Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1845)

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

στον όμιλο των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

 

 

Μετά την ισοπαλία που παραχώρησε στον αγώνα της Κυριακής με σκορ 1-1 ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορινθίων στην Νέα Αρτάκη, που προηγείται στη βαθμολογία, αλλά με έναν  αγώνα περισσότερο, η Ομάδα της Κορίνθου, με Πρόεδρο τον Μεγαλοδικηγόρο και ποδοσφαιρικό παράγοντα, συμπολίτη μας εκ Βέλου, Αλέξη Κούγια, κλειδώνει την άνοδο και συμμετοχή της στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι  την Κυριακή 14 Μαΐου άρχισαν τα μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική της νέας σεζόν 2023-2024. Οι 53 πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι 3 δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των 7 ομάδων, από τις οποίες θα ανέβουν στη Γ’ Εθνική οι 3 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης σε κάθε όμιλο. Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν 7 αγωνιστικές. Μέχρι στιγμής από τον 4ο ¨Ομιλο έχουν εξασφαλίσει την άνοδο οι δύο πρώτες ομάδες, της Νέας Αρτάκης και του ΠΑΣ Κόρινθος, ενώ υπολείπονται οι τελευταίοι αγώνες έξι ομάδων, αφού η Ν. Αρτάκη έχει δώσει έναν αγώνα περισσότερο…

 

 

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ  1 – 1

Η «Μπάρτσα» του Κούγια σφράγισε την άνοδο!

 


 Κόρινθος, 46,2023 

O ΠΑΣ Κόρινθος παραχώρησε ισόπαλο αποτέλεσμα με σκορ  1-1 την Κυριακή, παίζοντας στην Κόρινθο, με την πρωτοπόρο ομάδα της Εύβοιας, Νέα Αρτάκη για την έκτη αγωνιστική ημέρα του έκτου ομίλου των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Ο Αγώνας ήταν θέμα γοήτρου και καθοριστικός για την ομάδα μας, αφού έπαιζε με την αήττητη ομάδα της Νέας Αρτάκης.

Σε μια γεμάτη θα λέγαμε εξέδρα από φιλάθλους και των δύο ομάδων, ο αγώνας ικανοποίησε τόσον από αγωνιστικής πλευράς όσο και από απόψεως αποτελέσματος, δείχνοντας μια κάποια ισοδυναμία των δύο πρωτοπόρων ομάδων. Η άνοδος και για τις δύο ομάδες έχει ήδη εξασφαλιστεί. Στον αγωνιστικό χώρο ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι που κύλησε κανονικά.

Η ομάδα της Εύβοιας άνοιξε πρώτη  το σκορ  στο 32′ όταν με τον Σεϊνταράσι έγραψε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Με το σκορ αυτό οι δυο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια όπου δόθηκαν ασφαλώς οι κατάλληλες οδηγίες. O ΠΑΣ Κόρινθος με την επάνοδο και συγκεκριμένα στο 61 λεπτό ισοφάρισε το ματς με ισχυρό σουτ του Χαρτσιά μέσα σε έξαλλο πανηγυρισμό των φιλάθλων της Κορινθίας.

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια των παικτών και των δύο ομάδων το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος το ίδιο ικανοποιώντας το φίλαθλο κοινό της εξέδρας που το επικρότησε, αφού το φινάλε της αναμέτρησης μεταξύ δύο ισχυρών ομάδων επισφράγισε την άνοδο και των δύο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιωταράς (Αθηνών) Σούζας (Ανατολικής Αττικής)-Κουρμαδιάς (Δωδεκανήσου)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μπαρμπολούτσι): Κούτσικος, Κυριαλάνης, Δημητρίου, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου, Etchegoyen, Ράπτης, Χαρτσιάς, Βράζιος, Μπιτσάκος, Σαχτσανίδης. (Τζαναβάρας, Γκούμας, Αμαραντίδης, Κουτσούμπελας, Σκούπας, Παναγιωτόπουλος, Ευθυμίου, Κυπαρίσσης, Μυργιώτης).

ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ (Γιάννης Καρβέλης): Ντουμάνης, Ζουλιώτης, Καρλατήρας, Τσούπρος, Στασινόπουλος, Σιαράπης, Ταυταρίδης, Ντελέκος, Χατζηστάμου, Σεϊνταράσι, Τόρα. (Ζουρμπουλής, Βρέττος, Κανάνι, Τρίκκας, Χαλιώτης, Κουτρόπουλος, Μεγάλος, Λούκας, Ρεπετσάς).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ  6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Κόρινθος-Αρτάκη 1-1,

Ελλοπιακός- Περαμαϊκός 2-0,

Απόλλων Ευπαλίου-Αίολος Καρπενησίου 6-1.

Ρεπό: Κορωνίς Κοιλάδας Αργολίδας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6η Αγων. 

Νέα Αρτάκη 16,

ΠΑΣ Κόρινθος 11,

Ελλοπιακός 9,
Περαμαϊκός 7,
Κορωνίς Κοιλάδας 4,
Απόλλων Ευπαλίου 4,
Αίολος Καρπενησίου 0.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η,11/6-5 μ.μ.): 

Απόλλων Ευπαλίου- ΠΑΣ Κόρινθος,
Αίολος Καρπενησίου-Ελλοπιακός,
Περαμαϊκός-Κορωνίς Κοιλάδας.
Ρεπό: Νέα Αρτάκη.

 

 

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ του Σεμπάστιαν Όφνερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ

 

4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 22:16

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, απέκλεισε με 3-0 σετ τον Αυστριακό (7-5, 6-3, 6-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Ο Ισπανός τενίστας νωρίτερα απέκλεισε με 3-0 σετ τον Λορέντζο Μουσέτι (6-3, 6-2, 6-2).

Μια… τιτανομαχία, με τον νικητή της αναμέτρησης Στέφανος Τσιτσιπάς – Κάρλος Αλκαράθ να αντιμετωπίζει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός τον νικητή του Νόβακ Τζόκοβιτς – Κάρεν Κατσάνοφ, με τον Σέρβο φυσικά να είναι το φαβορί. Στο αποψινό παιχνίδι ο Ελληνας τενίστας πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση και έφτασε σε μια εύκολη πρόκριση.

Ο Αυστριακός ξεκίνησε καλύτερα και πετυχαίνοντας μπρέικ στο πρώτο γκέιμ προηγήθηκε με 2-0 και λίγο αργότερα με 3-1, αλλά ο Στέφανος στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και στο 6ο γκέιμ πήρε πίσω το μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Στο 12ο γκέιμ ο συμπατριώτης μας έφτασε σε νέο μπρέικ και με 7-5 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8».

Στο δεύτερο σετ ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 3-2 και με μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ έφτασε στο 4-2. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με 6-3 έκανε το 2-0 στα σετ. Στο τρίτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός. Με τρία σερί μπρέικ έφτασε στο 5-0 και στη συνέχεια έφτασε στο 6-0, πανηγυρίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά.

 

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Η πρωταθλήτριά μας Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας στη Σλοβενία

 

 

31.5.2023 

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας, που φιλοξενείται στην πόλη Μπλεντ της Σλοβενίας.  Η προσπάθεια της Ελληνίδας κωπηλάτριας, ήταν συγκλονιστική, καθώς έδωσε «μάχη» για το χρυσό μετάλλιο με την Ρουμάνα, παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ιονέλα Κόσμιουκ. Μάλιστα, στα πρώτα 1000μ. της διαδρομής, η Αναστασιάδου είχε το προβάδισμα, όμως στο τελευταίο τμήμα της κούρσας, η Κόστιουκ απεδείχθη πιό δυνατή. Το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε η Τσέχα, Κριστίνα Νεουχόρτοβα.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Φράγκου κατέκτησε την τέταρτη θέση στον μικρό τελικό του σκιφ γυναικών, ενώ τα αδέλφια, Ζήσης και Δημήτρης Μπουκουβάλας, κατέλαβαν την τέταρτη θέση στο Γ’ τελικό της άνευ πηδαλιούχου.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια