Header Ads

Μητσοτάκης από Σαλαμίνα: "Είμαστε στην αρχή ενός θετικού κύκλου" (Φ. 1846)

 


Newsroom

«Ξέρετε ότι μια κεντρική μου δέσμευση είναι πολύ συγκεκριμένη: η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρέθηκε στην Σαλαμίνα

«Μας λένε “πώς θα πετύχετε τους καλύτερους μισθούς;”. Τους λέω, για να δούμε τι πετύχαμε την περασμένη τετραετία. Έβλεπα τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, πήγαμε από μέσο μισθό 1.050 ευρώ σε μέσο μισθό 1.200 ευρώ μέσα σε μία τετραετία. Θα φτάσουμε το μέσο μισθό στην πατρίδα μας στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ. Με περισσότερες επενδύσεις, με περισσότερες θέσεις εργασίας, με εργοδότες οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν καλύτερους μισθούς γιατί θα ψάχνουν εξειδικευμένο προσωπικό, όπως, παραδείγματος χάρη, γίνεται στο Πέραμα, από την άλλη πλευρά του περάσματος», είπε ακόμα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε ότι πήγε πριν από τις εκλογές και είδε τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να σφύζει πάλι από ζωή, με χαρούμενους εργαζόμενους οι οποίοι παίρνουν καλούς μισθούς και, επιτέλους, ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Και συνέχισε: «Η επόμενη, λοιπόν, τετραετία, φίλες και φίλοι, θα είναι η τετραετία στην οποία η χώρα μπορεί πραγματικά να κάνει το μεγάλο άλμα και να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και παθογένειες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν. Ξέρω ότι και σήμερα ακόμα δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Ξέρω ακόμα ότι υπάρχουν προβλήματα με την ακρίβεια. Η ακρίβεια στα τρόφιμα εξακολουθεί και επιμένει και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό. Αλλά αυτό το ζήτημα δεν λύνεται μόνο με ενισχύσεις τύπου Market Pass, λύνεται πρωτίστως με καλύτερους μισθούς και με περαιτέρω μείωση φόρων για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε βάθος τετραετίας, με αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί, διότι ο σκοπός μας είναι να στηρίξουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα την ελληνική οικογένεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά κρίσης και δεν είναι άλλο από το δημογραφικό.

 

«Εμείς θα στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και κυρίως την εργαζόμενη μάνα για να μπορεί πιο εύκολα να αποκτήσει παιδιά, αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζει τις υποχρεώσεις της ανατροφής των παιδιών μαζί με τους πατεράδες, οι οποίοι και αυτοί πρέπει να παίζουν ολοένα και περισσότερο ρόλο, μαζί με τη δυνατότητα να έχουν και μία επαγγελματική σταδιοδρομία και να μπορoύν περισσότερες γυναίκες να μπαίνουν στην αγορά εργασίας και να στηρίζουν το οικογενειακό εισόδημα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή πλειοψηφία, για να μην ξαναμπλέκουμε σε περιπέτειες και να μπορέσουμε από τις 26 Ιουνίου να σηκώσουμε τα μανίκια, να συνεχίσουμε τη δουλειά, να δουλεύουμε για την καθεμία για τον καθένα ξεχωριστά, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες.

Αυτό τελικά ήταν και το μεγάλο μήνυμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Επιβραβεύτηκε μία κυβέρνηση η οποία έδωσε έμφαση στην αποτελεσματικότητα, η οποία κατάλαβε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα και στη συνεργασία που είχαμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κοιτάξαμε ποτέ τι ψήφιζαν οι Δήμαρχοι. Ποτέ.

Όποιος Δήμαρχος χρειαζόταν τη στήριξη του κράτους την είχε, γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε αρωγοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί τα προβλήματα τελικά δεν έχουν χρώμα.

Και για την επόμενη μέρα ένα πράγμα μπορώ να σας εγγυηθώ: εφόσον οι πολίτες με εμπιστευτούν και πάλι θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και χρέος μου είναι και πάλι να ενώσω την ελληνική κοινωνία.

Εμείς δεν επενδύσαμε ποτέ στο διχασμό, επενδύσαμε μόνο στην ενότητα. Θέλουμε η χώρα να προκόβει συνολικά και η χώρα θα προκόψει συνολικά με μια σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιο έμπειρη, πιο έτοιμη τώρα να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις.

Να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι και για τη Σαλαμίνα και για την εκλογική Περιφέρεια Β’ Πειραιά συνολικά και για όλη την Ελλάδα -και το πιστεύω αυτό που σας λέω- οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας.

Είμαστε στην αρχή ενός πολύ θετικού κύκλου για την πατρίδα μας, ενός κύκλου ευημερίας. Τονίζω, όμως, ευημερίας με λιγότερες ανισότητες. Ενός κύκλου που το κράτος θα μπορεί να επιστρέφει τον πλούτο τον οποίο η οικονομία δημιουργεί πίσω στην κοινωνία με ποιοτικές παροχές υγείας, παιδείας, ασφάλειας, αυτό το οποίο περιμένετε από το κράτος. Με ένα κράτος το οποίο θα είναι δίπλα σας σε κάθε δυσκολία και το οποίο θα στηρίζει τους πιο αδύναμους», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την επίσκεψή του στη Σαλαμίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε και από τη Δημοτική Ιχθυαγορά του νησιού, ενώ βρέθηκε και στον Σύλλογο Γονέων – Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Σαλαμίνας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συλλόγου, που λειτουργεί από το 1992, και συνομίλησε με παιδιά που απασχολούνται καθημερινά στον χώρο Ημερήσιας Φροντίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια