Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (Φ.1840)

 

 


 

Το διακύβευμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, είναι ισχυρό …

Αυτή η προεκλογική περίοδος οδηγεί τον κάθε σκεπτόμενο Έλληνα σε εγρήγορση με ζητούμενο την περιρρέουσα κατάσταση που βιώνουμε ως πολίτες και ως Έθνος. Χωρίς μεγάλη περίσκεψη η αποθηκευμένη μνήμη της τελευταίας οκταετίας μας θυμίζει την Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που από την αρχή την είχαμε βαπτίσει «παρά φύση ασέλγεια», που τελικά μας βγήκε μειοδοτική. Ξετίναξε τη μεσαία τάξη, έγραψε στα αζήτητα το μοναδικό  δημοψήφισμα των Ελλήνων κάνοντας το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, αποδέχτηκε ακόμη ένα επαχθές μνημόνιο της Τρόικα, που το πληρώνει ο «Κυρίαρχος Λαός», υπέγραψε την παραχώρηση Εθνικής Περιουσίας για 99 χρόνια στους δανειστές και … πάει λέγοντας με το εμπόριο ελπίδας.    

Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, παράλληλα με την εξουσία βρήκε τα ταμεία του κράτους σε κακό χάλι, τα Εθνικά μας σύνορα διάτρητα σε ξηρά και θάλασσα στο μεταναστευτικό, παρέλαβε εκατοντάδες χιλιάδες   λαθρομετανάστες που μας είχε στείλει ανενόχλητη η Τουρκία του Ερντογάν, ομοίως τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κατάσταση ομηρίας από τους αντιεξουσιαστές με το εμπόριο ελπίδας και ναρκωτικών και τις Ένοπλες Δυνάμεις αποδυναμωμένες σε όλα τα επίπεδα. Είχε παραλάβει κοντολογίς μια Ελλάδα ανυπόληπτη, χωρίς την από αιώνων Εθνική της ταυτότητα.

Φυσικό είναι μετά από τέσσερα περίπου χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία να δούμε τον δικό της απολογισμό έργου. Όταν οι πολίτες ερωτώμενοι από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων παίρνουν την απάντηση πως το κυβερνών κόμμα έχει το προβάδισμα νίκης χθες με 4 μονάδες διαφορά κατά μ.ο., σήμερα 6 μονάδες και συνεχώς βελτιώνεται ο αριθμός, δεν απαντούν τυχαία. Στα τέσσερα αυτά χρόνια είδαν να βελτιώνονται οι όροι της ζωής τους, παρά τις θεομηνίες τύπου πανδημίας και πολέμου στην Ουκρανία με διεθνή μοχλό πίεσης το ενεργειακό και την ακρίβεια το λαμβάνουν υπόψη τους στην απάντηση. Και δεν είναι μόνο αυτά, αλλά έχουν βεβαιωθεί πως ό,τι υποσχέθηκε προεκλογικά η Κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς το έκανε πράξη, θες στο φορολογικό, θες στο μισθολογικό και άλλα οικονομικά οφέλη, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έδωσε στις χαμηλότερες τάξεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ασφάλεια της Ελλάδας, την ντόπια παραγωγικότητα, ενώ τιθάσευσε ακόμα και το δύσκολο θέμα της ανεργίας και όχι μόνο.

Αν, ο μη γένοιτο, έλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, θα γκρεμίσει ό,τι έφτιαξε με όραμα ελπίδας η Νέα Δημοκρατία με θύματα τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αλλά θα κινδυνέψει το Ελληνικό κράτος από την οπισθοδρόμηση. Την προηγούμενη φορά που ήλθε στην εξουσία πήρε στο λαιμό του ο ΣΥΡΙΖΑ δύο κόμματα. Σε πρώτη φάση τους ΑΝΕΛ με τον Π. Καμμένο και σε δεύτερη φάση το ΠΑΣΟΚ, που το κανιβάλισε και από κόμμα εξουσία το έφερε στην Τρίτη θέση…Το διακύβευμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, είναι ισχυρό και σημαντικό για όλους μας…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια