Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ-ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ (Φ. 1847)

 

"Σοκ και δέος" στην Άγκυρα με την Γαλλική αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί της Κύπρου-Οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί Τατάρ

 

 

Όπως αναφέρει o Παναγιώτης Νάστος στο 5 Apostagma.gr της 18.6.2023, οι τουρκοκύπριοι ακολουθούν την τακτική διαστρεύλωσης της αλήθειας της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα. Το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα είναι παντελώς παράνομο αφού αποκλείεται από το ιδρυτικό Σύνταγμα της Κύπρου η χωριστή ανεξαρτησία και συνεπώς κάθε περαιτέρω συζήτηση σταματάει εκεί, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το μόνο Διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος

Αναβρασμός και "πρεμούρα", από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη του ψευδοκράτους Τατάρ, για την Γαλλική βάση στη Κύπρο και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας μάλιστα ότι τα παραπάνω συνιστούν «καθαρές παραβιάσεις των ιδρυτικών συμφωνιών της Κύπρου», όπως προκύπτει από σχετικό άρθρο του Τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

«Η παραβίαση των συμφωνιών ίδρυσης, συμμαχίας και εγγύησης της Κύπρου του 1960 θέτει επίσης υπό αμφισβήτηση τις κυρίαρχες βρετανικές βάσεις στο νησί», λέει ο ο Τατάρ και συνεχίζει:

Ο Τατάρ επικαλείται τις συμφωνίες ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960

"Η δημιουργία βάσης της Γαλλίας στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου και ο οπλισμός του νότου από τις ΗΠΑ αποτελούν σαφείς παραβιάσεις των ιδρυτικών συμφωνιών της Κύπρου, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

Μιλώντας στο Anadolu, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση εξέφρασε τη δέσμευσή της για τις τρεις συμφωνίες «ίδρυσης, συμμαχίας και εγγυήσεων» που υπέγραψαν η Κύπρος, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα το 1960, όταν ιδρύθηκε η «Κυπριακή Δημοκρατία», για την παροχή διεθνούς νομιμότητας. Δηλώνοντας ότι ούτε η Γαλλία ούτε κανένα άλλο κράτος μπορεί να δημιουργήσει βάση ή να στείλει όπλα στο νησί χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, ο Τατάρ είπε:

«Η δημιουργία βάσης από τη Γαλλία στην ελληνοκυπριακή διοίκηση και ο οπλισμός της από τις ΗΠΑ συνιστούν σαφείς και ξεκάθαρες παραβιάσεις των ιδρυτικών συμφωνιών της Κύπρου». Ο Τατάρ είπε ότι οι συμφωνίες άμυνας και όπλων που υπέγραψαν χωριστά οι ΗΠΑ και η Γαλλία με την ελληνοκυπριακή διοίκηση και η ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ το 2004, παραβίαζαν όλες τις ιδρυτικές συμφωνίες του 1960.

Γιατί το ψευδοκράτος της ΤΔΒΚ στα κατεχόμενα είναι παντελώς παράνομο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 185 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από ιδρύσεώς της, αναφέρεται ρητά: "H Καθολική ή μερική ένωσις της Κύπρου μεθ' όιουδήποτε άλλου κράτους ή η χωριστή ανεξαρτησία ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ". Επίσης το άρθρο 182 του Συντάγματος αναφέρει "θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος δεν δύνανται να τροποποιθώσι δια μεταβολής, προσθήκης ή καταργήσεως". Κοινώς το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα είναι παντελώς παράνομο αφού αποκλείεται από το ιδρυτικό Σύνταγμα της Κύπρου η χωριστή ανεξαρτησία και συνεπώς κάθε συζήτηση για τα σχέδια του Ερντογάν και της Τουρκίας για δύο κράτη στο νησί σταματούν εκεί.

Κατά συνέπεια είναι παντελώς ανυπόστατος ο ισχυρισμός του Τατάρ ότι τάχα οι συμφωνίες άμυνας και πώλησης όπλων που υπέγραψαν χωριστά οι ΗΠΑ και η Γαλλία με την ελληνοκυπριακή διοίκηση και η ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ το 2004, παραβίαζαν όλες τις ιδρυτικές συμφωνίες του 1960, αφού το μόνο νόμιμο κράτος αναγνωρισμένο Διεθνώς είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και όχι το παράνομο ψευδοκράτος το οποίο δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος πλην της Τουρκίας που το δημιούργησε. 

Στην απέλπιδα προσπάθεια του ο Τατάρ επιχειρεί να θέσει και θέμα τάχα αμφισβήτησης των Βρετανικών κυρίαρχων βάσεων στο νησί, πράγμα το οποίο ουδόλως ισχύει.


Οι Πρέσπες παράγουν συνεχώς εγκλήματα κατά του ελληνισμού-Η Γερμανική Βουλή αναγνώρισε “μακεδονική” γλώσσα και πολιτισμό

 


Το διαχρονικό έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ, θα στοιχειώνει τον Μέγα Αλέξανδρο και το ελληνικό μακεδονικό βασίλειο του, το οποίο έφτασε τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι τον Υδάσπη ποταμό.

       Όπως αναφέρει το πάντα ενημερωμένο 5Apostagma.gr, την Πέμπτη το βράδυ, η γερμανική Βουλή επικύρωσε ψήφισμα που αναγνωρίζει κατηγορηματικά την “μακεδονική” γλώσσα, ταυτότητα και πολιτισμό, δήλωσε στη Deutsche Welle ο βουλευτής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Τόμας Χάκερ. Το ψήφισμα εισήχθη από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων.

“Με αυτό το ψήφισμα, η Bundestag θέλει να ενθαρρύνει τα Σκόπια να εφαρμόσουν τον συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιτεύχθηκε το καλοκαίρι του 2022”, εξηγεί ο Χάκερ. Πρόκειται για τη συμφωνία που αφορά την εισαγωγή των βουλγαρικών όρων στο σκοπιανό Σύνταγμα.

«Η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είναι πεπεισμένος ο Τ.Χάκερ.  Ο ίδιος τονίζει ότι η εφαρμογή του συμβιβασμού δεν απειλεί την “μακεδονική” γλώσσα, τον πολιτισμό και την ταυτότητα.  Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων χαρακτηρίζει την ετοιμότητα των Σκοπίων για ευρωατλαντική ένταξη ως άνευ προηγουμένου.

Οι Σκοπιανοί Σλάβοι γείτονες μας, θα κάνουν ακριβώς ότι ζητήσουν οι Βούλγαροι, οι οποίοι προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα, κάτι που δεν κάναμε εμείς ως χώρα. Η Ελλάδα, έχει απεμπολήσει ουσιαστικά το δικό της βέτο με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, λαμβάνοντας ως μοναδικό λάφυρο το όνομα “ Βόρεια Μακεδονία”, το οποίο ουσιαστικά έχουν καταργήσει οι Σκοπιανοί σε πολλά επίπεδα, (Γλώσσα, εθνότητα, ιστορία, οργανώσεις, εμπορικά προϊόντα κά).

Η Ελλάδα χωρίς να πάρει τίποτα από αυτά που της ανήκουν ιστορικά υπέγραψε την διαβόητη συμφωνία των Πρεσπών, επί ΣΥΡΙΑΖΑ – ΑΝΕΛ, αφήνοντας στους ανύπαρκτους ιστορικά Σκοπιανούς, την μακεδονική γλώσσα που ήταν η ελληνική, τον μακεδονικό πολιτισμό την ιστορία και πολλά άλλα.

Πρόκειται για μια συμφωνία που θα παράγει εγκλήματα για τον ελληνισμό τα επόμενα 50 χρόνια, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα, σε αντίθεση με τους Βούλγαρους, που απαιτούν και τελικά όπως φαίνεται θα λάβουν πολλά από αυτά που ζήτησαν, και με διόρθωση του σκοπιανού συντάγματος. Το διαχρονικό έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ, θα στοιχειώνει τον Μέγα Αλέξανδρο και το ελληνικό μακεδονικό βασίλειο του, το οποίο έφτασε τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι τον Υδάσπη ποταμό, ενώ τον μνημονεύουν εκατομμύρια πολίτες αυτών των περιοχών ακόμη και σήμερα τόσες χιλιάδες χρόνια μετά.   

Αυτό το εθνικό έγκλημα πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα και στις βουλευτικές εκλογές…

 


Στο ''κόκκινο'' οι σχέσεις Τουρκίας- Ελβετίας: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν και φώναζαν «σκοτώστε τον...»

 

 

Ο Ελβετός πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ

Newsroom Στο ''κόκκινο'' οι σχέσεις Ελβετίας- Τουρκίας μετά την διαδήλωση  των υποστηρικτών του PKK οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πορείας, κρέμασαν ένα ομοίωμα του Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια το έκαψαν.   Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ελβετός πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ, καθώς οι Τούρκοι σημειώνουν ότι σε όλο αυτό, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την ελβετική αστυνομία ώστε να σταματήσει τους διαδηλωτές.

Όπως αναφέρει το TGRT HABER: «Οπαδοί της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK  στην Ελβετία συγκεκριμένα στη Ζυρίχη στόχευσαν εναντίον της Τουρκίας και τον πρόεδρο του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Έκαψαν την τουρκική σημαία όπως και ομοίωμα του Ερντογάν. Κρατούσαν πανό που έγραφε ᾽᾽σκοτώστε τον Ερντογάν᾽᾽.

Δεν υπήρξε αντίδραση της ελβετικής αστυνομίας. Υπήρξε σκληρή αντίδραση της Άγκυρας στην διαδήλωση των υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης. 

 

Επαναληπτικές Εκλογές 2023 - Σκέρτσος σε ΣΥΡΙΖΑ:

«Μονίμως ξεκούρδιστος, μονίμως σε λάθος τόνο»


Σκληρή απάντηση του Άκη Σκέρτσου στον ΣΥΡΙΖΑ

«Εκείνο που αποκαλύπτεται από την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλά ένας συνδυασμός πανικού και άγνοιας, καθώς αναφέρονται στο μεσοπρόθεσμο του 2021 (!!!) τη στιγμή που στο μεταξύ έχει αλλάξει ο κόσμος, τελείωσε η πανδημία, μεσολάβησε ένας πόλεμος, αντιμετωπίσαμε την ενεργειακή κρίση, πάμε για επενδυτική βαθμίδα. Μονίμως ξεκούρδιστος. Μονίμως σε λάθος τόνο» τόνισε ο εκπροσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκέρτσος συμβουλεύει τον ΣΥΡΙΖΑ «να διαβάσει τον Προϋπολογισμό του 2022, το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2022-2025, τον Προϋπολογισμό 2023, το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2023-2026 και μετά ευχαρίστως να συζητήσουμε, είμαστε πάντα στη διάθεσή του» και προσθέτει:  «Έως τότε, καλύτερα να μην εκτίθεται και ας μην εκθέτει το πόσο δύσκολη είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η εξοικείωση με την πραγματικότητα και την αποτύπωσή της σε αριθμούς».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια