Header Ads

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) (Φ.1842)

 

 Σας καλώ όλους να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για μια Ελλάδα και για μια Κορινθία της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ



Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να επιστρέψει η πολιτική που στο επίκεντρο της θα έχει τον πολίτη και όχι τα συμφέροντα και τους λίγους! Είμαστε εδώ για να άρουμε ότι οδηγεί σε αποστροφή από την πολιτική και να μιλήσουμε αλλά και να δουλέψουμε για την επιστροφή της πολιτικής! Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛγια την αλλαγή στον τόπο και τις ζωές μας!

 Το ΠΑΣΟΚ δυνάμωσε και ήρθε στην εξουσία όσο συγκρουόταν με τα κατεστημένα της εποχής. Είχε  μια δημιουργική πορεία στην εξουσία όσο συνέχιζε να ανατρέπει κατεστημένα και άρχισε να χάνει όταν έγινε κατεστημένο το ίδιο.
Αυτό το κατεστημένο, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης το οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθύτατα συντηρητικό Κόμμα. Ένα μικρό μέρος παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είμαι ΠΑΡΩΝ! Για να συμβάλλω ενώνοντας τις δυνάμεις μου με μια νέα γενιά στελεχών που έχει την ευθύνη του Κινήματος για να συγκρουστούμε με ότι κρατάει τη Δημοκρατική Παράταξη και τη χώρα μας πίσω.
Ας δούμε ποια είναι η κατάσταση στη χώρα σήμερα:
Α. ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
1) Το Δημόσιο χρέος έχει φτάσει στα 410 δις ευρώ.
Το Ιδιωτικό χρέος που δεν εξυπηρετείται στα 270 δις ευρώ.
2) Η Ελλάδα είναι πια μια χώρα που δεν παράγει και αυτά που παράγει, κυρίως στον Πρωτογενή  Τομέα, δεν ξέρει να τα πουλά. Έχουμε κρεμαστεί στον Τουρισμό και έχουμε καταντήσει την χώρα να  γίνει ένα ξενοδοχείο παροχής υπηρεσιών για τους ξένους πελάτες μας. Έχουμε σκεφτεί τι θα γίνει αν κάνει κάποια ανοησία η Τουρκία σε μια βραχονησίδα μας; Θα σταματήσει ο Τουρισμός, θα κλείσουμε το μαγαζί και θα καταρρεύσει η χώρα;
3) Ξένα Funds αγοράζουν τον εθνικό μας πλούτο με χρήματα που τους δανείζουν οι τράπεζες μας, τις οποίες πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τις γνωστές ανακεφαλαιοποιήσεις.
4) Στην αγορά εργασίας επικρατεί Μεσαίωνας, έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοικιάζονται  εργαζόμενοι με την εβδομάδα και τον μήνα. Η επιθεώρηση εργασίας ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ σχεδόν, για να μπορέσει να προστατεύσει όσο γίνεται τους εργαζόμενους.
Β. ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
1) Οι θεσμοί υπολειτουργούν και υπονομεύονται από τους κυβερνώντες.
2) Οι Ανεξάρτητες Αρχές δέχονται επιθέσεις όταν λένε πράγματα που δεν ευχαριστούν Τσίπρα και Μητσοτάκη.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Από τη μια «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας», από την άλλη είναι κακή η δικαιοσύνη όταν με 13-0 καταδικάζει τον Νίκο Παππά.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επιτίθεται στον Ράμμο επειδή δεν τον βολεύουν αυτά που λέει για τις  παρακολουθήσεις.
3) Ο Τύπος, η λεγόμενη Τέταρτη Εξουσία βρίσκονται πλήρως υποταγμένοι στην Κυβέρνηση. Όλα αυτά τα πιστοποιούν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές με τις επίσημες εκθέσεις τους, δεν τα λέει μόνο το  ΠΑΣΟΚ.
4) Οι Έλληνες πολίτες δεν νοιώθουν ασφαλείς στα σπίτια τους, δεν νιώθουν ασφαλείς να ταξιδέψουν. Οι γονείς που σπουδάζουν τα παιδιά τους κάπου μακριά δεν πέφτουν για ύπνο αν δεν πάρουν  μήνυμα ή τηλέφωνο από τα παιδιά τους.
Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η Νέα Δημοκρατία το 2019 δεσμευόταν για ασφάλεια των πολιτών σε κάθε περιοχή!
Mια ειδική αναφορά στον Πρωτογενή Τομέα και στους αγρότες μας.
Τι επικρατεί:
1) Κανένας σχεδιασμός που να δίνει προοπτική στους αγρότες μας και να αναδιοργανώσει την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία.
Αλήθεια με ποιους συνδιαλέχθηκε η Κυβέρνηση για τον καθορισμό των ΕΘΝΙΚΩΝ προτεραιοτήτων της νέας ΚΑΠ, που είναι έξω από τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου.
2) Η ψαλίδα από το χωράφι στο ράφι μεγάλωσε.
3) Για τους εργάτες γης ακολουθείται αλλοπρόσαλλη πολιτική που ευνοεί τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις.
4) Δεν έχουν προχωρήσει τα αρδευτικά έργα, παρότι εδώ και χρόνια μιλάμε για την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ. Τρανό παράδειγμα το ΦΡΑΓΜΑ του ΑΣΩΠΟΥ. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το έργο το 2010 με ορίζοντα να τελειώσει το 2013 με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο 2023 και το φράγμα όχι μόνο να μην έχει τελειώσει, αλλά να είναι και βαλτωμένο. Έχει καταντήσει Γεφύρι της Άρτας.
Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τώρα  και του ΣΥΡΙΖΑ πριν μας έχουν γυρίσει στην εποχή του «εξ  ιδίων ενεργειών μου», μοιράζοντας θρανία και καρέκλες στα σχολεία, φωτογραφιζόμενοι και  ανακοινώνουν χρηματοδοτήσεις περιοδεύοντας στους Δήμους από προγράμματα που ανήκουν στην  Αυτοδιοίκηση. Ευτελίζοντας την Αυτοδιοίκηση. Αντί να επιστρατεύσουν τις δυνάμεις τους για να  τελειώσει το φράγμα. Πρέπει να τελειώσει ΑΜΕΣΑ και να διατεθούν χρήματα για την συντήρηση του δικτύου του ΑΟΣΑΚ, γιατί τα δίκτυα διανομής δεν έχουν καν μελετηθεί και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και εγώ προσωπικά εγγυάμαι ότι θα αγωνιστώ για να τελειώσει επιτέλους το φράγμα. ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ, ΜΙΚΡΑ ΑΝΑΣΧΕΤΙΚΑ.
Ας δούμε τώρα τι λέει το ΠΑΣΟΚ:
1) Κάλυψη μέρους του κόστους των εφοδίων.
2) Επιστροφή ΕΦΚ στα καύσιμα.
3) Χρηματοδότηση για εγκατάσταση ΑΠΕ σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Με προτεραιότητα στις  γεωτρήσεις, στα ψυγεία διατήρησης αγροτικών προϊόντων και στα θερμοκήπια.
4) Προστασία μαζί με την πρώτη κατοικία τηςαγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς.
Η απάντηση όμως στο πρόβλημα είναι η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του πρωτογενή τομέα. Να πούμε δηλαδή ΤΙ-ΠΟΥ-ΠΩΣ και ΠΟΣΟ θα καλλιεργούμε και να ενώσουμε δυνάμεις με την μεταποίηση για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε αγορές, αλλά και με τιμές που να συμφέρει τους αγρότες μας  να καλλιεργούν. Καθώς και να καταφέρουμε επιτέλους να συνδέσουμε τα παραγόμενα προϊόντα με  την τουριστική κατανάλωση.
Για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας και του πρωτογενούς τομέα πρέπει να διατεθούν τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης και όχι να γίνουν ένα νέο ΕΣΠΑ, θα είναι ολέθριο λάθος τα χρήματα αυτά να καταλήξουν σε τσιμέντα και αγροτική οδοποιία, γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος μας  μιλάει για ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ του ταμείου Ανάκαμψης.
Tο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναπιάσει το νήμα της σχέσης του με τον αγροτικό κόσμο και σε ότι με αφορά θα κάνω ότι μπορώ για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο εκφραστής των ΑΓΩΝΙΩΝ των αγροτών μας.
Γ. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των  οσοκομείων. Η πανδημία τους κράτησε, τώρα επαναφέρουν το θέμα με τη συνήθη πρακτική -ΠΡΩΤΑ  ΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ- γι’ αυτό και το Νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει όχι μόνον  λειτουργικά, αλλά και υπαρξιακά πλέον προβλήματα.
Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται το Δημόσιο Χαρακτήρα της υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ με το 8-10% των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Δ. ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ:
Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα «Τι Έλληνα θέλουμε τα επόμενα χρόνια και να προχωρήσουμε  άμεσα στις απαραίτητες αλλαγές. Και που πάντως δεν θα είναι αλλαγές που αφορούν το εξεταστικό  σύστημα, όπως γίνεται συνήθως για να λέμε ότι κάτι κάνουμε.
Φίλες και φίλοι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει
1.Γιατί έχει ανάγκη η χώρα τον συνετό του λόγο.
2.Επιστρέφει γιατί μετά από τα μνημόνια και 12 χρόνια που οδήγησαν τον κόσμο στην ακραία σκέψη, στον ακραίο λόγο και πολλές φορές στην ακραία συμπεριφορά, σιγά σιγά επιστρέφει και η λογική  γιατί όλοι καταλαβαίνουν πως ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος για να βγει η χώρα από τα δύσκολα ήταν  αυτός που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και κανείς, ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε κάτι άλλο. 3.Επιστρέφει και για έναν άλλο λόγο, γιατί κερδίζουν οι ιδέες μας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να κερδίσεις πολιτικές μάχες.
Εξήγηση τρείς δρόμοι στην οικονομία και την πολιτική.
ΑΠΛΗΣΤΙΑ των αγορών -> Ακρίβεια
Παράδειγμα η Ενέργεια.
Κορίνθιες και Κορίνθιοι μας θέτουν το ερώτημα με ποιον θα πάμε πιστεύοντας πως θα μας  στριμώξουν.
Είναι ξεκάθαρο πως το ΠΑΣΟΚ από τον Ιδρυτή και γεννήτορα του Ανδρέα Παπανδρέου, από το  πολιτικό του DNA, από ιστορική παράδοση θα είναι στο πλευρό των αδυνάμων, των μικρομεσαίων,  των νέων μη προνομιούχων που δημιούργησε η οικονομική κρίση και η πανδημία. Σ αυτούς απαντάει στο πρόγραμμα μας, Μ’ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΜΕ.
Έχει μια αξία και να δούμε το ποιοι θέτουν το ερώτημα: Αυτοί που αρνήθηκαν τη συννενόηση και τη   συνεργασία, όταν η χώρα πήγαινε στα βράχια. Ο ένας έκανε τα Ζάππεια και ο άλλος έσκιζε τα  μνημόνια κι όλα αυτά, ενώ ήξεραν πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η  Κύπρος χρειάστηκαν 1 Μνημόνιο, η Ελλάδα 3.
Φίλες και φίλοι όλον αυτόν τον καιρό έχω μιλήσει με πάρα πολλούς Κορίνθιους και Κορίνθιες στις  γειτονιές και στα χωριά έχω συναντήσει ένα μείγμα αμφισβήτησης και ενδιαφέροντος, αγωνίας και πίστης. Με τα Τέμπη να αφήνουν βαριά την σκιά τους πάνω στις συζητήσεις, αλλά να αποτελούν και  αφορμή για συζήτηση για όσα μας πληγώνουν.
Οι ερωτήσεις απλές: Μπορεί να γίνει κάτι ρε Βαγγέλη;
Μπορεί να ξανανιώσουμε ασφαλείς;
Θα φτιάξει ποτέ το πράγμα;
Δεν έχουν καμία σχέση με ότι συζητιέται στην τηλεόραση και στα social media. Που ασχολούνται  κυρίως με το ποιος θα πάει με ποιον, ποιος τσακώνεται με ποιον αποπροσανατολίζοντας το κοινό  από την ουσία των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών.

Πώς μπορούμε να απαντήσουμε σ’ αυτές τις αγωνίες, σ΄ αυτά τα ερωτήματα;
Πώς μπορούμε την αγωνία να την κάνουμε συμμετοχή, την αμφισβήτηση πίστη;
Η απάντηση είναι ΜΙΑ, με τις ιδέες μας, με τις αρχές και τις αξίες μας μπορούμε να επαναφέρουμε την αξιοπιστία στο πολιτικό σύστημα.
Να μιλήσουμε για ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, για ΑΣΕΠ παντού, για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, με ΔΙΑΥΓΕΙΑ παντού.
Για στελέχωση του κράτους με ανοιχτό διαγωνισμό, που θα μας δίνει τους ΑΞΙΟΥΣ και όχι τους ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ.
Να μιλήσουμε για αποσυγκέντρωση της εξουσίας στους πολλούς για έναν Καλλικράτη παντού.
Με αυτό το σκεπτικό οφείλει το ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσει το ερώτημα ποια Κυβέρνηση, με ποιους και για ποιο λόγο;
Να συνεργαστούμε για ν’ αλλάξουμε όσα κρατάνε τη χώρα πίσω ΟΧΙ για να υπάρξει απλά μια Κυβέρνηση, ΟΧΙ για να μοιράσουμε καρέκλες στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά για να αποδείξουμε πως πραγματικά είμαστε ένα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Για αυτό η πρόταση του προέδρου μας έχει προκαλέσει αναστάτωση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έχουν συνηθίσει στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για καρέκλες και όχι σε προγραμματικές συμφωνίες πάνω σε ιδέες, αξίες, αρχές και συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.
Σας καλώ όλους να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να δυναμώσει η Δημοκρατική Παράταξη, για να επιστρέψει το χαμόγελο και η ελπίδα στον Έλληνα και την Ελληνίδα.
Σας καλώ όλους να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για μια Ελλάδα και για μια Κορινθία της  ΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Για να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια