Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (Φ.1841)


 

 

Οπωσδήποτε πήγαινε να ψηφίσεις. Κρίνεται το μέλλον της χώρας, η ίδια η ζωή σου...

 

Η Ελλάδα αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της λειτουργίας της, ως Κράτος, της τελευταίας 50ετίας. Ακόμη βρίσκεται στο νήμα των εκλογών της 21 Μαΐου 2023, που είχαν προγραμματιστεί κατά το πέρας της τετραετούς θητείας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και σε αυτό το θέμα δεν ενέδωσε στην πίεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ήθελε να πάμε σε εκλογές πριν από δυο περίπου χρόνια. Ακολούθησε το δικαίωμα που του έδωσε ο νόμος να ολοκληρώσει τον χρόνο, αλλά και να τηρήσει τον άγραφο νόμο των υποσχέσεων που είχε δώσει περί τούτου στο συμβόλαιο με τον Λαό.

Οι ψηφοφόροι την μεθεπόμενη Κυριακή, ημέρα των Βουλευτικών Εκλογών, χρειάζεται να αναλογιστούν τη θέση που θα πάρουν έναντι των δικών τους ευθυνών. Να ψηφίσουν με γνώμονα την ιδεολογία τους, αλλά και τα συμφέροντα της Πατρίδας μας διαλέγοντας τους υπεύθυνους πολιτικούς και κόμματα, που δίδουν ελπίδα διαφυγής προς τα εμπρός. Οι έχοντες υποχρέωση να πάνε στις κάλπες πολίτες οφείλουν να σκεφτούν πριν αποφασίσουν λαμβάνοντας υπόψη τους κάποιους παράγοντες που αποτελούν κοινή συνισταμένη στις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας. Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το φάσμα ενός μεγάλου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους να μετεξελιχθεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση.

Δεν είναι του παρόντος χώρου να αναφερθούν τα πεπραγμένα της τετραετίας, αλλά μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι η Μονοκομματική Κυβέρνηση Μητσοτάκη, λαμβάνοντας υπόψη μας σε ποια κατάσταση πήρε την εξουσία και τι παραδίνει στην επόμενη Κυβέρνηση, η βαρύτητα και το ισοζύγιο είναι θετικό. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτή η μετρήσιμη απόδειξη επετεύχθη μέσα σε ένα κλίμα αρνητικό στην πρόοδο και την ανάπτυξη της καθημαγμένης χώρας από τα πέτρινα χρόνια των Μνημονίων, της εξοντωτικής Πανδημίας του Κορονοϊού, του Ρωσοουκρανικού Πολέμου με κύρια επίπτωση στην ανασφάλεια, την ακρίβεια λόγω ενεργειακού και πρώτων υλών. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στον υβριδικό Πόλεμο που ασκεί στην Πατρίδα μας η Τουρκία του Ισλαμιστή Ερντογάν.

Κάποιοι ισχυρίζονται, πως εδώ που δήθεν φτάσαμε, θα πρέπει να πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους και να αρχίσουμε έναν άλλο τρόπο ζωής, πιο νοικοκυρεμένο, πιο υπεύθυνο και πιο συνεπή στις υποχρεώσεις μας προς το κράτος. Ίσως να είχαν δίκαιο, αν δεν ήταν οι παραγωγοί δεινών που θα σέρνει μαζί του επί δεκάδες χρόνια ο Ελληνικός Λαός. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, που μέσα σε λίγα χρόνια μας έδεσε χειροπόδαρα για 99 χρόνια στο τελευταίο μνημόνιο. Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο, αλλά θα πούμε ότι είναι βέβαιο πως δεν είναι τυχαία η παλινόστηση της πλειοψηφίας των πολιτών στη σιγουριά και ασφάλεια…

Ο  «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια