Header Ads

ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα: Θα μείνετε στη μνήμη ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (Φ. 1843)

 Πηγή:  Σύνταξη ΙΝ  22 Μαΐου 2023,

«Καλύτερα οι κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν για τις επικίνδυνες θέσεις τους στα εθνικά θέματα, όπως ήταν οι 'Πρέσπες του Αιγαίου' και 'η θάλασσα δίχως σύνορα', για τα 'τοπικά νομίσματα' και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Με μία σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της Κουμουνδούρου.

«Οι πρωταθλητές του θράσους συνεχίζουν την ίδια τακτική, λες και δεν μεσολάβησε η λαϊκή ετυμηγορία», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στις αιχμές Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι «προοδευτικές δυνάμεις πανηγύριζαν περισσότερο για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ από τους Νεοδημοκράτες».

Πριν τις εκλογές, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «τους έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις, που όμως, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, τους ευνοούσαν σκανδαλωδώς εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ποιο είναι το βολικό κόμμα για να πετύχει τους στόχους του ο κ. Μητσοτάκης».

«Η ΝΔ ενισχύθηκε χάρις στον χρυσό χορηγό της»

Όπως σημειώνει, «η Νέα Δημοκρατία, ενώ αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, κυβέρνησε με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος αποδείχθηκε το περιτύλιγμα του παρακράτους των υποκλοπών και της εκτεταμένης διαφθοράς, αντί να καταρρεύσει, ενίσχυσε τα ποσοστά της, χάρις στον χρυσό χορηγό της».

Και τονίζει χαρακακτηριστικά για τον Αλέξη Τσίπρα: «Θα μείνετε στη μνήμη των προοδευτικών πολιτών ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Κοιταχτείτε στον καθρέφτη κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ»

Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται και σε μία σειρά από στρατηγικά λάθη που χρεώθηκε εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναδεικνύεται από τις πολιτικές αναλύσεις μετά την σοκαριστική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Καλύτερα οι κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν για τις επικίνδυνες θέσεις τους στα εθνικά θέματα, όπως ήταν οι ‘Πρέσπες του Αιγαίου’ και ‘η θάλασσα δίχως σύνορα’, για τα ‘τοπικά νομίσματα’ και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης», σημειώνει.

Και προσθέτει: «Κύριε Τσίπρα, ο πολιτικός σας κατήφορος είναι ανάλογος με τον εκλογικό σας κατήφορο.

»Ξύσατε τον πάτο του βαρελιού πάνω στην αγωνία της πολιτικής σας επιβίωσης, φτάνοντας στο σημείο να αγκαλιάσετε τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, να ξεπλύνετε την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή, εντάσσοντας στα ψηφοδέλτια τον Ευάγγελο Αντώναρο και απευθύνοντας προσκλητήριο μέχρι και στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψηφίσατε την τροπολογία, που απαγόρευε σε μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα».

«Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που συνεχίζει το διμέτωπο κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά του στις επόμενες εκλογές, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ο ελληνικός λαός έστειλε καθαρά τα μηνύματά του και καθείς εφ’ ω ετάχθη».

Και καταλήγει πως «σε αυτή τη νέα πορεία, αγκαλιάζουμε τις αγωνίες των πολιτών για να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στην αντιπολίτευση, πραγματικό ανάχωμα και αντίπαλος στη Νέα Δημοκρατία».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια