Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1843)

Συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο του Δήμου Κορινθίων

 



ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ      

Γραφείο Τύπου Δημάρχου

 

Κόρινθος, 18 Μαΐου  2023

Βασίλης Νανόπουλος: Στόχος όλων μας η ασφάλεια περιοχών και πολιτών, η προστασία των δασών

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαΐου 2023,  υπό τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Καρσιώτη το Συντονιστικό όργανο του δήμου με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, Δασαρχείο, Εθελοντές, ΔΕΔΔΗΕ.

Με την αντιπυρική περίοδο να είναι ήδη σε ισχύ από την 1η Μαΐου επικαιροποιήθηκαν τα σχέδια πρόληψης, παρέμβασης και αντιμετώπισης σε περίπτωση φαινομένων.

Συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα περιοχών σε υψηλού κινδύνου ζώνες  και επανακαθορίστηκαν οι ενέργειες όλων. 

Οι συναντήσεις είναι συχνές και έχουν στόχο την ασφάλεια των περιοχών, την ασφάλεια των δημοτών και την προστασία των δασών.

«Η συνεργασία είναι άριστη, οι συναντήσεις βοηθούν να είμαστε απολύτως συντονισμένοι ώστε να προλαμβάνουμε, που είναι και ο στόχος  μας αλλά και να παρεμβαίνουμε όταν χρειάζεται αποτελεσματικά» δήλωσε με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Κορινθίων

 

Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων και Προέδρου β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής με τους διευθυντές γυμνασίων – λυκείων




Κόρινθος, 19 Μαΐου  2023

Βασίλης Νανόπουλος: Τα σχολεία μας αποκτούν φυσικό αέριο, εξοικονομούν ενέργεια και μειώνουν κόστος. Την ευκαιρία να ενημερώσει εκτενώς για την δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτική μορφή καύσιμου στα σχολεία του δήμου Κορινθίων, είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην διάρκεια της συνάντησης του με τους διευθυντές των Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μετατροπή των συστημάτων και στην επιλογή που θα έχουν τα σχολεία,  στην μείωση κόστους σε ένα περιβάλλον ενεργειακής κρίσης και στην χρηματοδότηση του προγράμματος σε ποσοστό 100% από το Υπουργείο.

Οι κύριοι Διευθυντές υποδέχτηκαν θετικά την εξέλιξη και ζήτησαν η παρέμβαση να ξεκινήσει «περιφερειακά» όπου και οι ανάγκες θέρμανσης είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας απ ότι στα σχολεία της πόλης. Ο Δήμαρχος άκουσε, ευκαιρία της συνάντησης και ζητήματα που άπτονται των σχολείων και παρέμβασης του δήμου, ζητήματα που ενδελεχώς είχαν συζητηθεί νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής κ.Τάσο Ταγαρά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι συναντήσεις μεταξύ των διευθυντών και της επιτροπής πραγματοποιούνται από το 2019 με συνέπεια και έχουν ως αποτέλεσμα όχι μόνο την καταγραφή των θεμάτων που αφορούν τις σχολικές μονάδες αλλά και την επίλυσή ή δρομολόγησή τους. Η συνεργασία άλλωστε είναι εκείνη που αποτελεί την βάση για το όποιο καλό αποτέλεσμα! Παρούσα στην συνάντηση και η Αντιδήμαρχος κ.Μαρίνα Ραντίτσα

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ      

Γραφείο Τύπου Δημάρχου

Κόρινθος, 22 Μαΐου  2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Η βλάβη στη γεννήτρια της ΔΕΔΔΗΕ και όχι στο Δήμο

Ο Δήμος Κορινθίων ενημερώνει τους δημότες πως το πρόβλημα που εντοπίστηκε για ακόμα μια φορά στον δημοτικό φωτισμό δεν αφορά αρμοδιότητα του δήμου Κορινθίων αλλά βλάβη στην γεννήτρια τροφοδοσίας της ΔΕΔΔΗΕ. Τα συνεργεία εργάζονται από χθες βράδυ για την αποκατάστασή της.

 

 

Στην ATTICA GREEN EXPO ο δήμος Κορινθίων το τριήμερο 24-27 Μαΐου 2023

 

«Χτίζουμε μεθοδικά την ταυτότητα ενός δήμου εξωστρεφούς, ισχυρού, με πράσινη κατεύθυνση και πρότυπη διοίκηση»

 


 

Ισχυρή η παρουσία του δήμου Κορινθίων στο Επιστημονικό συνέδριο των αιρετών, τεχνοκρατών και στελεχών ΟΤΑ το τριήμερο 24-27 Μαΐου 2023 στην Αθήνα, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του TAE KWON DO στο Φάληρο.

Ο Δήμος μας συμμετέχει με δικό του περίπτερο , σε περίοπτη μάλιστα θέση των εγκαταστάσεων, και καθημερινή παρουσία στελεχών του τόσο στο χώρο του περιπτέρου όσο και στις επιστημονικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, σ ένα συνέδριο που αποτελεί μοναδικό γεγονός για την αυτοδιοίκηση και την διοίκηση, ένα συνέδριο που διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία αμέσως μετά την πανδημία ο δήμος Κορινθίων , βάζοντας την σφραγίδα του στις μεγάλες πανελλαδικές εκδηλώσεις της μετά covid εποχής.

«Σταθερά προσανατολισμένοι στη νέα – σύγχρονη φιλοσοφία των ΟΤΑ, «χτίζουμε» μεθοδικά από το 2019 την ταυτότητα  ενός δήμου εξωστρεφούς, με έξυπνες πρακτικές, με «πράσινη κατεύθυνση», με πολιτικές που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και τις υπηρεσίες» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ο οποίος θα δώσει το παρόν στις εργασίες του συνεδρίου, ως ομιλητής αλλά και ως οικοδεσπότης αφού το πρωινό της Πέμπτης 25 Μαΐου 2023 υποδέχεται και ξεναγεί στην έκθεση σχολεία του δήμου Κορινθίων.

«Το συνέδριο αποτελεί μοναδικό γεγονός για την διοίκηση και την αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Κορινθίων συμμετέχει ενεργά λαμβάνοντας εμπειρία, τεχνογνωσία, ειδίκευση, χαρακτηριστικά απαραίτητα για έναν δήμο που εξελίσσεται, έναν δήμο που ακολουθεί τα σύγχρονα βήματα διοίκησης, έναν δήμο που μπορεί να είναι πρωταγωνιστής, αυτός άλλωστε είναι ο στόχος μας» αναφέρει από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορινθίων και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γ.Γ Ελλάδος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» κ.Νεκτάριος Σπηλιόπουλος.

Στις εργασίες του συνεδρίου και των παράλληλων ημερίδων μετέχουν ως ομιλητές:

·         Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορινθίων κ.Νεκτάριος Σπηλιόπουλος

·         Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Τιμολέων Πιέτρης

·         Ο Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου, Μηχανικός Περιβάλλοντος κ.Αντρέας Πανούσης

Οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου ξεκινούν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στις 09:00 π.μ.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2023 στη 13:00μ.μ, ο Δήμαρχος Κορινθίων θα παραλάβει το βραβείο «Training Award για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 2023», ως αναγνώριση των προσπαθειών και των δράσεων του δήμου Κορινθίων στα θέματα εκπαίδευσης και ανθρώπινου δυναμικού.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στις 15:00μ.μ.

 

 

Βασίλης Νανόπουλος: Μονιμοποιήθηκαν 13 στελέχη του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

 


  Κόρινθος, 15 Μαΐου 2023
«Καλό και ευσυνείδητο έργο για την ωφέλεια του δημότη», ευχήθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στα  3 στελέχη του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» τα  οποία όρκισε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ως  μόνιμο πλέον προσωπικό του δήμου Κορινθίων. Πρόκειται  για στελέχη που εργάζονταν ήδη στα τμήματα  μέριμνας και κοινωνικής πολιτικής του δήμου Κορινθίων,  στελέχη με συμβάσεις που ξεπερνούν τα 20 έτη. Πλέον η  υπαλληλική σχέση είναι μόνιμη παρέχοντας ασφάλεια και  κίνητρα για ακόμα μεγαλύτερη προσφορά από μέρους  τους δεδομένου ότι εργάζονται στο ευαίσθητο κομμάτι της  κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. «Έχω ακούσει για  εσάς πολύ καλά λόγια, για τον τρόπο που λειτουργείτε και  εργάζεστε και είμαι βέβαιος πως πλέον θα συνεχίσετε με  ακόμα μεγαλύτερη ζέση και ενδιαφέρον» κατέληξε ο  δήμαρχος.
Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.κ Σπύρος Ζαχαριάς και Μαρίνα Ραντίτσα, ο  πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Βασίλης  Ταγαράς, η προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας κ.Αναστασία Σπυροπούλου, από το τμήμα προσωπικού η  κ.Μαρία Μπαρμπαρούση.

 

 





Δεν υπάρχουν σχόλια