Header Ads

Πολιτικό και Παραπολιτικό Περισκόπιο (Φ. 1843)

 

 

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR:

  5 άτομα στην Καρδίτσα, το βράδυ του Σαββάτου (20/5), για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις έγιναν για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων μέσω χρηματικής αμοιβής. Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Σάββατο 20 Μαΐου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου  βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου. Σε δύο εκ  των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά 6.060 ευρώ. Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που  διενεργεί τη σχετική π ροανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την  ρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου να ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο  εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις αφορούν σε  ψηφοδέλτια με σταυρωμένο όνομα υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ..

 

 


Χαμογελαστός και εν μέσω χειροκροτημάτων προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. έφτασε στις 10:36 στο 7ο Δημοτικό  Σχολείο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα (Ολυμπιονικών 2 και Πλατεία Πολιτείας) και άσκησε το  εκλογικό του δικαίωμα Παράλληλα με τον πρωθυπουργό ψήφισε και ο γιος του, Κωνσταντίνος, αλλά  και η κόρη του, Δάφνη. Μάλιστα, καθώς αργούσε ο γιος του να εξέλθει του παραβάν, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε με χιούμορ: «Ελπίζω να σκέφτεται μόνο τους σταυρούς» 

 

Οι περισσότεροι από όσους στις εκλογές του 2019 είχαν ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή και αναμενόταν να  κατευθυνθούν στους Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην εκλογική  διαδικασία μετά τον αποκλεισμό τους από τον Αρειο Πάγο, από τη μία φαίνεται ότι μετακινήθηκαν  στο νεοσύστατο κόμμα Νίκη ενώ της απουσίας επωφελήθηκε ιδιαίτερα και η Ελληνική Λύση του  Κυριάκου Βελόπουλου, που αύξησε τη δύναμή της σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές  εκλογές από 3,70% το 2019 σε 4,48% σε αυτές τις εκλογές.

 Μέσα στις εκλογικές εκπλήξεις της κάλπης της 21ης Μαΐου, ήταν αναμφίβολα το κόμμα «Νίκη» του  Δημήτρη Νατσιού που άγγιξε την είσοδο στη Βουλή. Το πατριωτικό κίνημα «Νίκη», που ιδρύ- θηκε το  2019 στη Θεσσαλονίκη, πήρε το υψηλότερο ποσοστό του στην Πιερία με 7,46%, την Πέλλα 6,13%, στη  Β’ Θεσσαλονίκης 5,62%, τη Χαλκιδική 5,38%, τη Δράμα 5,33% και το Κιλκίς 5,27%. Η «Νίκη»  έκανε σημαία της στην προεκλογική περίοδο τις προσπάθειες για κατάργηση της συμφωνίας των  Πρεσπών. Τάχθηκε κατά των αμβλώσεων και μίλησε για επιπλέον μέτρα στήριξης πολύτεκνων  οικογενειών, «Φιλοπατρία και πίστη στον Χριστό» «Είμαστε από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Στις  επαναληπτικές εκλογές, πιστεύω θα διάβουμε το κατώφλι της Βουλής. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην  επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ‘Νίκη’ θα γιορτάσει τα νικητήριά της», είπε, μιλώντας στο MEGA ο  πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός. -«Όσοι μας ψήφισαν το έκαναν συνειδήτα. Δεν είμαστε  ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης ρωμιοσύνης. Είμαστε  πιστοί άνθρωποι στην αγία μας εκκλησία μας. Έχει ταυτιστεί η φιλοπατρία και ο σεβασμός στην  ορθόδοξη εκκλησία με λέξεις όπως ακροδεξιά. Βασικό στοιχείο της ταυτότητά μας είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια