Header Ads

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΕΡΕΤΖΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΔ) (Φ.1840)

 

Βιογραφικό: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ

Ο ΥποψΗφιοΣ ΒουλευτΗΣ της Ν.Δ. Κορινθίας 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΝΗΣ

 

Μεγάλωσα στην Κόρινθο. 3ο δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο, 2ο Γενικό Λύκειο. Γειτονιά της οδού Κύπρου, μπάλα στην Ιερατική, μπάσκετ στον Παλαίμωνα και τον Περίανδρο, waterpolo στον Ναυτικό Όμιλο Κορίνθου, εφηβικές βόλτες στο Λουτράκι.

Μετά σπουδές στη νομική Αθηνών, μεταπτυχιακό στη Γερμανία και πίσω στην Αθήνα για δικηγορία με ειδίκευση στο διοικητικό δίκαιο σε σταθερή συνεργασία με τους Καθηγητές μου στη νομική Αθηνών Σπύρο Φλογαΐτη και Γλυκερία Σιούτη. Έκτοτε και για δύο σχεδόν δεκαετίες η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από την λειτουργία του κράτους, καθώς είναι σχεδόν πάντα ο αντίδικός μου.

Τα τελευταία 4 χρόνια όμως ήταν διαφορετικά. Τον Αύγουστο του 2019 βρέθηκα στον πυρήνα του κρατικού μηχανισμού ως επικεφαλής των νομικών συμβούλων  της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στο χαρτοφυλάκιο της κοινωνικής πολιτικής.

Δουλέψαμε με ενθουσιασμό  για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού: παιδιά, ηλικιωμένους, ΑμεΑ. Αποδείξαμε ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι προνομιακό πεδίο κανενός. Τους τελευταίους μήνες υπηρετώ την αγροτική υπόθεση ως Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, ιδιότητα που έφερε κοντά στον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας.


 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΝΗΣ

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας

H υποψηφιότητά μου στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 με το ψηφοδέλτιο της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης στην Κορινθία αποτελεί για εμένα μέγιστη τιμή. Θα την ανταποδώσω δεόντως διεξάγοντας έντιμο, δυναμικό και αξιοπρεπή αγώνα για τη νίκη. Μοναδικός γνώμονας του αγώνα αυτού η μέγιστη ωφέλεια του τόπου. Είναι δε απόλυτη η πεποίθησή μου ότι η μέγιστη αυτή ωφέλεια θα προκύψει από μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι ισχυρές βάσεις για τον σχηματισμό της οποίας θα τεθούν στις επερχόμενες εκλογές.

Ο προσεχής εκλογικός αγώνας θα είναι μεν πρωτόγνωρος για εμένα, καθώς κατέρχομαι για πρώτη φορά ως υποψήφιος, αποτελεί, ωστόσο, την συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησα το 2019, οπότε και ανέλαβα τη νομική θωράκιση της χάραξης της κοινωνικής πολιτικής του κράτους ως νομικός σύμβουλος της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και συνεχίστηκε με την εμπλοκή μου στην αγροτική υπόθεση ως Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Στην προσπάθεια αυτή έδωσα με ενθουσιασμό τον καλύτερο μου εαυτό. Το ίδιο θα πράξω και τώρα. Γιατί, παρά τις απίθανες δυσκολίες των διαδοχικών κρίσεων και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, η Ελλάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε όλα τα επίπεδα, μειώνοντας σταθερά την απόστασή της από τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί.
Οι πολίτες σε κάθε εκλογική διαδικασία καλούνται να συγκρίνουν τα πεπραγμένα και τις εξαγγελίες των πολιτικών σχηματισμών και να αξιολογήσουν την συνέπειά τους. Αυτό είναι και το μόνο που επιζητούμε στη Νέα Δημοκρατία.

Ως ο νέος υποψήφιος του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας θα συμπορευθώ με τους λοιπούς συνυποψηφίους μου με όλες μου τις δυνάμεις για να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτοδύναμος πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια