848)


 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Παραχωρήθηκαν τα μπαζώματα Αγίου Νικολάου ΕΠΙΣΗΜΑ στο δήμο Κορινθίων

Βασίλης Νανόπουλος: Η Κόρινθος στρέφει ξανά το μέτωπο στην θάλασσα - Μια ακόμα ΔΕΣΜΕΥΣΗ που έγινε ΠΡΑΞΗ!

«Το όνειρο των Κορινθίων υλοποιείται. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα έγινε από την δημοτική μας αρχή! Με πολλή δουλειά, στόχευση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος! Δεσμευτήκαμε να στρέψουμε το βλέμμα της πόλης στην θάλασσα και υλοποιούμε την δέσμευση μας αυτή με συνέπεια! Ομόφωνα η ΕΤΑΔ την Πέμπτη αποφάσισε την παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου στο Δήμο Κορινθίων! Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος διότι ξεκινάμε το αμέσως επόμενο βήμα, εκείνο της αξιοποίησης μιας τεράστιας έκτασης 55 στρεμμάτων, η οποία αλλάζει την φυσιογνωμία της πόλης, δίνει νέα ταυτότητα στην περιοχή, έναν πολυχώρο αναψυχής, ξεκούρασης και δραστηριοτήτων σε κατοίκους και επισκέπτες.»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος από τον χώρο των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου, συνοδευόμενος από την ομάδα που εργάστηκε για το αποτέλεσμα ,ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί σήμερα, την είδηση που οι Κορίνθιοι ανέμεναν για δεκαετίες! Την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο προς αξιοποίηση! Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη την παραχώρηση στο δήμο Κορινθίων, είχε προηγηθεί την Δευτέρα, ανάλογη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί απέδωσαν καρπούς η προσπάθεια και η δουλειά που κάναμε τα 3 τελευταία χρόνια. Από την αρχή της θητείας μου έθεσα την παραχώρηση των μπαζωμάτων ως στόχο θητείας. Τα καταφέραμε! Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί χωρίς εξαιρετική δουλειά των δυο ειδικών συνεργατών μου, της δικηγόρου Έρρικας Καραμαλίκη και του Πολιτικού Μηχανικού Κώστα Παπασταμόπουλου , τους ευχαριστώ θερμά!


Ευχαριστώ θερμά επίσης για την πολύτιμη βοήθεια του στην εξέλιξη της διαδικασίας τον τ.Υπουργό Χρίστο Δήμα αλλά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δυο φορές χρειάστηκε να παρέμβω στον πρωθυπουργό προκειμένου να απεμπλακεί η διαδικασία και η ανταπόκριση ήταν άμεση.


Ευχαριστώ ακόμα τις υπηρεσίες του δήμου, την πολεοδομία και τις τεχνικές υπηρεσίες για τις δικές τους σημαντικές ενέργειες. Κατορθώσαμε όλοι μαζί έναν άθλο!

Ότι για πλέον των 30 ετών εκκρεμούσε, λύθηκε από την δημοτική μας αρχή σε 3 χρόνια!

Ξεκινούμε σήμερα έναν νέο αγώνα, αυτόν της αξιοποίησης!»


Τον δήμαρχο συνόδευαν στην έναρξη εργασιών καθαρισμού της περιοχής, σημειώνοντας την αξία της εξέλιξης, οι ειδικοί συνεργάτες Έρρικα Καραμαλίκη και Κώστας Παπασταμόπουλος, Οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Κωνσταντίνα Κόλλια και Γιώργος Πούρος, οι πρόεδροι δημοτικού λιμενικού ταμείου και Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Λαζόπουλος και Βασίλης Γεώργαρης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Τουρισμού Δημήτρης Μπίτζιος και Τιμολέων Πιέτρης, στελέχη της παράταξης του δημάρχου Παναγιώτης Σακελλαράκης και Μαρία Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου Αντώνης Κυριαζής.

Η δημοτική αρχή ολοκλήρωσε με εξαιρετική επιτυχία την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019, προσπερνόντας σκόπελους διαδικασιών και λύνοντας Γόρδιους διοικητικούς δεσμούς. Με αποτελεσματική διοίκηση, κόντρα σε ιδεολογήματα και αμφισβητήσεις για το αποτέλεσμα έδειξε και απέδειξε πως δεν διαθέτει μόνο όραμα και σχεδιασμό για την δήμο κορινθίων αλλά και ικανότητα υλοποίησης.

Η αξιοποίηση των 55 στρεμμάτων στον Άγιο Νικόλαο, η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου έως και το Λουτράκι και η ανάπλαση στην είσοδο της πόλης και τον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ είναι 3 έργα «σταθμοί» για τον δήμο Κορινθίων, έργα που δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται από την παρούσα δημοτική αρχή, έργα που αλλάζουν την φυσιογνωμία της πόλης, στρέφουν την Κόρινθο στην θάλασσα και ουσιαστικά αναδεικνύουν το τεράστιο παραλιακό της μέτωπο αποδίδοντας το στους κατοίκους και επισκέπτες της. Αυτό είναι το χρέος μας!

Η ανακοίνωση της παραχώρησης των μπαζωμάτων συνοδεύτηκε από 2 ακόμα σημαντικές ειδήσεις. Ο Πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Λαζόπουλος ανακοίνωσε την χωροθέτηση της χερσαίας ζώνης και την ανάθεση σε εταιρία, εκπρόσωποι της οποίας παρίσταντο, της δημιουργίας Μαρίνας ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Κυριαζής γνωστοποίησε το έγγραφο παραχώρησης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο στρατόπεδο Κεγχρεών για την τοποθέτηση της μονάδας αφαλάτωσης.Post του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την παραίτηση του κ.Βαγγέλη Παπαιωάννου από την αντιδημαρχία Πρασίνου και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

 

Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος

Όρους και εκβιασμούς εγώ δεν δέχομαι …

 


Σχετικά με την παραίτηση του αντιδημάρχου Βαγγέλη Παπαιωάννου έχω να δηλώσω τα εξής. Ο τ. αντιδήμαρχος δεν ανήκε στην Συμμαχία Πολιτών, εξελέγη με αντίπαλη παράταξη .Παραιτήθηκε 3 εργάσιμες ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του από την Έμμισθη αντιδημαρχία. Η άρνησή μου να δεχθώ όρο αποκλεισμού άλλου αντιδημάρχου και άλλα μυθεύματα ήταν γνωστή μήνες πριν .

Με προσεχή απόφασή μου θα οριστεί ο νέος αντιδήμαρχος
Γενικότερα για τις πρόσφατες παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων που δεν ανήκαν στο συνδυασμό μου και είχαν θέσεις ευθύνης ταιριάζει η φράση , ήθελαν τη θέση και το μισθό τους - ήθελα την ψήφο τους για να λειτουργήσει ο δήμος με απλή αναλογική. Η συμφωνία έληξε.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου οι Κορίνθιοι έχουν να επιλέξουν να διοικήσει στην επόμενη 5ετια το δήμο ο σημερινός δήμαρχος με την ανανεωμένη ομάδα του για να ολοκληρώσει το έργο του , είτε να διαφεντεύει το δήμο η αυτοαποκαλούμενη ομάδα των πουράτων, σκαφάτων, παραγονταρέων.

Όρους και εκβιασμούς εγώ δεν δέχομαι .
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Το περίπτερο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης τα είχε όλα!


Το τετραήμερο 15 – 18 Ιουνίου όπου πραγματοποιήθηκε η έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2023» στο Λιμάνι της Κορίνθου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συμμετείχε με δικό του περίπτερο.

Το περίπτερό μας τα είχε όλα. Χρωματιστά banners και μακέτα με ομορφιές του τόπου μας, βίντεο με τουριστική θεματική που προβάλλονταν σε οθόνη, φυλλάδια που διαφήμιζαν τόσο τον Δήμο όσο και το επερχόμενο φεστιβάλ «Αριστοναύτες 2023» κ.ά.

Η ομιλία του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Α. Λόντου


Τη δεύτερη μέρα της έκθεσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λόντος είχε την ευκαιρία να κάνει παρουσίαση με θέμα «Τουρισμός στην Κορινθία – Προκλήσεις και προοπτικές» σε ένα κοινό αποτελούμενο από επισκέπτες, αντιδημάρχους και μέλη των τοπικών αυτοδιοικήσεων Κορινθίας.

Τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, οι συνεργασίες που έχουμε κατορθώσει να εδραιώσουμε στην πορεία των χρόνων και οι δράσεις που αναδεικνύουν το τουριστικό μας προϊόν ήταν μόνο μερικά από τα σημεία της παρουσίασης.


Κοσμοσυρροή από επισκέπτες και πολιτικά πρόσωπα

Μικρά παιδιά με τους γονείς, παρέες, φίλοι και εκθέτες από Ελλάδα και εξωτερικό πέρασαν από το περίπτερό μας και ρώτησαν για την περιοχή, τις ορεινές διαδρομές, τις παραλίες, τα αγροτικά προϊόντα μας και πολλά ακόμη.

Την ίδια στιγμή, μας επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής τόσο από την Περιφέρεια, όσο και υποψήφιοι βουλευτές, με τους οποίους ο Δήμαρχός μας κ. Βλάσης Τσιώτος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ελίνα Μενούνου, Αναστάσιος Λόντος και Γιάννης Σκέρος συνομίλησαν κι έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες σε πολύ φιλικό κλίμα.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2023 6 - 9 Ιουλίου Ξυλόκαστρο και Ευρωστίνη

 

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες ετοιμάζεται για τη δεύτερη έκδοσή του και μας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο γεμάτο καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η αγαπημένη περιοχή μεταμορφώνεται μέσα από τον πολιτισμό και μας προσκαλεί να τη δούμε με διαφορετικό βλέμμα. Συναυλίες με τη διεθνούς φήμης μεσόφωνο Ελένη Βουδουράκη, αλλά και με την αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, δύο προβολές ταινιών ανιμέισον για όλη την οικογένεια, τρεις εικαστικές εκθέσεις, πέντε εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλους, ανοιχτές συζητήσεις στο Aristonautes Lab και θεματική βραδιά ποίησης, συγκροτούν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023, που για ακόμη μία χρονιά κινείται στους άξονες της αειφορίας, της τέχνης και της συνύπαρξης. Η φετινή θεματική, που διατρέχει όλες τις δράσεις, έχει τίτλο «Με το βλέμμα του θεατή», θέτοντας στο επίκεντρο τον ρόλο του κοινού, του αποδέκτη της τέχνης. Η διάρκεια του Φεστιβάλ θα είναι και πάλι τετραήμερη, από τις 6 έως και τις 9 Ιουλίου 2023.


Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Ηλίας Κατσούλης και το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο και υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που μετά την πολύ επιτυχημένη του έναρξη το περσινό καλοκαίρι, συνεχίζει να διεκδικεί τη θέση του δυναμικά στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας μας, χάρη στις πρωτότυπες και καινοτόμες δράσεις του. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις συνδυάζουν δημιουργικά διαφορετικές μορφές τέχνης, ενώ οι δράσεις απευθύνονται στους κατοίκους του Δήμου, που ξαναζούν την περιοχή τους μέσα από την τέχνη. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν λιγότερο γνωστές ομορφιές του Δήμου, αλλά και το πλούσιο ιστορικό υπόβαθρό της.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, δηλώνει για το φετινό φεστιβάλ: “Το Φεστιβάλ «ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ» γίνεται πολιτιστικός θεσμός. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης φιλοξενεί περήφανα μια τόσο σπουδαία και δυναμική δράση που στοχεύει στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και στην ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής μας ταυτότητας. Οι «ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ» δανείζονται το όνομά τους από την ιστορία των ναυτών της αρχαίας Πελλήνης (σημερινό χωριό «Ζούγρα»), οι οποίοι ξεκίνησαν από το αρχαίο λιμάνι μας για την Τρωική εκστρατεία. Το λιμάνι αυτό βρίσκεται στη σημερινή θέση του Συνοικισμού Ξυλοκάστρου και κατείχε εξέχουσα θέση για τις εμπορικές συναλλαγές της αρχαιότητας.


Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ θα τα έχει όλα. Το μεγάλο αυτό εύρος επιλογών αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια τεράστια καλλιτεχνική γιορτή που διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα και την άρτια οργάνωσή της και απευθύνεται τόσο στους κατοίκους, όσο τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. Καθιερώνοντας τέτοιες εξωστρεφείς εκδηλώσεις που γίνονται σταδιακά σήμα κατατεθέν του τόπου μας, αποσκοπούμε στην εξέλιξη του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας μας αλλά και στη διάδοση των ιστορικών οροσήμων του τόπου μας”.ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΥΩΝΙΩΝ

Πιστοποιήθηκε και παραδόθηκε άλλη μια νέα #παιδική_χαρά και την απολαμβάνουν οι μικροί μας φίλοι στον ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟ. Το #πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης, καθώς κ η κατασκευή νεων παιδικών χαρών βρίσκεται σε εξέλιξη από άκρη σε άκρη στο Δήμο.ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια