Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα (Φ.1841)

840.720,00€ χρηματοδότηση, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την προμήθεια και εγκατάσταση δικτύου Φυσικού Αερίου σε κτίρια του Δήμου Κορινθίων

 


 Το έργο αφορά δημοτικά κτίρια και σχολικές μονάδες στην πόλη της Κορίνθου και συγκεκριμένα την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την μετατροπή του δικτύου θέρμανσης από το υφιστάμενο καύσιμο σε καύσιμο φυσικό αέριο.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και δικαιούχος είναι ο Δήμος Κορινθίων.

Η επερχόμενη έλευση του φυσικού αερίου στην Κόρινθο αναβαθμίζει ενεργειακά και αναπτυξιακά την περιοχή μας. Ευελπιστούμε να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι απολύτως απαραίτητο, να έχουμε ευρύτερο ενεργειακό μείγμα και να έχουμε πρόσβαση σε φιλικότερες από το λιγνίτη μορφές ενέργειας, όπως είναι το φυσικό αέριο. Για την κυβέρνηση, αυτό αποτελεί μια προτεραιότητα που θα αναβαθμίσει και τη στρατηγική θέση της χώρας μας.

  

 

Περισσότερα από 4 εκατομμύρια € για την ενίσχυση του νεοσύστατου Ινστιτούτου Ρομποτικής στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» - Athena Research Center

 


Το έργο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και στόχο έχει την προαγωγή της επιστήμης και τεχνολογίας της ρομποτικής στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, μέσα από συντονισμένες δράσεις και στενή συνεργασία με το ελληνικό οικοσύστημα ρομποτικής.

Αντικείμενο θα έχει την Ανάπτυξη Αυτόνομων Ρομποτικών Συστημάτων, που εστιάζει τόσο στη βασική, όσο και στην εφαρμοσμένη έρευνα, σε τρεις ευρείες κατευθύνσεις των Αυτόνομων Ρομποτικών Συστημάτων.

Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποστηρικτικών ερευνητικών εγκαταστάσεων (Εργαστήρια και Makerspace):

1. Ρομποτική για Ασφάλεια και Διάσωση

2. Ρομποτική Εξωτερικού Πεδίου

3. Ρομποτική Υγείας και Κοινωνική Ρομποτική

Τα εν λόγω εργαστήρια και το #Makerspace θα έχουν σημαντική επίδραση σε όλο το ελληνικό οικοσύστημα Ρομποτικής, επιτρέποντας σε βιομηχανικούς φορείς, ακαδημαϊκές ομάδες και ερευνητές να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις για τη δοκιμή πρωτοτύπων και την εκτέλεση ερευνητικών δράσεων.

Η Μονάδα θα αναπτύσσει τεχνολογίες ευφυών συστημάτων, δημιουργώντας έτσι ένα κέντρο για την έρευνα και την καινοτομία στην Ρομποτική για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια