Header Ads

Forbes: «Συνέντευξη του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα σε αφιέρωμα για την τεχνολογική εξέλιξη της Ελλάδας» (Φ. 1840)

 


2.5.2023

Αφιέρωμα στις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον ελλαδικό χώρο έκανε το παγκόσμιας εμβέλειας περιοδικό Forbes, με μία συνέντευξη στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα.

Ο ανταποκριτής του περιοδικού, Will Townsend, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα μπορεί διαχρονικά να είναι ξακουστή για την ομορφιά, την ιστορία και την λογοτεχνία της, αλλά όχι απαραίτητα για την τεχνολογία της, συγκριτικά με άλλα μέρη του κόσμου. «Αυτό, όμως, φαίνεται να αλλάζει γρήγορα σε πολλούς τομείς, όπως στο δίκτυο επόμενης γενιάς 5G, αλλά και σε έρευνες Metaverse», συνέχισε.

Στο αφιέρωμα του Forbes, o κ. Townsend αναφέρει: «Θέλω να μοιραστώ τις γνώσεις μου για να ρίξω περισσότερο φως στο τι κάνει η Ελλάδα για να εκτοξευθεί στην παγκόσμια τεχνολογική σκηνή.» Και συνεχίζει: «Για να μάθω περισσότερα, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με έναν υπουργό της ελληνικής Κυβέρνησης.»

Όσον αφορά τις επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία στην Ελλάδα, ο κ. Townsend τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε νέα τροχιά, εστιάζοντας στις επενδύσεις για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την επώαση του ψηφιακού μετασχηματισμού.»

Αναφερόμενος στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για Έρευνα και Καινοτομία, ο κ. Townsend είπε: «Ο τίτλος του κ. Χρίστου Δήμα αντικατοπτρίζει μια πολύ σημαντική αρμοδιότητα για τη χώρα, δεδομένων των προκλήσεων λόγω του πληθωρισμού, της ανεργίας και του συνεπακόλουθου στασιμοπληθωρισμού.»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Υφυπουργός περιέγραψε διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της κβαντικής πληροφορικής, της τεχνητής νοημοσύνης και του δικτύου επόμενης γενιάς, μεταξύ άλλων. Επίσης, έκανε λόγο για τα Κέντρα Ικανοτήτων που έχουν ιδρυθεί σε πολλές ελληνικές πόλεις, τις συμπράξεις με τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τη συμμετοχή των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Κλείνοντας, ο κ. Townsend ανέφερε: «Είμαι εντυπωσιασμένος από τις επενδύσεις της Ελλάδας στο 5G, το Metaverse και τις παρακείμενες τεχνολογικές πλατφόρμες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, κάνοντας το ίδιο και για την οικονομική της ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύνολο δυναμικών πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να αποδώσουν τεράστια οφέλη στο παρόν και στο μέλλον.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια